• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 50
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
нед фев 19, 2023 2:10 pmPIP написа:
Не следя темата, но нещо не разбирам, за каква кота става дума при положение, че се коментира дъно на изкоп. Дъното на изкоп за основи се копае до здраво и опитните багеристи го усещат като стигнат до твърдо. Никакво запълване и трамбоване няма да помогне, ако от долу е меко. Това, че някой е написал колко да са дълбоки основите не означава нищо, освен че е под точката на замръзване.
А кой е казал, че е меко? Земята в изкопа си е достатъчно твърда о добра. Просто багериста и техническия са били нехайни и са копнали повече от колкото трябва. И сега разликата се пълни със скална маса, която трябва да се трамбова.
PIP - майстор
И какво като е по-ниско, котата е важна от горе, от долу колкото по-дълбоко по-добре. Единствения проблем е разхода на бетон. Не се учудвам, че багериста е бил нервен, ако е трябвало да слуша интернет теоретици.
skostadinov - специалист
нед фев 19, 2023 2:22 pmPIP написа:
И какво като е по-ниско, котата е важна от горе, от долу колкото по-дълбоко по-добре. Единствения проблем е разхода на бетон. Не се учудвам, че багериста е бил нервен, ако е трябвало да слуша интернет теоретици.
Еми то е така, чел недочел, чул недочул. Какви Интернет теоретици те гонят какви 5 лв. Аз нито съм се месил на багериста, нито на техническия, нито пък претендирам за знания в сферата. То пък аман и от критици :)
Нищо лично.
Промяната на дълбочината не е само повече бетон. Води до промяна в стълбища, дренаж и отводняване на сутерен и тем подобни.
А и те не ме и питаха, докато разбера бяха поръчали теошляк и бяха започнали да насипват.
В Понеделник пак ще го мъдрим. На мен лично ми се иска да се увеличи височината на сутерена.
PIP - майстор
Аз останах с впечатлението, че се коментират 'дупката' за основите (подложен бетон) и хидроизолацията им, а явно става дума за нивото на терена. Дори и да са свалили нивото на терена под нужната кота по-добре да се изчака да се излезе от земята преди да се пълни с трошляк и вдига нивото, ако не е прекалено меко за камионите. Извинявам се за острия коментар по-рано.
skostadinov - специалист
нед фев 19, 2023 4:55 pmPIP написа:
Аз останах с впечатлението, че се коментират 'дупката' за основите (подложен бетон) и хидроизолацията им, а явно става дума за нивото на терена. Дори и да са свалили нивото на терена под нужната кота по-добре да се изчака да се излезе от земята преди да се пълни с трошляк и вдига нивото, ако не е прекалено меко за камионите. Извинявам се за острия коментар по-рано.
Няма ядове. Опитвам се да не приемам нещата лично. От следващата седмица ще командировам баща ми на терен да следи, че това си е в неговата сфера. Аз съм програмист и строителството ми е далечно. Опитвам се да чета колкото за обща култура и горе долу, за да знам къде какво да искам :)
nikolov333 - майстор
Това с трошляка и уплътняването според мен трябва да се прави при слаби почви. В случая аз бих ги накарал да го заравнят с подложния бетон, понеже отпада проблема с уплътняването и като цена не вярвам разликата да е хиляди левове..ама свърши вече..
BLUEPUPIL - майстор
Има място за една фундаментна плоча,
която ще позволи мазето да има само
външни стени и 1-2 вътрешни колони.
:wink:
skostadinov - специалист
пон фев 20, 2023 12:02 pmBLUEPUPIL написа:
Има място за една фундаментна плоча,
която ще позволи мазето да има само
външни стени и 1-2 вътрешни колони.
:wink:
Ще стане супер :D
skostadinov - специалист
Днес тъкмо мислех да пиша, за да се похваля, че вече си имам и аз подложен бетон, а то какво стана оказа се, че освен подложен бетон си имам и неканен гостенин.

Прикачен файл:
IMG-636aef8b094164e735d593757508c433-V.jpg

Един видимо добре почерпен чичко решил, че ще ми идва на гости, но явно не е разбрал, че къщата още не е готова :D

http://u.pc.cd/5KS
http://u.pc.cd/vi6
http://u.pc.cd/wi0ctalK

Тъкмо се успокоих, че от утре командировам баща ми на обекта и аз най-после ще мога да се фокусирам в/у това което умея (с програмиране се занимавам) и сега хайде утре сутринта пак към София да подавам жалби и да се чудя как да му вадим колата на тоз хубавец, че да не спираме строителния процес.

Някой ако е запознат с подобни казуси моля да сподели съвет как да подходя, че да не се забъркам в още по-големи неприятности. По принцип първата ми мисъл беше да викам кран да го вади и после да подам жалба за материални щети, но се притеснявам да не стане обратния ефект. Да вземе после той да ме съди, че съм му счупил колата при репатрирането :)

Дали бих могъл да се забъркам и в общински неприятности около строежа? Дет се вика имам си разрешение, имота е ограден, осветен, на пътя няма нищо, което да пречи, вижда се от записа, че той дори не се опита да завие и да натисне спирачки, но знам ли.
nork - специалист
ср фев 22, 2023 1:39 amskostadinov написа:
Днес тъкмо мислех да пиша, за да се похваля, че вече си имам и аз подложен бетон, а то какво стана оказа се, че освен подложен бетон си имам и неканен гостенин.

IMG-636aef8b094164e735d593757508c433-V.jpg

Един видимо добре почерпен чичко решил, че ще ми идва на гости, но явно не е разбрал, че къщата още не е готова :D

http://u.pc.cd/5KS
http://u.pc.cd/vi6
http://u.pc.cd/wi0ctalK

Тъкмо се успокоих, че от утре командировам баща ми на обекта и аз най-после ще мога да се фокусирам в/у това което умея (с програмиране се занимавам) и сега хайде утре сутринта пак към София да подавам жалби и да се чудя как да му вадим колата на тоз хубавец, че да не спираме строителния процес.

Някой ако е запознат с подобни казуси моля да сподели съвет как да подходя, че да не се забъркам в още по-големи неприятности. По принцип първата ми мисъл беше да викам кран да го вади и после да подам жалба за материални щети, но се притеснявам да не стане обратния ефект. Да вземе после той да ме съди, че съм му счупил колата при репатрирането :)

Дали бих могъл да се забъркам и в общински неприятности около строежа? Дет се вика имам си разрешение, имота е ограден, осветен, на пътя няма нищо, което да пречи, вижда се от записа, че той дори не се опита да завие и да натисне спирачки, но знам ли.
Никакви жалби, подавай сигнал към 112 да пращат патрулка, предай им запис им запис и приключвай
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 50

Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: