съб фев 18, 2023 1:04 pmkanevg написа: Багериста ми направи впечатление, че е много нервенПонякога изкопните работи се подценяват, а те са много важни.Трябва да има читав багерист, както и строител който да знае какво прави.Цял ден пуфтеше и се сърдеше на техническия. Имаше някаква оптика, която минаваше въздушно пред имота и стара ограда с някакви метални колове. Яено му пречеха и в един момент се ядоса и направи всичко мазало. Не се видяха нито огради, нито оптики, нито нищо.
Цял следобед се мъчиха пичовете да възстановят трасето на оптиката.
Днес вече и първия гаф е налице. Къде от недоглеждане, къде от липса на контрол на техническия и хоп оказа се, половината изкоп е с 30см под котата. Наложи се да насипват скална маса.
При мен строителя си осигури фирма която да прави изкопите, защото с тях работи повече от десет години, и както се казва без думи се разбират.
Много ме впечатли факта, че казва на багериста - свали 10см, и той сваля 10см от нивото с кофата...

Dessie ти е дала много полезен съвет.
Не не се ядосвай много, защото по време на строителството ако обръщаш прекалено внимание на всичко, накрая ще ти побелее косата.
[/quote]
Напълно съм съгласен. Опитвам се.