• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iliya_i - майстор
чет яну 19, 2023 10:27 pmtzetzo160 написа:
Досега не ми се е налагало да боря котлен камък, но ето и че това ми предстои!
Аз до сега не съм чул, някой да е умрял от котлен камък.
Виж, камъни в бъбреците или жлъчката са друга работа.
tzetzo160 - специалист
чет яну 19, 2023 10:53 pmiliya_i написа:
чет яну 19, 2023 10:27 pmtzetzo160 написа:
Досега не ми се е налагало да боря котлен камък, но ето и че това ми предстои!
Аз до сега не съм чул, някой да е умрял от котлен камък.
Виж, камъни в бъбреците или жлъчката са друга работа.
Живи и здрави - едно по едно!
preslav - майстор
чет яну 19, 2023 6:04 pmtzetzo160 написа:
Здравейте! Да повдигна темата малко! Предстои ми изграждане на водопровод на еднофамилна къща, кедето водата е твърда, колко точно, ще покаже след като взема и дам проби за изследване, като в тази връзка вие как изследвате твърдостта? Освен системите за омекотяване със сол гел, ми попадна един уред, който на пръв поглед е с просто устройство.
BGN 431.32 40%OFF | ALTHY IPSE Whole House Scale Inhibition Water Softener System Machine Descaler Filter Anti Limescale Corrosion & Hard water
https://a.aliexpress.com/_mrEDz30
Това е линк към китаеца, като има различни модели и мненията са добри. Въпросът ми е имал ли е някой досег с подобен уред и ще съм благодарен да сподели мнение!
Бързо, лесно и достатъчно точно твърдостта се определя с титруване https://akva.bg/universalen-tester-kapk ... a-0f0dh-96
tzetzo160 - специалист
Благодаря, ще си поръчам такъв тестер! Иначе не знам кои са реномираните фирми в бранша, но на този уред няма много клипове в нета. Ето нещо подобно, но "швейцарско".

Явно след уреда се монтира и филтър да обира аргонитовите частици които се образуват.
preslav - майстор
Ами разгледай им сайта на тези, от които ще поръчваш капките - Pentair са достатъчно реномирани и се предлагат на много места в БГ. Избери си най-удобния доставчик, да е с физически магазин и сервиз, а там ще те консултират за подходящо решение според нуждите ти. Имай предвид, че простите контролери правят регенерация по време, а малко по-скъпите според количеството преминала вода (цената на водата не е за пренебрегване, солта и тя не е без пари).
tzetzo160 - специалист
Благодаря за съвета, ще гледам да е Пентрейл системата, ако ще взимам система. Иначе задължително с физически магазин и сервиз. Водата е от собствен водоизточник, сондаж и няма да е голям разход. Колко вода отива за една регенерация?
В България ми излезна фирма, която предлага такива уреди и пише, че има адрес. https://ecofilter.store/products
Ще се разходя някой ден до тях, за да ми разяснят въпроса.
preslav - майстор
Водата за регенерация е според големината на системата, а големината на системата според нуждите ти от омекотена вода. Добре би било да си на ясно когато отиваш в магазина, а там ще ти предложат подходяща система и ще ти кажат ориентировъчен разход.
Иначе тези проточни омекотители можеш да им препоръчаш на предложителите да си ги ползват със здраве - сега обърнах внимание, че и ценички обаждат мушенгарите.
tzetzo160 - специалист
Да, вече в магазин ще ме насочат какво ми трябва и изобщо какви са вариантите. Жалко обаче за този уред, че май ще се окаже фейк. Не мога да намеря достатъчно мнения и информация в нета, а звучеше добре...
hidrazin - майстор
пет яну 20, 2023 3:22 pmtzetzo160 написа:
Ще се разходя някой ден до тях, за да ми разяснят въпроса.
Не си губи времето да се разхождаш до там.
Нещата от тая българска фирма, китайското нещо и швейцарското нещо работят еднакво "добре".
Точно толкова работят колкото и наколенките на доктор Ливайн.
:partyman:
tzetzo160 - специалист
Ясно, май за съжаление си прав!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Омекотяване на вода за еднофамилна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: