Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
ср фев 08, 2023 6:42 ampavelvasilev написа:
Едно бързо питане, с гайковерта освен да си сменям гумите, някоя и друга затегнала гайка, за какво друго може да бъде полезен, говорим за гайковерт не за импакт?
Зависи с колко Nm са стегнати и дали са Fe или Al джантите.
Офф от предната промоция купих, пробвах и го върнах.
От 20 болта М14х1,5 мм успя да развие с голямо тракане само 1 болт. Иначе добре трака , ама дотам :-D
Останалите болтове ги развих с кръстат ключ и тръба 60-70 см .
MamaMy - майстор
За развиване на гайките на амортисьорите нищо друго не помага. Там иска удар иначе гайката се върти със стеблото. За предните има шанс да задържиш контра отгоре, но за задни ...
ПП За джантите си ползвам един удължен ударен камък 1/2. За въртенето съм си направил едно Г-образно ключе от реактивна щанга. С ъглошлайфа съм и препилил един квадрат 1/2. Ако го скъсам ще се замисля много :roll:
Andri01 - майстор
Моя ключ е същия ,но в "комплекта" имам и тръба-удължите на щангата. Камъка е 6-стенен.
MamaMy - майстор
Че то моето ключе е 55 см. Ако го удължа с тръба ще късам болтовете. Аз си стъпвам с крак на него и трудно ми удържа. На това рамо 130кг си е сериозен въртящ момент като се друсна. :-D
kr1100 - майстор
ср фев 08, 2023 6:16 pmMamaMy написа:
За развиване на гайките на амортисьорите нищо друго не помага. Там иска удар иначе гайката се върти със стеблото. За предните има шанс да задържиш контра отгоре, но за задни ...
Предни задни съм ги сменил с гЪзове. скоро няма да се наложи да ги сменям.
Вози твърдичко , ама за път чернилка с дупки толкова въпреки ,че е само към 120 м.На асфалт не ми пречи.
MamaMy - майстор
Все се налага от време на време да се ползва. Я биалетката превърта, я амортесьори или пък болтовете на шайбата на коляновия вал. Не е лошо човек да има един, но поради по-рядката употреба е добре да е на 230 волта. Варианта с батерии става, но трябва да имаш и други играчки с такава за да си заслужава. :partyman:
kr1100 - майстор
ср фев 08, 2023 10:15 pmMamaMy написа:
Все се налага от време на време да се ползва. Я биалетката превърта, я амортесьори или пък болтовете на шайбата на коляновия вал. Не е лошо човек да има един, но поради по-рядката употреба е добре да е на 230 волта. Варианта с батерии става, но трябва да имаш и други играчки с такава за да си заслужава. :partyman:
затова бях купил и на 220В пак за джанти , ама и той издиша и него го върнах. Като се стопли ще се наканя да сменям пак тампони на макферсона и ще се оглеждам за на 220в на промо./ ама като се стопли/.
radius - майстор
ср фев 08, 2023 6:42 ampavelvasilev написа:
Едно бързо питане, с гайковерта освен да си сменям гумите,...
Доколкото чета тази тема, съвсем не е сигурно, че ще си сменяш гумите с това. Та си прецени за какво ти е изобщо.
Svezar - специалист
Темата сериозно заби в посока авторемонти и по-специално "Трябва ли да имам гайковерт и ако да, какъв ?" !
XpacTa - специалист
Тези прецизни "инструменти" в ляво дали са на добра цена? Трябва ми триъгълен бит и се оглеждам откъде да заприходя.
Изображение

P.S. Отвертките в дясно са с доста завишена цена, затова питам.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: