• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 50
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 6:43 pmkanevg написа:
съб фев 18, 2023 5:46 pmskostadinov написа:
съб фев 18, 2023 5:35 pmkanevg написа:

https://1drv.ms/v/s!AjVAwb6RLc2_jYcibAi ... Q?e=zsYmLr

С това трябва да се получи.
Интересна машинка. Ами в Понеделник ще говоря пак със строителя да видим какво ще излезне.
Сваля се кофата на багера и се монтира вместо нея, и се вързва с хидравликата.
Багера така я натиска че чак задницата му се изправя, и тогава пуска вибрацията.
Ох ама аз сега се сетих, че това реално няма как да стане при мен. Изкопа е толкова голям с нужните уширения и с доп. Изкоп за събирателната шахта, че няма шанс багера да достигне навсякъде. Варианта е единствено с ръчните трамбовачки или с кран да спуснат някакъв валяк :)
BLUEPUPIL - майстор
Багера така я натиска че чак задницата му се изправя, и тогава пуска вибрацията.
skostadinov - специалист
съб фев 18, 2023 7:17 pmBLUEPUPIL написа:
Това е супер. Както споменах обаче при мен изкопа е с приблизителни размери 12 x 14-15 м и дълбочината е м/у 3.5 и 4.5. Багер би могъл да влезне максимум от две страни на изкопа. Силно се съмнявам да има 10тонен колесен багер или подобен, който да има толкова дълга стрела, че да успее да покрие и трамбова целия изкоп.
skostadinov - специалист
Като цяло почвата и според строителя и според геолога е дост. здрава. Поне 2кг/см или там както го казаха. На 2 места дори излезнаха 2 големи морени, които 35-тонния багер не успя да подмести. За щастие се оказаха на точното място, за да не пречат и за да помагат до някаква степен. В единия край реално ивичния фундамент дет се вика ще стъпи в/у част от моретата.

Надявам се да няма драми със стабилността на основата в/у която ще се фундира.
BLUEPUPIL - майстор
съб фев 18, 2023 7:52 pmskostadinov написа:
Това е супер. Както споменах обаче при мен изкопа е с приблизителни размери 12 x 14-15 м и дълбочината е м/у 3.5 и 4.5. Багер би могъл да влезне максимум от две страни на изкопа. Силно се съмнявам да има 10тонен колесен багер или подобен, който да има толкова дълга стрела, че да успее да покрие и трамбова целия изкоп.
Има няколко в София над 10т и верижни.
Един от тях скоро събаря една 6 етажна сграда в бизнеспарка,
достига до 20м без проблем.

skostadinov - специалист
нед фев 19, 2023 12:36 amBLUEPUPIL написа:
съб фев 18, 2023 7:52 pmskostadinov написа:
Има няколко в София над 10т и верижни.
Един от тях скоро събаря една 6 етажна сграда в бизнеспарка,
достига до 20м без проблем.
Баси чудовището. Бях сигурен, че ще намериш подобен пример. Ще говоря със строителя в Понеделник. И без това графика им се промени малко защото се наложи да преправят събирателната шахта, да насипват още трошляк и да си заравнят и направят площадка за материалите и т.н. Тоест няма да наливат подложката по-рано от Понеделник.
BLUEPUPIL - майстор
нед фев 19, 2023 8:32 amskostadinov написа:
Баси чудовището. Бях сигурен, че ще намериш подобен пример.
Имам снимка до един валяк чудовище на Bechtel.

Има и по-малки, ама ги няма у нас.

Прикачен файл:
QWER.jpg
kanevg - специалист
нед фев 19, 2023 11:19 amBLUEPUPIL написа:
нед фев 19, 2023 8:32 amskostadinov написа:
Баси чудовището. Бях сигурен, че ще намериш подобен пример.
Имам снимка до един валяк чудовище на Bechtel.

Има и по-малки, ама ги няма у нас.

QWER.jpg
На тези чудовища колко ли е машиносмяната им :?
Дали не е по разумно един обикновен багер с приставката да се пусне в изкопа.
skostadinov - специалист
нед фев 19, 2023 12:29 pmkanevg написа:

На тези чудовища колко ли е машиносмяната им :?
Дали не е по разумно един обикновен багер с приставката да се пусне в изкопа.
Вероятно много.
Имота ми е на главен път от републиканската мрежа (София-Бистрица-Железница-т.н.) и по проект нямам право да заемам пътното платно. Ако трябва да дойде кран който да пусне багер (прдполагам е поне 7-8 тона багера) ще стане твърде сложно. Някой ще изпищи (има и хотел срещу мен) и ще ми блокират цялата работа.

Знам, че има 3тонни валяци, но не знам колко са ефективни. А и не знам 3тонен валяк пак каква техника би могла дамго спусне. Ще говоря със строителя и ще видим какво ще се реши.
PIP - майстор
Не следя темата, но нещо не разбирам, за каква кота става дума при положение, че се коментира дъно на изкоп. Дъно на изкоп за основи се копае до здраво и опитните багеристи го усещат като стигнат до твърдо. Никакво запълване и трамбоване няма да помогне, ако от долу е меко. Това, че някой е написал колко да са дълбоки основите не означава нищо, освен че е под точката на замръзване.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 50

Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: