Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Киррил - специалист
Нищо от съветите не сте изпълнили.
Поне ударете един фазомер при работещ бойлер на корпуса на бойлера или замерете напрежението между корпуса (чист метал а не боя) и мазилката на стената. Все някаква информация ще получите.
zz_stefanov - майстор
Каква информация ще получи човек който няма опита и знанията да я интерпретира?
Фазоуказателят е най лъжовният уред.
svilena55555 - напреднал
Идвам да споделя какво се случва с бойлера.Тази сутрин го включих с пълното убеждение,че е термостата и ще го наблюдавам,като загрее,ръчно да го изключа.Съмненията започнаха да се прокрадват,когато пак започнах да въртя копчето отдолу,и то пак не изключи на никое положение.Да,чуваше се в начална и почти крайна точка цъкане,но до там.Мина половин час,стрелката не беше мръднала,лампата иначе свети,чува се и шум като от нагревател,но и след още половин час не беше загряла водата въобще...най-лесното е да предположим,че е.нагреватеря,но има ли и други възможности?Ако ще го сменям,дайте жокер откъде да си купя читав.От Пловдив съм,но мога да поръчам и онлайн.Другото,замислих се,дали не е резонно да сменя директно бойлера,ако на всяка половин-едня година трябва да сменям чаркове за 50-80 лв,но няма и там гаранция,че ще е читав нагревателя.Съвити приемам ,благодаря предварително.
iliya_i - майстор
Госпожо, терморегулатора от този тип ли е? https://www.delta-elis.com/bg/3-392-%D0 ... mowatt.htm

Може ли една снимка под капака.

Също ако имате фазомер да видим къде има фаза.

ПП А ако решите да сменяте бойлера Ви съветвам да се ориентирате към българските марки, щото поне резервни части за тях има навсякъде и няма да се налага да експериментирате със "съвместими".
svilena55555 - напреднал
Да,подобен тип е,ще снимам,реших да го отворя през седмицата,поне като ще го правя,да имам достъп до резервни части,пък и водата ще спирам,евентуално, затова веднага като го отворя,ще направя, каквото ме съветвате.Помня,че.много внимавах с тоците,наистина ги снимах супер детайлно ,съобразявах се с цветовете на кабелите,свързах ги както бяха преди, дословно,както и третото жило го вързах,както беше и преди това,за една.метална пластина от корпуса на бойлера.Всъщност реално има три компонента които се свалят и сменят,не изпитах кой знае какви затруднения-декоративния капак,термостата,който буквално само се измъква и нагревателя,който наистина се постарах да вържа така,както беше.По кошмарно ми беше спирането на водата,източването,отварянето на фланеца, монтирах и нова пробка/предпазен клапан/съобразих се със указаната стрелка,работи си тя,чат пат пробвам с ръчицата,тъй като се бях награбила с всички части нови,като го сглобих и пуснах водата,новия фланец рукна,пак изпразвах ,почистих си стария и нещата се оправиха.Но нейсе..
goran67 - специалист
Браво! Кураж жена!

Тема "Бойлер Аристон-не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: