• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kanevg - специалист
Гледам че пуренитът е по целия периметър на дограмата, това решение заради черните каси ли е?
kivanov - специалист
пон фев 06, 2023 9:23 pmkanevg написа:
Гледам че пуренитът е по целия периметър на дограмата, това решение заради черните каси ли е?
Не, просто е по-добро захващането и т.н. Черните каси са основно на първия етаж заради провисването на плочата. Има повече пуренит при някои позиции заради изолацията. Ще кача чертеж и обяснение :)
Dessie - специалист
Ехааа, много, много добре изглежда!
skostadinov - специалист
пон фев 06, 2023 9:10 pmkivanov написа:
И аз като проектирах си мислех за Ubiquity и после като почнах да харча парите реших, че трябва повечко четене и търсене на оптималното качество/цена и сега мисля, че това е TP-Link Omada. :) Ама ще видим де. Далеч съм още. Сега следва cat6 :)
TP-Link Omada нещата и аз ги поразгледах в малко повече детайли от както го спомена ти предния път и наистина не изглежда никак зле. А и общо взето сходна конфигурация спрямо такава на Ubiquity излиза почти на половин цена. Тъй че ще мисля и аз още по-въпроса. Още повече, че имам роднини в USA, които ще се прибират лятото, тъй че ако ги поръчам от там цената е още по-сносна.
10 камери :partyman: Май Big Brother имаха по-малко ;) То и аз мислех да сложа доста, но после реших, че трябва малко privacy в семейството и ще сложа 2 към двора и 2 към улицата. Ще седна да помисля как да ги разположа. Сега мисля да сложа рутер в къщата и да почна да експериментирам с IoT, камерите, покритие и т.н.
Говорих с доста хора, които се занимават професионално с това, а и от моите проучвания извода е, че всичко зависи от конкретния имот и неговите специфики. Но ако искаш да покриеш целия периметър (поне в моя случай) няма шанс да го направиш качествено с по-малко от 8 камери. То има варианти, но с доста риск и компромис. При теб долу не знам дали пипат, но в Бистрица си пипат доста. Съседа са го обирали 3 пъти (2 пъти по време на строеж и 1 път след това). Моята къща е накрая на селото и е открита от всички посоки, така че ще наблегна колкото е нужно на превенцията :)
Малко снимки от мен :) В неделя "приключиха зидането" :)

Утре ще снимам и черните каси на първия етаж. Оказа се, че химиеските анкери "стягат" за 15мин лятото и за 6 часа при сегашните температури. Разгледах доста добре какво що са и ще ги ползвам, когато хващам нещо в тухлите :)

В сряда ще започнат да чистят зидарите, защото в четвъртък започва остъкляването и трябва роботът да минава навсякъде. Най-тежкото стъкло е 385кг :)

Заради текстурата няма как да има лепенки по дограмата и трябва да измисля с какво да я облепя. :)
Ехаа! Изглежда супер Краси. Браво! Утре ще пътувам до Бистрица сутринта. Ще ти звънна и ако си на обекта мога да мина за 10 мин да видя на живо как изглежда.
Dessie - специалист
Камерите са хубаво нещо, но в 99% от случаите на тях се виждат шапки/качулки/маски и евентуално някоя изпрашваща кола :-( в тази връзка покрай оградите предвиди нисковолтово за сот бариери, това ще им скъси значително времето за престой при взлом ( от опит) :yawinkle:
skostadinov - специалист
вт фев 07, 2023 4:29 pmDessie написа:
Камерите са хубаво нещо, но в 99% от случаите на тях се виждат шапки/качулки/маски и евентуално някоя изпрашваща кола :-( в тази връзка покрай оградите предвиди нисковолтово за сот бариери, това ще им скъси значително времето за престой при взлом ( от опит) :yawinkle:
Да, така е. Наясно съм, че камерите сами по себе си не може да им се разчита много. Но в комбинация с много други неща, може да се изгради прилична с-ма. Пример камерите могат да се нагласят да подават маетриал към някакъв AI engine, който успешно (с дота голяма точност) да разпознава хора/коли/лица и съответно да тригърва различни сценарии в домашната автоматизация, които биха могли да помогнат доста. За това говоря за Превенция По-лесно да инвестираш в превенция отколкото да инвестираш в последствията (да търсиш извършителите и да им търсиш отговорност :) ) . Това си е дълга тема на която може да се говори много и може да се работи много.
Dessie - специалист
Факт е, че темата е дълга, само ще добавя, че ключа за мен не е в превенцията, а в обезмислянето на действието, т.е. да е трудно за кокошкарите. За другите, дето не влизат на случаен принцип - там и жива охрана не спасява. Преди 3-4 години циркулираше из нета един клип от нашите махали - детегледачка с две деца в къщата, звънят на вратата, жената отваря и докато си говори с тия пред вратата, други двама взломят отзад и се качват на горния етаж….
skostadinov - специалист
вт фев 07, 2023 9:01 pmDessie написа:
Факт е, че темата е дълга, само ще добавя, че ключа за мен не е в превенцията, а в обезмислянето на действието, т.е. да е трудно за кокошкарите. За другите, дето не влизат на случаен принцип - там и жива охрана не спасява. Преди 3-4 години циркулираше из нета един клип от нашите махали - детегледачка с две деца в къщата, звънят на вратата, жената отваря и докато си говори с тия пред вратата, други двама взломят отзад и се качват на горния етаж….
Е "обезмислянето на действието" не се ли припокрива в голяма степен с превенцията? Именно да откажеш кокошкарите защото е твърде голям риск за тях. В същото време да получиш известие, че нещо става колкото се може по-рано в случай, че някой се наеме. Иначе е ясно, че реши ли някой профи да те обере ще намери начин. Случки и истории бол.
skostadinov - специалист
Краси при теб какво показва реалността? Имаше ли големи отклонения/кривини в плочите, колоните/шайбите или всичко е сравнително в допустимите отклонения?
gnt69 - майстор
Превенцията е важно нещо. Сложете градинско осветление, осветете си дворовете, пуснете един куч да обикаля, някоя и друга камера видими не скрити и проблеми няма да има. Аз така пазя 2дка двор.
Прикачен файл:
Screenshot_2023-02-07-21-09-25-795_com.xm.csee.jpg

Ето го рожденника Hammer на 1 година на 05.02 имаше рожден ден и торта. :partyman:
Прикачен файл:
Hammer 1 година.jpg
Hammer 1 година.jpg (90.36 KиБ) Видяна 577 пъти
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: