• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 1:04 pmkanevg написа:
Багериста ми направи впечатление, че е много нервен :) Цял ден пуфтеше и се сърдеше на техническия. Имаше някаква оптика, която минаваше въздушно пред имота и стара ограда с някакви метални колове. Яено му пречеха и в един момент се ядоса и направи всичко мазало. Не се видяха нито огради, нито оптики, нито нищо.

Цял следобед се мъчиха пичовете да възстановят трасето на оптиката.

Днес вече и първия гаф е налице. Къде от недоглеждане, къде от липса на контрол на техническия и хоп оказа се, половината изкоп е с 30см под котата. Наложи се да насипват скална маса.
Понякога изкопните работи се подценяват, а те са много важни.Трябва да има читав багерист, както и строител който да знае какво прави.
При мен строителя си осигури фирма която да прави изкопите, защото с тях работи повече от десет години, и както се казва без думи се разбират.
Много ме впечатли факта, че казва на багериста - свали 10см, и той сваля 10см от нивото с кофата... :supz:

Dessie ти е дала много полезен съвет.
Не не се ядосвай много, защото по време на строителството ако обръщаш прекалено внимание на всичко, накрая ще ти побелее косата.
[/quote]

Напълно съм съгласен. Опитвам се.
BLUEPUPIL - майстор
1..Кофа със зъби
2..Кофа без зъби
3..Изравняване на ръка, ако има кой.
4..Чакъл
5..Трамбоване
6..Подложен бетон
7..Долно уширение на ф. с набучени фусове
8..Стени на мазето- бетон С30/37 в краен случай С25/30
9..Бет. покритие на арм. мин. 7.5см
10..Вибриране без разслояване.
:wink:
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 3:57 pmBLUEPUPIL написа:
1..Кофа със зъби
2..Кофа без зъби
3..Изравняване на ръка, ако има кой.
4..Чакъл
5..Трамбоване
6..Подложен бетон
7..Долно уширение на ф. с набучени фусове
8..Стени на мазето- бетон С30/37 в краен случай С25/30
9..Бет. покритие на арм. мин. 7.5см
10..Вибриране без разслояване.
:wink:
Ами мисля, че този план следват, но не видях багериста да сменя кофата. Като цяло не ми се стори много читав багерист. Ама сега си носят последствията и гледам, че насипват яко (само, че трошляк) и заравняват и трамбоват.
nikolov333 - майстор
За съжаление винаги има такива случаи, освен ако можеш сам да следиш всичко и инвеститорския контрол го правиш лично. Аз моя го контролирах с лазерния нивелир, понеже ми е ясно, че няма съвестни изпълнители, но при мен строежа съвпадна с лок дауна в началото на короната и бях на хоум офис.
BLUEPUPIL - майстор
съб фев 18, 2023 4:04 pmskostadinov написа:
Ама сега си носят последствията и гледам, че насипват яко (само, че трошляк) и заравняват и трамбоват.
С какво?
Трябва да го докарат до поне 3кг/см2.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 4:38 pmnikolov333 написа:
За съжаление винаги има такива случаи, освен ако можеш сам да следиш всичко и инвеститорския контрол го правиш лично. Аз моя го контролирах с лазерния нивелир, понеже ми е ясно, че няма съвестни изпълнители, но при мен строежа съвпадна с лок дауна в началото на короната и бях на хоум офис.
Ами и аз съм хоум офис от началото на пандемията и като гледам скоро няма да се променят събитията. Благодарение на това успявам да свърша и доста странични неща (къде по проекта къща, къде нещо друго), но аз и да седя там няма голям смисъл защото ми липсват знания и опит по темата. Точно за това от Понеделник командировам бащицата :)
съб фев 18, 2023 4:46 pmBLUEPUPIL написа:
С какво?
Ем като гледам на камерите с ръчна бензинова трамбовачка. Нямам си на идея колко кг/см може да се постигне с това.
kanevg - специалист
съб фев 18, 2023 4:46 pmBLUEPUPIL написа:
съб фев 18, 2023 4:04 pmskostadinov написа:
Ама сега си носят последствията и гледам, че насипват яко (само, че трошляк) и заравняват и трамбоват.
С какво?
https://1drv.ms/v/s!AjVAwb6RLc2_jYcibAi ... Q?e=zsYmLr

С това трябва да се получи.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 5:35 pmkanevg написа:

Интересна машинка. Ами в Понеделник ще говоря пак със строителя да видим какво ще излезне.
kanevg - специалист
съб фев 18, 2023 5:46 pmskostadinov написа:

Интересна машинка. Ами в Понеделник ще говоря пак със строителя да видим какво ще излезне.
Сваля се кофата на багера и се монтира вместо нея, и се вързва с хидравликата.
Багера така я натиска че чак задницата му се изправя, и тогава пуска вибрацията.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 6:43 pmkanevg написа:
съб фев 18, 2023 5:46 pmskostadinov написа:

Сваля се кофата на багера и се монтира вместо нея, и се вързва с хидравликата.
Багера така я натиска че чак задницата му се изправя, и тогава пуска вибрацията.
Ясно! Ще питам и ще видим.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 50

Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: