Не схващам какво гледаш и виждаш.
Хората предлагат САМО ЕДНА плътност - 25кг и ЛА=30.
Графиката, в която се взираш е само за да си сложат червената точка там. Аз не бих правил др. сравнения и заключения по тази графика.
На масовия БГ пазар EPS е под 20кг. (ЛА= 37-42), а XPS над 30 (ЛА=~30), поради което графиката може и да е вярна за ЕPS, но тогава XPS ще бъде по-скоро по зеленото за Неопора. Защо го дават еднакво с EPS ти ми кажи, че май не ми се занимава повече.
Ако ще сравняваме - приемаме тяхното за чиста монета, виждаме какво друго има НА ПАЗАРА (а не хипотетично) и решаваме:
Неопрор - по ТЕЖЪК от EPS (25кг с/у 16-19кг), по-добра ламбда (30 с/у 37-42).
Сравнено с XPS - Неопора е по-лек и същата ламбда.
За да не ходя далеч, данните за EPS/XPS в БГ са взети от:
http://www.bnap.org/?p=90 и за мен са приемливи.
И последно - BASF (пасажа, който коментирахме) сравнява с EPS, нашите с XPS.
Цялата тази боза за мен е: или неителигентен търговец или шмекер.
Всъщност и аз коментирам търговеца, нямам засега мнение за продукта. Като му извадят сертификатите ще коментирам НЕОПОР.
Хората предлагат САМО ЕДНА плътност - 25кг и ЛА=30.
Графиката, в която се взираш е само за да си сложат червената точка там. Аз не бих правил др. сравнения и заключения по тази графика.
На масовия БГ пазар EPS е под 20кг. (ЛА= 37-42), а XPS над 30 (ЛА=~30), поради което графиката може и да е вярна за ЕPS, но тогава XPS ще бъде по-скоро по зеленото за Неопора. Защо го дават еднакво с EPS ти ми кажи, че май не ми се занимава повече.
Ако ще сравняваме - приемаме тяхното за чиста монета, виждаме какво друго има НА ПАЗАРА (а не хипотетично) и решаваме:
Неопрор - по ТЕЖЪК от EPS (25кг с/у 16-19кг), по-добра ламбда (30 с/у 37-42).
Сравнено с XPS - Неопора е по-лек и същата ламбда.
За да не ходя далеч, данните за EPS/XPS в БГ са взети от:
http://www.bnap.org/?p=90 и за мен са приемливи.
И последно - BASF (пасажа, който коментирахме) сравнява с EPS, нашите с XPS.
Цялата тази боза за мен е: или неителигентен търговец или шмекер.
Всъщност и аз коментирам търговеца, нямам засега мнение за продукта. Като му извадят сертификатите ще коментирам НЕОПОР.