Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Хайде стига де!
Много важно, че единия бил Някой, в никаква фирма, а другия Никой, в някаква, или обратното.
Виждал съм хора, далеч над моето социално и интелектуално ниво, напикани, насрани, в жалко положение....
Някой ден и мен ще ме намерят в такова. И какво?!
torbalan - Дървен философ
чет яну 26, 2023 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Торби, шурето си плати, за да не работи там. Дали е сгрешил или не, не мога да преценя, а и не е моя работа.
Личните нападки, ми показват че на някого му е вътрешно, без да ви познавам. Грозна картинка, при познанство, да се упоменават факти.
...
Не знам в кои години си е платил, за да не работи "там". Не знам какво е учил.
При всички положения е имал самочуствие, щом така е направил, и сигурно за добре го е направил.
Чираче - майстор
чет яну 26, 2023 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
Хайде стига де!
Много важно, че единия бил Някой, в никаква фирма, а другия Никой, в някаква, или обратното.
За мен не е така. Не може някой да си позволява да бълва глупости, и аз да си мълча. Въпрос на престиж е.
Да, въпрос на достойнство, всъщност.

Торбалане, ако можеш да помогнеш на Сашо, предполагам ще ти е благодарен.
Чирака и Хидрата са прави, според мен, а аз самият никак не мога да помогна.
Погледнах снимките, от "конспекта" му, та човека сякаш иска някой да му реши листовките.
Мечешка услуга, отново според особата ми. Утре всичко ще е излязло през другото ухо.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет яну 27, 2023 6:39 pm, променено общо 1 път.
чет яну 26, 2023 9:14 pmЧираче написа:
...
Добре. А ще кажеш ли тук ти какво точно работиш в АЕЦ?
Започнал съм, като завършил "Ядрена енергетика", като "Инженер по управление на реактора". Това, което ти най-вероятно знаеш като СИО. Длъжността през годините няколко пъти си сменя името.

Понеже кръвта ми е различна от тази на хората, още след няколко месеца докторите ме изгониха. И преминнах в инженерното осигуряване. И да ти кажа каква ми е била длъжността - нищо няма да ти говори.
Дълго време работих по проекти от типа на "Модернизация на блокове 5 и 6", като основните задачи са ми били анализ и обработка на даннини, предоставяне на входни данни за проектанти и т.н. все неща, от които ти си далеч.

При поредното престукториране, понеже се оправям доста добре с компютрите, директорите решиха че ще ме преквалифицират на ИТ. И сега се занимавам със сървъри, виртуализации и компютърни мрежи.

Дори обмислям дали да не си търся работа извън АЕЦ-а. Тук заплатите на ИТ специалистите никак не са високи.

И все още помня каква е мерната единица за "живот на неутрона". Ако разбираш намека - можеш да провериш, ще се изненадаш. :)
Последна промяна от torbalan на чет яну 26, 2023 9:43 pm, променено общо 1 път.
чет яну 26, 2023 9:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Торбалане, ако можеш да помогнеш на Сашо, предполагам ще ти е благодарен.
...
Не мога да му помогна. Никога не съм указвал такива услуги.
Мога да отговоря на всеки един от въпросите, но няма да го направя. Дори за собствените ми деца не го правя.
Чираче - майстор
чет яну 26, 2023 9:39 pmtorbalan написа:

Започнал съм, като завършил "Ядрена енергетика", като "Инженер по управление на реактора". Това, което ти най-вероятно знаеш като СИО. Длъжността през годините няколко пъти си сменя името.
Нямам спомен Димитър Стефанов някога да е бил СИО/старши инженер оператор/. Даже и да си завършил, нямаш капацитета да си такъв. Ако го имаше, щеше да станеш СИО. Но там не е за хора с купени дипломи...... Отговорността е доста висока, за която не ти стиска.
чет яну 26, 2023 9:54 pmЧираче написа:

Нямам спомен Димитър Стефанов някога да е бил СИО/старши инженер оператор/. Даже и да си завършил, нямаш капацитета да си такъв. Ако го имаше, щеше да станеш СИО. Но там не е за хора с купени дипломи...... Отговорността е доста висока, за която не ти стиска.
:)
Жалка картинка си.
Чираче - майстор
чет яну 26, 2023 10:05 pmtorbalan написа:
чет яну 26, 2023 9:54 pmЧираче написа:

:)
Жалка картинка си.
Може и да си прав. Нека оставим хората да преценят кой е жалкия....
gogo7777 - майстор
чет яну 26, 2023 10:20 pmЧираче написа:
...... СИО/старши инженер оператор/......
При нас е СЗО(старши заварчик общак), както и МЗО(младши заварчик общак). Бил съм с двете титли, но в самото начало на кариерата си бях само О. Нямах шанса да прескачам в йерархията. :drinkers:

Тема "Въпроси за турбини, парогенератори..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: