Много интересна и все по-често дискутирана тема.
The_FAN - специалист
jimmy_bar написа:
solo5 написа:
jimmy_bar написа:
за плоскости използваш гипсофазер,който също не беше мн скъп
:? май не е от евтините :roll:
още повече, че се прави на 2 слоя :wink:
аз го напражих с 1 слой и то гипсокартон,но зелен,защото е доста по импрегниран от другия. :)
Тебе jimmy_bar като те чета направо се чудя да се смея ли да плача ли... сега разбирам защо прибягваш до чужди снимки в псевдо сайта си.
Мисля си... не сигурен съм вече, че си се хванал с тази работа от липса на избор какво да работиш и причиняваш страшни проблеми на хората които ти доверяват домовете и парите си. Стегни се бре.
Сух под на един пласт няма. Картон ? И бенбян да е не се ползва картон
а само гипсофазер. На два пласта с разминати фуги.... ама по морето е така - да изкара един сезон и после на ново, нали ?

При този под могат да отидат и повече пластове - на всеки 10 см. посипка (а не перлит) се полага междинен пласт фазер.
Наистина скъп под ще се върже...

Апелирам към хората, които не са наясно със системите за сухо строителство да не дават съвети колкото да натрупат мнения - определено питащите искат сериозен отговор, а не експерименти от самоуки майстори
velsi - Почетен майстор
Ами, че той човека си го е написал: "едно е да искаш, друго да можеш..."
Тани - модератор
The_FAN а какво ти е мнението за керамзит , вместо оригиналната на Кнауф? За перлита и мен ме съмнява да стане , но не съм пробвал и затова не искам да изказвам категорично мнение!
jimmy_bar - специалист
The_FAN написа:
jimmy_bar написа:
solo5 написа:
:? май не е от евтините :roll:
още повече, че се прави на 2 слоя :wink:
аз го напражих с 1 слой и то гипсокартон,но зелен,защото е доста по импрегниран от другия. :)
Тебе jimmy_bar като те чета направо се чудя да се смея ли да плача ли... сега разбирам защо прибягваш до чужди снимки в псевдо сайта си.
Мисля си... не сигурен съм вече, че си се хванал с тази работа от липса на избор какво да работиш и причиняваш страшни проблеми на хората които ти доверяват домовете и парите си. Стегни се бре.
Сух под на един пласт няма. Картон ? И бенбян да е не се ползва картон
а само гипсофазер. На два пласта с разминати фуги.... ама по морето е така - да изкара един сезон и после на ново, нали ?

При този под могат да отидат и повече пластове - на всеки 10 см. посипка (а не перлит) се полага междинен пласт фазер.
Наистина скъп под ще се върже...

Апелирам към хората, които не са наясно със системите за сухо строителство да не дават съвети колкото да натрупат мнения - определено питащите искат сериозен отговор, а не експерименти от самоуки майстори
Както винаги се намира някой да изкача с рогата срещу друг с неподплатени обиди.Забелязвам че се случва доста често в този форум,но аз смятам да отстъпя и да не изразявам мнения за човек който не познавам.Относно сайта ми невиждам нищо нередно в него,а относно снимките(тези които са в моя албум),се вижда ясно присъствието ми на тях,защото съм ги правил аз -не са чужди.

Мислиш че съм се хванал с тази работа защото съм нямал избор,а всъщност аз имам диплома за корабен механик,случайно говоря и 3 езика.Дали съм нямал шанс за различна стабилна работа.ДА! Но тръпката ми е тука.

Относно пода ми,за сега безпроблемно издържа моите 100 кг,дано не се окажеш прав ти,че ще е за сезона.Начина по който съм наредил и ЗАЛЕПИЛ майките за пода образуват достатъчно здрава решетка запълнена с перлит,която да поема тежестта.

А относно последния ти коментар за самоуките майстори,да аз съм такъв,уча се само от 1 година,и то само от този форум,който ако не греша,е създаден самоуките майстори да споделят своята идея и заедно да подберат най-рационалната,а не да се нападат като училищни хлапаци само защото имат друго мнение.Не твърдя че е правилно да се направи с 1 пласт и то гипсокартон,но аз експериментирах и съм доволен от резултата.
pipbel - майстор
какво ти е мнението за керамзит , вместо оригиналната на Кнауф?
Според мен е много по-добра опция спрямо перлита.
Но....няма го. :cry: Поне във Варна.
Питах в Топливо и на още 2-3 места - само дигат рамене.
Ако някой знае къде има - да казва.
Тани - модератор
jimmy_bar написа:
Относно пода ми,за сега безпроблемно издържа моите 100 кг,дано не се окажеш прав ти,че ще е за сезона.Начина по който съм наредил и ЗАЛЕПИЛ майките за пода образуват достатъчно здрава решетка запълнена с перлит,която да поема тежестта.

А какво е покритието отгоре?

Аз лично виждам две по-притеснителни грешки от тази че си използвал гипскартон! Първата е че си използвал перлит , а той е трошлив и с времето ще поддаде . Това все пак не би било чак толкова голям проблем ,защото щеше да поддаде почти равномерно и нямаше да се забелязва АКО не беше допуснал втората грешка! Сухия под е плаващ под за разлика от дюшемето да речем! По технология НЯМА майки. Реално ти си направил дюшеме с гипскартон , което е изолирано с перлит! Това вече предполагам и на тебе ще звучи несериозно!

Аз, както по-горе писах ползвам керамзит за посипка , заради по-добрите му " механични" свойства . Ако не беше сложил майките да опрат на пода и положиш някаква твърда настилка , за да не се троши гипскартона , може би нямаше да имаш проблеми. След време перлита ще се слегне и гипскартона ще пропадне , ни само между майките!
jimmy_bar написа:
А относно последния ти коментар за самоуките майстори,да аз съм такъв,уча се само от 1 година,и то само от този форум,който ако не греша,е създаден самоуките майстори да споделят своята идея и заедно да подберат най-рационалната,а не да се нападат като училищни хлапаци само защото имат друго мнение.Не твърдя че е правилно да се направи с 1 пласт и то гипсокартон,но аз експериментирах и съм доволен от резултата.[/color]
Бих допълнил , че е и да споделяме грешките си , за да предпазим другите да ги допуснат! Радвам се че имаш куража и смелостта да кажеш какво си експериментирал и се надявам , че все пак ще си научил още нещо за сухите подове!

Колеги , нека не отправяме лични нападки , а да се опитваме да даваме конструктивна критика за да сме си полезни! Точно това е идеята на този форум , а не кой е по по най!
The_FAN - специалист
jimmy_bar написа:

А относно последния ти коментар за самоуките майстори,да аз съм такъв,уча се само от 1 година,и то само от този форум,който ако не греша,е създаден самоуките майстори да споделят своята идея и заедно да подберат най-рационалната,а не да се нападат като училищни хлапаци само защото имат друго мнение.Не твърдя че е правилно да се направи с 1 пласт и то гипсокартон,но аз експериментирах и съм доволен от резултата.

Като си решил да се учиш от копютъра поне отвори сайта на производителя и си изтегли технологията на системите за сухо строителство. И си ги направи "професионалната БИБЛИЯ".
Много се радвам на самоуките майстори и за това съм в този форум, но самоук който се учи на гърба на клиентите си и то без да знае какво прави, без да се напъне да прочете как се прави че да се научи... е извинявай. И пак не разбрах каква му е ролята на албума с чуждите снимки ?
Послушай ме за горния ми съвет, че на хората им писна от такива майстори като теб и е много вероятно да ти се наложи скоро да си търсиш кораб по спешност - дано да не става, но зависи от теб.
The_FAN - специалист
Тани написа:
The_FAN а какво ти е мнението за керамзит , вместо оригиналната на Кнауф? За перлита и мен ме съмнява да стане , но не съм пробвал и затова не искам да изказвам категорично мнение!
За мен Тани това е единствената алтернатива на посипката. Всичко друго - пясък, перлит, пясък + перлит и други БГ изобретения са :vom:

Аз съм ползвал керамзит с малка фракция, но не помня 3-5 мм. ли беше.. ще те излъжа че беше отдавна. Мой колега при голяма денивелация беше работил с едра фракция 1,5 см. + междинен пласт + 3-5 мм. и два пласта гипсфазер - отгоре лепиха гранитогрес и стана бетон.
Така че пробвай и ти.

Със сигурност е по-правилно от перлита който се сплесква - примерно ако си сложиш секцията отгоре след някой друг месец ще почнат да ти се пързалят снимките :)
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:19 am, променено общо 1 път.
vesel - специалист
Стаята от снимките направи година и половина. Не съм забелязал огромната секция от т.н. програмна мебел да е "напреднала" в някаква посока :-D заедно с 29 инчовия телевизор ( с кинескоп е, и тежи порядъчно)
Но определено съм съгласен, че перлита не е най-добрия заместител на посипката на Кнауф. Обаче все пак цената е далеч по-приемлива.

Тема "до 25 см. запълване на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: