• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivan93 - напреднал
Мислех, че има вариант DIY и някой е правил.
Плаши ме, че трябва да пиша мейли на немците, пък и си мисля, че за три стай няма да ми обърнат внимание.Като гледам beka какви проекти имат...
Иначе не ми трябвало да е скъпо или поне самите материали не са.
brum - майстор
Не ти се струва, че е скъпо, но не е масово решение и това определя цената. Екзотиката винаги е била по-скъпа от масовката. Иначе нямаше да е екзотика.

За пример един предпазител дето в щатите е 65 долара, а в Англия е под 10 паунда. Предпазителят обаче се ползва масово в Англия, а в щатите е екзотика.

Но проучи и сподели. И вземи в предвид кой ще го изгражда. Ако ще го прави някой на когото ще плащаш може да ти съдере кожата само заради това, че няма конкуренция кой друг да го направи.
шоп - майстор
пет яну 27, 2023 2:30 pmivan93 написа:
А дано ама на дали:-))))
Провери цените и пиши...Особено на фитинги и колектори. Правих на един приятел подово с ф10 и след като тегли чертата му се изправи косата. Та побългарихме нещата с разглобяеми и прес фитинги за пневматика. И пак цената беше ненормално висока. То с медна тръбичка по сухия сподоб да му я бях направил по-евтино и качествено шеше да е. :-D
ivan93 - напреднал
пет яну 27, 2023 3:11 pmшоп написа:
пет яну 27, 2023 2:30 pmivan93 написа:
Провери цените и пиши...Особено на фитинги и колектори. Правих на един приятел подово с ф10 и след като тегли чертата му се изправи косата. Та побългарихме нещата с разглобяеми и прес фитинги за пневматика. И пак цената беше ненормално висока. То с медна тръбичка по сухия сподоб да му я бях направил по-евтино и качествено шеше да е. :-D
Няма фитинги в тази система, явно не сте погледнали инфо за нея.
Капилярите за "заварени" за основната тръба.
Поръчваш си размер и само пускаш потока.
Няма какво да се прави.
Фитилчо - майстор
пет яну 27, 2023 3:11 pmшоп написа:

:lol: :lol: :lol:
Гледам цените на Омегите за сухо подово и лошо ми става....
То ако е за това, и ония черните кофиччки от кисело млеко за "мокро" подово са 30-ина лева квадрата вече....

Кат' дръпнеш чертата с цялата арматура и може да се окаже, че е по добре да вземеш панелка в Люлин 3 =D>
Фитилчо - майстор
пет яну 27, 2023 3:21 pmivan93 написа:
Няма фитинги в тази система, явно не сте погледнали инфо за нея.
Капилярите за "заварени" за основната тръба.
Поръчваш си размер и само пускаш потока.
Няма какво да се прави.
Имам усещането, че нещо си правил сметката без кръчмар....
Тръбата за нормално подово вече гони 3 лева метъра, да не говорим за "кофичките" от кисело млЕко, фитинги, колектори, помпи, винтили манометри и разни други "дреболиики"....
то 100 лева няма да ти стигнат на квадрат за нормално подово, какво остава за тази екзотика!
Как беше: Има пари, угажда си....
LazarGanev - "Велик майстор"
Има готови панели от гипсокартон с наредени тръби ф10, които са съединени и изводите са ф16. Помежду си панелите се свързват с пресфитинги. Има налични в Бг, но цената мога да я кажа в понеделник
ivan93 - напреднал
пет яну 27, 2023 7:12 pmLazarGanev написа:
Има готови панели от гипсокартон с наредени тръби ф10, които са съединени и изводите са ф16. Помежду си панелите се свързват с пресфитинги. Има налични в Бг, но цената мога да я кажа в понеделник
Не съм ги срещал.Аз си харесах тези които са за вграждане с мазилка/замазка.
пет яну 27, 2023 7:19 pmivan93 написа:
пет яну 27, 2023 7:12 pmLazarGanev написа:
Не съм ги срещал.Аз си харесах тези които са за вграждане с мазилка/замазка.
Харесал си ги, защото не си срещал другите?
Харесал си ги, защото са били единствените?!

Бай Иване, можеш ли да мажеш?
Мога, масло на филия- както гласи небезивестният виц.
radius - майстор
А кое му е капилярното на туй чудо? Или така звучи по-икономично?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Капилярно подово отопление и таванно охлаждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: