• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
trevora - специалист
За дръжките мисля ,че грешиш.Някои от лицата са врати в моята кухня,както и на хладилника и на големия шкаф до него.Няма никакъв проблем с отварянето,дори и от хора,които не знаят :)
iolly_ - специалист
Здравейте, това не си е работа да си правиш сам кухнята, предвид всичките проблемни моменти в нашето жилище. Направо съм луднала....пералня вграждаме, защото няма къде да я сложим иначе, стена са ни издали напред, защото другата била бетонна, място нямаме дори да си сложим маса за хранене, май на холна ще се яде..направо....

Днес ни докараха миялната и котлоните. Разглеждахме сега книжки и чудесии..хиляда изисквания. Оказва се, че наистина ще се наложи да вдигнем цокъла под миялната и изобщо навсякъде на 100 мм. Това не е супер страшно, освен, че ни яде пространство от шкафовете, които са така или иначе малко в нашето малко жилще. По- проблемно за мен е това, че трябва цокълът да е доста навътре и да не е наравно с всички други цокли, проблем, който се явява при пералняа. Трябва да направим по-точни сметки, за да кажа точно, но но тази стена, която са ни направили зад шкафовете смятаме да я избием зад хладилника и пералнята и те да отидат по-назад, но заради миялната и нейният цокъл :x явно и ще трябва да дръпнем всичко още напред. Това ни отдалечава още от бетонната стена и в крайна сметка застенката ни отива на доста сериозно разстояние от стената. Там вече незнам план ана мъжете дали ще стане..да му мислят.....нали все ми предлагат ниши.

Мислим си дали не можем да дръпне малко цокълът на миялната по-напред, да не е захванат за самата миялна, а за страниците, като разбирасе внимаваме вратата да се отваря. Освен това има и друг момент, че миялната и пералнята трябва да се изравнят по височина. Това ще стане с крачетата разбира се, но това ако не се лъжа ще ни качи още цокъла.

И друг въпрос....на какво ляга плота над миялната реално, че не мога да схвана...не трябва ли страниците на миялната да са по-високи.

Леле ужас затрупах ви с въпроси, но вече луднах от кое да започна и на къде да вървя. Май миялната се оказва най-проблемна и трябва да се почне от нея, да се сравнява с пералнята и да се мисли за стената отзад. Правилно ли мисля ,че от това трябва да се започне в цялата ни кухня?

Help.................... :cry:

Да не говорим, че в книжката за котлоните пише, че не трябва да се монтират до пералня или миялна, защото влагата разваля електронните схеми, а нашите котлони са отдясно на миялната и не виждам къде другаде могат да са.... :cry:
maroka - специалист
С котлоните няма да имаш проблеми, не се безпокой :)

Хубаво сте направили, че сте разгледали подробно изискванията за миялната, тя почти винаги е доста проблемна, особено когато имаме пералня не за вграждане.
Недей да вдигаш краката на самата миялна, защото по този начин увеличаваш височината на вратата, която може да удари не само в цокъла, но и в самият корпус на миялната. Сложи под нея подложка (пак от ПДЧ), която по височина да обере разликата м/у 2-та уреда. По този начин височината на вратата се запазва и няма да има проблем при отварянето.

Колкото до височината на кухненските крака...тя такава си е стандартна, няма защо да се притесняваш.

И да, проектирането на кухня не е никак лесна задача...но като гледам сте към края му :)
Успех!
iolly_ - специалист
Ох изядох книжката за монтаж на миялната с кориците....вече мога да я сглобя на сън..само някой да ми съобрази височини ..цокли чудесии

Днес ни докараха хладилника..направо съм се влюбила в него :razz: ....на косъм обаче влезна в асансьора.....зор голям беше...да не говорим, че ни го стовариха през два блока щото от паркирали коли и теснотии бусът не можа да се добере до блока ни. Но си ми е супер готин....най му се радвам от всичко и е много "мил"...никакви проблеми с поставянето му в кухнята :o ....не като пералнята и миялната :x Освен това го взехме с отстъпка за 970 лева.

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045268

http://brosbg.com/product.php?id=88
iolly_ - специалист
Ще ни дадете ли съвет за цветово изпълнение на кухнята. Нали избрахме този тип МДФ с естествен фурнир като естествен дъб. Но се отказахме от тази рамка.

Решихме да обърнем шарката хоризонтално. По едно време ни хрумна цокълът да е тъмно кафяв и плота също, а застенката да е като шкафовете. Нещо обаче трудно се намират материали за двете неща в един и същи цвят.

Сега мислим всичко да е от МДФ-а, който сме избрали, а плота и застенката да са много светли..към бяло или екрю, но пък хладилника ни е инокс, фурната черна..чудиме се много. Дайте съвет.

Прикачен файл

IMGP6852.JPG
IMGP6852.JPG (142.33 KиБ) Видяна 5567 пъти
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:16 am, променено общо 1 път.
iolly_ - специалист
Ей Eмералд радвам се, че те вждам след толкова време...нещо не те засичах.

Цветът жълтее, защото е сниман вечер иначе не е така. Шарките ги обръщаме хоризонтално защото пъхаме пералня под плот и долните ни шкафове стават доста високи...по-точно вратите високи и тесни и затова не върви и рамката. Рамката е проблем и при чекмеджетата, защото профилите са широки и не става. А обратната шарка се надяваме визуално да ги сниши. Застенка има от същия материал. Но не можем да комплектоваме долу за цокъл и за плот в един цвят, а и попринцип се чудим дали да е така или да си е един цвят а плота и застенката светли.

Ето двата принципа но ще са с нашия цвят.

Прикачен файл

0.jpg
0.jpg (71.9 KиБ) Видяна 5506 пъти

Прикачен файл

58_big.jpg
58_big.jpg (68.78 KиБ) Видяна 5506 пъти
iolly_ - специалист
shadowman написа:
:2thumbs:
От къде взе тази прекрасна мивка....пиши ми какъв материал е и на каква цена е.
shadowman - майстор
Това е мивка на FAT, правят ги в Пловдив и сега е с цена от 202 лв, правят и мивки с цвят по мостро с 10% оскъпяване.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: