Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Кирил е писал кака - в 17,09ч. но поне 20 мин. ще трябва да работи.
svilena55555 - напреднал
съб яну 21, 2023 5:34 pmLutchezar написа:
Какъв е шансът да има варовик?
Питах няколко неща по-горе, отговор няма.
шансът е малък,чистих го преди няма и половин година,на другите въпроси,като си отида вкъщи ще мога да отговоря,благодаря за професионалния поглед върху проблема.Пак ще кажа,тогава смених нагревател,анодна защита и терморегулатор,тъй като нямаше оригиналния модел на нагревателя,ми дадоха от магазина съвместим,но по-къс,съответно смених и термостата,защото и той беше с по-къс терморегулатор.Това мога да кажа засега.И.тади сутрин,както казах,стрелката беше доста по в дясно и при опит да го намаля и /или изключа от копчето на дъното на бойлера,нищо не се случи,нито се изключи от там,нито се чу характерното цъкане,нищо.Спрях го от копчето на стената.Посре пробвах пак,пак така нищо...
iliya_i - майстор
съб яну 21, 2023 5:36 pmky-kyy написа:
съб яну 21, 2023 5:25 pmiliya_i написа:

Извинявай, не включих, че беше плочкаджия, или май картонаджия беше, или някъв друг с претенции....
И аз се извинявам, ама не помня от тези 2000 мнения да си писал нещо сериозно, освен в темата за нафтовата печка.
Та в ролята на форумен зевзек се справяш отлично.
Но по някога има и сериозни теми!
Неща, с които шега не бива, защото от тях понякога се умира и твоите опити да се включваш там са напълно неуместни.
Последна промяна от iliya_i на съб яну 21, 2023 8:09 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
съб яну 21, 2023 5:44 pmsvilena55555 написа:
....на другите въпроси,като си отида вкъщи ще мога да отговоря,благодаря за професионалния поглед върху проблема.
Уважаема госпожо,
Да, аз писах за възможен проблем с нагреватела, но това е възможно само при наличие на няколко условия, едновременно:
1) терморегулатор включен във веригата на нулата.
2) двупроводна инсталация, без ДТЗ.
Та като не можете да отговорите на втория въпрос, преди да сте си отишла до вкъщи, не виждам как ще се справите с проблема. Особено както пишете, че сте ги сменяли преди 6 месеца и нямате никакъв спомен за тези неща.

Та съвета ми е: спрете самодейността и повикайте майстор.
svilena55555 - напреднал
ИзображениеЧестно казано,отворих бойлера при изключен шалтер,снимах всичко и после сглобих по обратния път,общо взето оттогава работеше прилично до днес.Четох и гледах доста преди това.Иначе панелен апартамент от 80-те,със старите табла...

Прикачен файл

Screenshot_2023-01-21-20-52-13-652_com.miui.gallery.jpg
DMN - майстор
Е, той бойлерът не е ли поизстинал вече? Пуснете топлата вода да се изтече малко, за да влезе отдолу студена и пак пробвайте дали цъка терморегулатора, ако не, значи на първо четене е повреден.
yanko78 - специалист
Майко, майко, майкоооооооа. Този форум трябва да се прекръсти, на философирай сам. Няма тема в която да не се стига до мелодрами и теории на вероятностите. Смени термо регулатора. По горе, някой също ти го каза. То не беха, нагреватели, варовици, мерения с фазомери и кво ли не.
preslav - майстор
съб яну 21, 2023 5:25 pmiliya_i написа:
Говоря за веригата фаза-реотан-вода-корпус. Ако терморегулатора е на нулата ще грее, та чак и пара ще вдига. :partyman:
Прав си, ще грее може би, вероятно и по-слабо ще грее, но след като вече е изключен от "копчето на стената" и поизстине, регулаторът ще започне да цъка. Ако се окажеш прав в предположението си регулаторът да прекъсва нулата и все пак бойлерът да продължава да грее, то ще изключи крайната защита, а те обикновено прекъсват и фаза, и нула.
Човек, който се е наел сам да си сменя нагревател + терморегулатор + анодна и се е справил, вероятно с малко подсказване ще се оправи да проследи веригата (фаза, терморегулатор, реотан), което в общия случай може да е по-безопасно от това да извика някой самозван майстор.
krasi92 - майстор
съб яну 21, 2023 11:59 pmyanko78 написа:
Майко, майко, майкоооооооа. Този форум трябва да се прекръсти, на философирай сам. Няма тема в която да не се стига до мелодрами и теории на вероятностите. Смени термо регулатора. По горе, някой също ти го каза. То не беха, нагреватели, варовици, мерения с фазомери и кво ли не.
+1..Приказката за многото баби.
zz_stefanov - майстор
съб яну 21, 2023 8:08 pmiliya_i написа:
съб яну 21, 2023 5:44 pmsvilena55555 написа:
....на другите въпроси,като си отида вкъщи ще мога да отговоря,благодаря за професионалния поглед върху проблема.
Уважаема госпожо,
Да, аз писах за възможен проблем с нагреватела, но това е възможно само при наличие на няколко условия, едновременно:
1) терморегулатор включен във веригата на нулата.
2) двупроводна инсталация, без ДТЗ.
Та като не можете да отговорите на втория въпрос, преди да сте си отишла до вкъщи, не виждам как ще се справите с проблема. Особено както пишете, че сте ги сменяли преди 6 месеца и нямате никакъв спомен за тези неща.

Та съвета ми е: спрете самодейността и повикайте майстор.
+1

Тема "Бойлер Аристон-не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: