Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
Това че ще ги свържеш , не означава , че трябва да променяш по някакъв начин формата! Може да е само прав "куфар" с широчина само 10 см . Може и да е от стена до стена и да се направи на по-ниско ниво от нивото на фигурите- нещо като изкуствен трегер. В този случай широчината ще трябва да е поне 15- 20 см за да стои красиво!
duke - помощник
Аха, ясно. Ще пробвам това с трегера и ще пусна картинки като имам нещо готово. :thumbs:
sasooooooooo - "специалист"
Те сегашните пердета ги шият тъй, че да покриват плътно до тавана.
Ако искаш да ти остане както по модела ти, просто на края на окачения таван го затапи. Имай в предвид, че това чело трябва да го направиш на земята и после да го захванеш за тавана. Това е така, щото на 20см не можеш да вкараш винтовер.
Успех!
Тани - модератор
sasooooooooo написа:
Имай в предвид, че това чело трябва да го направиш на земята и после да го захванеш за тавана. Това е така, щото на 20см не можеш да вкараш винтовер.
Успех!
Защо така мислиш? За 20 см си ползвам акумулаторния винтоверт без проблеми!
sasooooooooo - "специалист"
В къщи съм със същите "корнизи" на 20 см отстояние от прозорците. Винтовера ми не влизаше и се наложи да ги правя на земята. Голяма мъка - общо 12метра.
Тани - модератор
Моя си влиза перфектно на 20 см. заедно с винт 25мм . Не вярвам тези обикновено 5 см да са ти били проблем. Визуално няма кой знае каква разлика между 20 и 25 см. Преди да си купя този винтоверт ги правех на 23 см. Просто преди да сложиш уд-то на тавана мериш колко ти е дълъг винтоверта и добавяш още 25мм за винта + 12 мм за картона . Не забравяй нито едното :-D . Другия вариант е да завиваш винтовете под ъгъл , но после трудно се шпаклова!
bisplus - специалист
Чакайте и аз да кажа! Първо, според мен ще бъде по-добре да свиеш овала молко към вътрешната стена, и по този начин ще ти се открие достатъчно място да монтираш корниз без проблем. Второ, вместо да спускаш каквито и да било орнаменти от тавана, зада скриеш корниза е по- добре да се направи ниша по дължината на прозореца в която да го монтираш и по този начин ще изглежда все едно пердетата излизат от тавана. Опитай и ще видиш, че ще изглежда доста красиво и изчистено.
The_FAN - специалист
Има корнизи с дебелина 1,5 см. и ширина 6 см. които се захващат директно за конструкцията, а картона се полага от двете страни на корниза. Така можеш да изкараш тавана докрая.
Ето и снимка...

Прикачен файл

p3220034__large_.jpg
p3220034__large_.jpg (38.83 KиБ) Видяна 6572 пъти

Прикачен файл

p3220035__large_.jpg
p3220035__large_.jpg (33.7 KиБ) Видяна 6572 пъти
duke - помощник
А така как е?

Прикачен файл

okachen_tavan3.jpg
окачен таван
okachen_tavan3.jpg (120.39 KиБ) Видяна 6524 пъти
Тани - модератор
Доста по-завършено изглежда ! А отказа ли се от кухината за завесите?

Тема "Проект на окачен таван - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: