Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Детето - специалист
пон дек 26, 2022 9:55 amТрифон П.Трифонов написа:
Нищо не завира при стартиране, нито е имало проблемна клетка. Машината пали при няколко оборота на стартера. За това време не могат да се отделят толкова пАри. Ако те интересува наистина- мисли!
При голям товар, между оголените плочи прескача искра. Това е половиният Жокер.
Останалите акумулатори, долети с вода, работят и към настоящият момент.
Наблюдавал съм как завира под товар, сега ако кажеш, че няколкото оборота и най вероятно подгряване и т.н не са достатъчни да заври, спирам. Като тук говорим и за проблемна клетка. Преди години когато се ползваше товарна вилка се отваряха и капачките за да се види дали някоя клетка завира.
вт дек 27, 2022 8:46 amДетето написа:
Щом говорим за проблемна клетка и по продължителен товар, прав си.
То, като се заговори за акумулатор, пък и за всичко сякаш, лакърдията стига до...
PetyrVeliki - специалист
пон дек 26, 2022 4:07 pmDMN написа:
PetyrVeliki написа:
В крайна сметка купих един VLRA 75А и като го закачих и пуснах ЮПС-а - всичко тръгна. Много се зарадвах, че не е гръмнал той, защото парите за акумулатора щяха да са напразно.
Аз след такъв гърмеж на акумулатора, бих проверил за всеки случай какво напрежение поддържа ЮПС-а на клемите на акумулатора в момента, ей тъй да съм спокоен :) .
:partyman:
Привет,

Измерихме го на 14.1 V. Това е добре, предполагам?

И също така - не трябва ли наистина да се оставя от време на време да се разреди акумулатора? ... Ако не до края - то поне за някакво време, да симулираме реален сценарий на спиране на тока? ... Още повече че сега е тягов а не автомобилен както беше преди ... ?
Детето - специалист
За мен е хубаво да се разреди поне веднъж месечно, до 50% и след това да се зареди.
Как да сметне до 50% и добре ли е 14,1?

Моят съвет е, да измери още веднъж. След първоначалният заряд, много е възможно да се види друга стойност. Дори е задължително.
Разреждането, по добре да остави на устройството! Инак му трябва и хронометър, и пак всичко е относително- температура, точност на уреда за измерване, знания...
Детето - специалист
ср фев 22, 2023 8:31 amТрифон П.Трифонов написа:
Как да сметне до 50% и добре ли е 14,1?
Математиката е точна наука, 50 е половината от 100 :)
14.1v е добре.

Тема "Акумулаторът на ЮПС-а за парното изгърмя. Буквално." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: