Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
spro - специалист
Здравейте,
ЗА МНОГО ГОДИНИ, не съм писал от известно време, но пък си чета редовно за постиженията на всички ви което е ПОХВАЛНО.
Имам въпрос. Искам да си направя настолна лампа с диодно осветление, но тя ще бъде захваната с болтово съединение за шевна машина-ето го и въпроса. Знае ли някой как е точното наименование на желязната гофрирана тръба за настолна лампа - сещате се, тя може да се чупи във всички посоки многократно, и от къде мога да си закупя? :?
В Бриколаж и Практикер нямат подобен продукт, а също и в доста железарии които обиколих.
Благодаря.
romanpm - майстор
:) Едва ли ще откриеш такава, аз не съм виждал от доста време . Бих те посъветвал да не си вадиш очите с диоди защото светлиния спектър не е така добър в сравнение с една халогенка 12в която ползваме и сме много доволни , а чупещото у-во е като телескопични две антени с трансформатор в основата и е като противотежест , пробвай :?
shotik - майстор
На тези тръби им казваха "лебедова шия",но технически термин за нея не се сещам .Ползваха се за стругове,фрези,на префесионалните шевни машини ,като преносими с тежка основа за стабилност или с щипка за захващане на плот или маса.
От къде си?
spro - специалист
На някои места срещнах определение за тази тръба като "пружина за кабел", а може би това е друго?, не знам. Моята лампа ще бъде захваната за машината с неподвижна връзка, като стане ще снимам и ще постна снимката.От София съм. Казвате че с луничка е по-добре, не бях се сещал-ще пробвам, най-много да разваля друга лампа за да направя нова, но не ми се иска да чупя здрава лампа.
shotik - майстор
Недей да чупиш,ще ти подаря една нова"лебедова шия",само трябва да намериш нещо подходящо за предпазител на лампата,защото нямам.От София съм.
sek.1 - специалист
На металорежещите машини има по два броя такива "лебедови шии" на едната е лампата на втората върви маркуче по което се подава охлаждащата течност(буриол) на времето те бяха първите които изчезваха като се счупи някоя машина.
spro - специалист
Здравейте,
Малко късно отговарям, но сега се прибрах. Ще бъда благодарен за всякаква помощ.
Shotik ако искаш мога да ти се обадя в удобно за теб време да се срещнем - е ако е възможно след края на работното :). Ако искаш на лични да се уговорим за телефони etc..
Лека нощ.

Тема "Гофрирана метелна тръба за настолна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: