Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стойността на инвестицията и несигурното бъдеще, Бръмбъре.
Разочароваш.
Освен това, смяташ много неправилно, което кореспондира с мотива за създаване на темата.
Не бих си представил такъв въпрос, Чесно.
silent - майстор
И аз както Трифон е написал по горе съм учучен от подобен въпрос след всичко прочетено от теб в този форум. В конкретния случай климатик би бил последен избор. Трябва ти нещо за ударно затопляне а най походящото според мен е ел. или газов калорифер. Газова печка не е удачна в случая.
gnt69 - майстор
съб дек 31, 2022 9:58 pmbrum написа:
250лв газов калорифер. 37лв за 10кг газ (26ст/кВч). За по-евтина газ (15ст/кВч) трябва скъпа бутилка и отивам над цената на евтин климатик.
Какви освен максималната мощност какви са предимствата на газовият калорифер?
Трябва да ходиш да го палиш, пък климатика може по фифи да го включиш или по таймер. :partyman:
Последна промяна от gnt69 на нед яну 01, 2023 12:00 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Газов калорифер има от къде да взема за временно ползване. Ще пробвам с такъв. Ако не ми хареса ще го мисля на пролет.
Бръме, в това пернишко помещение, две инверторни 12ки, правеха разход по електромер и нищо по съществено, докато не инсталирах печката, която изгледа детето ми.
https://photos.app.goo.gl/Zmqb8aLzUFGGQdnk8
Качвал съм и друг път, но не четете на правилните места.
Децата си караха нова година по къс ръкав.
Мисля, че климатик ще е най куцият избор. Калорифер- Да и според мен.
Малко по късно, въпросното устройство е "вдигнало пара".
https://photos.app.goo.gl/dNzG8K3Lic8BCd9q8
MamaMy - майстор
Трифуне, на тази пирамидка и дават по табелка мощност от 21 кW. Твоята дори не е с оригиналния топлообменк отгоре. Това чудо прави сауна в помещение 100м2. Аз го ползвах 2 зими, но си беше мъка. В моите малки стаи отварях врати и прозорци и не се дишаше. Това иска голям обем иначе разхода не се връзва.
нед яну 01, 2023 7:57 pmMamaMy написа:
Трифуне, на тази пирамидка и дават по табелка мощност от 21 кW. Твоята дори не е с оригиналния топлообменк отгоре. Това чудо прави сауна в помещение 100м2. Аз го ползвах 2 зими, но си беше мъка. В моите малки стаи отварях врати и прозорци и не се дишаше. Това иска голям обем иначе разхода не се връзва.
Оригиналното топлообменник изгоря. Ставаше червено, та прозираше. Тая е правена във военен завод, в ЮАР- 3мм ламарина. Нямаше табелки 90 и първите години.
Относно питането, просто е идеално. Палиш, затопля бърза, дозареждаш, затваряш клапите и си работиш спокойно няколко часа.
Сега ги има под заглавието Прити. Два вида пирамидки, тази е от малките. Мисля бъркаш размера.
Някога имаше и емайлирани, без водна риза са обикновено. Тази е с водна риза- special edition.
brum - майстор
С газов калорифер не ми харесва. Люти на очите при затворено. Пък да топля с калорифер на отворен прозорец беше модерно в студентски град като тока се делеше по равно между цялото общежитие.

Обмислям за малко кюмбе, но нямам комин. Над помещението има две паркоместа с навес. А навеса има стрехата която е 60 или 80 сантиметра. Единственият ми вариант да прекарам комина през стрехата ли е?
nikolov333 - майстор
Не може ли да се изведе и леко по хоризонтала за да мине покрай стрехата.
Офффф, Бръмбъре!!! Май ти трябва проект, щом фантазия не достига.
Ако нямаш близки дето са и ортусни, плати си на някого, и да си решиш някои от задачките!
Николов, недей да го мъчиш, а той да не се обижда!

Тема "Климатик за инцидентно ползване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: