• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velsi - Почетен майстор
Именно. Отиваш с една рулетка в магазина и мериш. Ако ти направят някакъв проблем казваш, че искаш да видиш дали ти пасва и толкова. И ето ти пропорции.
Transporterr - специалист
ето една доста добра статия за камини :cool:

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от Transporterr на съб фев 07, 2009 9:10 am, променено общо 1 път.
jack71 - напреднал
абе аз отидох и си купих камера вече. на този съсед в цеха са заети до декември месец. ами суха камера дипломат 20 кв. остава една ризка да й облека.
сега размишлявам върху следващия проблем - тежестта. ами аз съм на гредоред. от статията която гледах в сайта трябва да се сложат газобетонни блокчето отзад на стената. 1ви въпрос - те негорими ли са? 2ри въпрос може ли без тях щото вчера си купих и бая тежички идват. като сложа и камерата, и шамотните тухли отстрани и другите работи ще вземе да падне долу в мазето тая ми ти камина.
но ако не ги сложа и оставя стената отзад гола има по голяма опасност : къщата е от стари тухли и са иззидвани с варов разтвор пълен със слама....
може да и нправиш стойка от винкели и отдолу с винтове за нивелиране
а тези шамотни тухли за какво са ти... :shock:
нали камера си си купил?
ако е така всичко се прави с гипскартон(пожароустойчив) не като в 2-те кули :cool: и вътре се слага специална вата с Ал.Фолио..
jack71 - напреднал
ами щеше ми се да ползвам шамотни тухли а не гипскартон с цел да акумулират топлината. но май наистина ще се спра на гипскартона.
въпроса е мога ли да избегна налепянето на итонга отзад и 2ро той огнеупорен ли е? подходящ ли е за целта. все пак са посочили него в описанието към сайта....
газобетона не е за препоръчване там където се очаква да има нагряване с висока темп.
както казах по добре е вата с дебелина 5 см. или 3см.
нямам идея за какво е газобетона там където казваш
аз го използвам само за основата и то ограничено
na snimkite e lesno no ot kade se zakopuvat tezi tuhli kamani.ima li nqkoi koito gi izrabotva na po na6enski ceni.za6toto kadeto i da proverqvam vse mi iskatokolo 3000 lv.ili ot kade se kopuvat
абе и аз ми се ще да си купя къща на нашенски цени ,ама що все на европейски ми ги продават не ми е ясно :?
ДРАГОМИР - специалист
ti6o_vt написа:
na snimkite e lesno no ot kade se zakopuvat tezi tuhli kamani.ima li nqkoi koito gi izrabotva na po na6enski ceni.za6toto kadeto i da proverqvam vse mi iskatokolo 3000 lv.ili ot kade se kopuvat
Що не отидеш да си купиш една камина от ПРИТИ ще ти я дадат барабар със облицовката има две мижави плотчета от китаиски гранит и другото е блокчета итонг даже и са нарязани по размер лепиш и си готов . Облицовката ще ти струва към 1000 лв ама е конфекция ,ама кво ти дреме дали е качествено нали не е 3000 лв.

Тази овча държава страда от народа си а не от тези които го управляват .
zmeios - специалист
Ако ще зидаш, да знаеш че по принцип се прави със топлоустойчив цимент - продават го, не е много скъп (поне не в смешните количества, които ти трябват за едно подзиждане на камина). Нормалният се напуква и става манджа с грозде. Другия вариант е да го наплякаш много дебело, ама щом си на гредоред, това отпада автоматично.
  • 1
  • 2

Тема "изграждане на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: