• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
neillmakoli - специалист
Банята ми е почти готова, но около вратата(която ще бъде сменена ) трябва да сложа лаисни.
Какви лаисни ще ме посъветвате да сложа.
Ето и положението на което е:
http://img88.imageshack.us/my.php?image=45860120hw7.jpg
Rumen Iankov - специалист
Първо не пишеш с каква врата ще сменяш старата.И не знам защо не сте я сменили още в началото. :?
solo5 - майстор
явно няма да я сменя
и според мен това е голяма грешка :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Rumen Iankov написа:
И не знам защо не сте я сменили още в началото. :?
Момчета! Гледайте на вратите от дървесина като на мебели. Поставят се последни! :)
Ама, тая щом до сега не е махната, май ще си остане.
Пък и да не остане... с какво ще се смени? Как как да кажем какви "лайсни", като може новата врата да си има первази и да няма нужда от "лайсни".
silllveto - Майсторица
Аз също не мислех да сменям старата, но ми се наложи.
Като си купуваш врата си я купуваш с касата. Измери колко см е дебелината на стената. Мисля, че на някои може да се коригира ширината на касата. Ако не я сменяш си сложи дървени летви (лайсни, рамки, цокли или както се казват там :? )боядисани, разбира се ако е възможно.
neillmakoli - специалист
Извинявам се че не се доизказах.
Значи старата врата е от фазер, новата също ще бъде от фазер, няма да и се променят габаритите, нито касата ще се сменя която е метална и е хваната към панела.
housedoktor - майстор
В твоя слу4ай бих използвал дървени первази.Но.... трябва да са добре импрегнирани и защитени.В никакъв слу4ай да не опират в пода(незнам как е в твоя слу4ай)Ако има ръб плп4ки-казса се отнема 4аст от перваза с обер фреза.Велателно е освен заковаванв към касата да ги залепиш и със санитарен силикон в областа на плочките
neillmakoli - специалист
С дървени няма да изглежда добре, явно трябва да мисля да закрепя от тези които се ползват за съединяване на ръбовете м/у плочките на 2 стени, но ще стане доста трудно :sad:
housedoktor - майстор
Има Г образни первази от ПВЦ ,те ще ти свършат работа също
silllveto - Майсторица
Не че на мен много ми харесва дървена каса в банята, но ако вратата ти имитира дърво, защо трябва да й слагаш пластмаса за каса:?
  • 1
  • 2

Тема "Лайсни около вратата на банята....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: