• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
При мен единственото напукване по мазилката при зидане и кофраж по Наредбата е хоризонтално, по периметъра меджду предпоследния и последния ред зидария и си го обяснявам с това, че свързахме последния ред тухли с бетона на трегерите.. Мисля, че ако бях сложил 1-2см фибран между бетона и последния ред тухли можеше и да не се напука мазилката..
BLUEPUPIL - майстор
Не ви трябват самоносещи стени от зидария, прявят се сух монтаж.
Здрави тухли, в средата по височина (120-130см от пода) хоризонтален пояс 7-8см висок с арматура, влизаща в колоните. После както е казал шоп изливате колоните и отгоре гредата на плочата.
resistbody - майстор
пон яну 16, 2023 10:15 pmBLUEPUPIL написа:
Здрави тухли, в средата по височина (120-130см от пода) хоризонтален пояс 7-8см висок с арматура, влизаща в колоните. После както е казал шоп изливате колоните и отгоре гредата на плочата.
Какво е сух монтаж ??? зидане без разтвор ???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон яну 16, 2023 10:26 pmresistbody написа:
пон яну 16, 2023 10:15 pmBLUEPUPIL написа:
Какво е сух монтаж ???
+1
kivanov - специалист
Зидат по финалния чертеж на зидариите на етаж 1. Днес отделих 4 часа да чертаем заедно къде ще са стените.

Изображение

По погрешка ми докараха 4 палета Porotherm 25 стандартен и ще ги ползваме за вътрешните стени, че не ми се занимава да губим време със смяна.

Дограмата е планирана за 06.02.2023. Там където ще се залепя лепенката ще е измазано с 2 ръце теракол.
BLUEPUPIL - майстор
вт яну 17, 2023 6:08 amn_a написа:
пон яну 16, 2023 10:26 pmresistbody написа:
Какво е сух монтаж ???
+1
Прикачен файл:
789.jpg
789.jpg (46.14 KиБ) Видяна 723 пъти
MamaMy - майстор
Офф. В тази къща живее домашно магаренце. Съдя по размера на вратичката за домашни любимци. Дано и на крадците им хрумне да се замислят :lol:
resistbody - майстор
вт яну 17, 2023 10:28 pmkivanov написа:
Дограмата е планирана за 06.02.2023. Там където ще се залепя лепенката ще е измазано с 2 ръце теракол.
Защо трябва да се замаже и защо с 2 ръце ??? Никъде по клиповете за RAL не съм го виждал.. то даже на тая лепенка дет купих викат че се грундира само върху рехави и порьозни материали...
Аз като не намерих никой компетентен по монтажа в нашия край ще съм новатор DIY.. вероятно първата къща с мембрана наблизо :D И пак ще дупча профила, че като видях какви са смешни котвите се отказах..
kivanov - специалист
чет яну 19, 2023 12:27 amresistbody написа:
вт яну 17, 2023 10:28 pmkivanov написа:
Защо трябва да се замаже и защо с 2 ръце ??? Никъде по клиповете за RAL не съм го виждал.. то даже на тая лепенка дет купих викат че се грундира само върху рехави и порьозни материали...
Аз като не намерих никой компетентен по монтажа в нашия край ще съм новатор DIY.. вероятно първата къща с мембрана наблизо :D И пак ще дупча профила, че като видях какви са смешни котвите се отказах..
Колкото по-равно толкова по-залепено. :) Това ми обясниха от фирмата за дограма.

Колко трябва да се остави между зида и тавана на помещението?
skostadinov - специалист
чет яну 19, 2023 10:10 pmkivanov написа:

Колкото по-равно толкова по-залепено. :) Това ми обясниха от фирмата за дограма.

Колко трябва да се остави между зида и тавана на помещението?
Краси от това което съм виждал в тубата тези ленти са на някаква бутилова основа и се лепят на почти всичко. Имаше един клип на Катина 2000 в тубата и един пич се мъчеше да отлепи парче от тези ленти залепена за тухлата. Мал шанс. Дърпа дърпа и след много зор се скъса лепенката :)
Тъй че ако ви притиска времето и да не го измажете не се коси.

Иначе ако не ме лъже паметта от коментари тук по форума трябва да оставиш мин. 2см за пяна или xps или нещо друго пластично.

п.с. днес трябваше да нося едни пари на едни твои съседи и минах покрай твоята къща. Изглежда добре зидарията на пръв поглед.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: