• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
fbr написа:
joropet написа:
Драги fbr,

Не разбирам раздразнението ти.
Провокира ме факта ,че манипулативно бяха споменати сметки за газ ,които могат да породят у Вас неоправдани очаквания.
Мен пък ме провокира Вашето жонглиране на думи, уважаеми fbr и ме амбицира да Ви попитам дали смятате, че моя милост лъже и манипулира и тъкмо се чудя до каква степен един облог за сумата от една месечна сметка с проверка у клиента ще разсее у Вас неоправдани очаквания?
Master_Kenobi - V.I.P.
Лазаре, не се връзвай. Сигурно сефте срещаш във Форума fbr и за тва е така...
Кротко, моля ви. :) Да не се оцапа полезната тема с глупости...
Благодаря предварително! :)
Бе, не е за сефте, ма не бях останал с лоши впечатления. Както да е, спор няма да има, но предложението за облог си остава - дори може да се възползваа всеки, не само fbr :)
fbr - майстор
Извинявам се, че съм оставил лоши впечатления във форума ,нямах за цел да ставам интересен.Просто идеята ми беше, че е некоректно механично да се сравняват сметки за газ, на различни обекти , работещи при различни условия.Ако сравнението става, на един и същи обект, с приблизително еднакви условия, бих приел аргументите Ви.А облога става ,ако е в следния смисъл.Нормално работеща система, която гори ,да кажем 1 м3 газ на час ,чрез настройки или добавяне или намаляване на радиатори, да я промените, така че да гори примерно 3 м3 ,без да увеличавате отоплителния обем ,и без да се повиши температурата.Още веднъж искам да се извиня за лошото впечатление което съм оставил ,ще направя възможното да се поправя.
fbr, намери познат с газов котел, задай му чрез стайния термостат 22°С, притвори крана към колектора (за да имитираш запушване или тясна тръба) и му гледай сеира колко е неуморим - пали , прегрява, защото не може да достави топлината до радиаторите и гасне. Понеже не е стоплил стаите (а има задание от термостата), пак пали и т.н. до безкрай! Преди всяко палене има продухване на неизгорелите газове и отново насищане на горивната камера. Разходомерът се върти, а полезна работа - никаква или минимална (зависи колко си притворил крана), в стаите е студено, а сметките - големи. Дано сега си ме разбрал :)
2v6 - майстор
joropet написа:
2v6,

Явно системата хептем не е в ред, защото при добавянето на тези глидери при зададени 60 гр, температурата, която се достига е 20.8. не знам това нормално ли е или не но, когато се зададе температура над 60 градуса, котела започва да харчи, като луд! Минималната мощност на която нагласиха котела е под 9 кв. Човека пробва още надолу и котела започна да гасне.

Приключвам писането по този проблем, явно дистанционно не става работата. Имам си добри климатици и ще се оправям с тях. Явно от голямо значение си е и това че нямам много съседи около мен. Айде със здраве на всички.

Поздрави,
Бат ви Жоро
Варианта предложен от мен е евтин и елементарен за изпълнение. Ако нещо все пак те затруднява и стане пак студено се обади - ще намина безплатно :!:
joropet - напреднал
2v6,
Пиши на л.с. контакти за връзка. Добре би било някой да погледне с други очи на всичко, че аз вече съм деформиран и тотално объркан. Може всичко да си е в ред, а само аз да се бъркам с този "висок разход". :respekt:
Поздрави,
Жоро
fbr - майстор
LazarGanev написа:
......
Напълно съм съгласен че е така ,в случая няма изгаряне на газ,а изхвърляне .Но нали газовите котли не ги монтират лаици ,че да се стига до такава неефективна работа.Хайде за котлите на твърдо гориво, знам че се хващат всякакви хора да ги монтират ,но нали за газовите все пак има някакви изисквания ,а все пак и документално се оформя всичко това.Или нещо не съм доразбрал май.В смисъл, че за да ти прекарат газ имаше някакви условия свързани с отоплителната система.
Последна промяна от fbr на пон яну 19, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
joropet - напреднал
fbr, човека който монтира и настрои котела е собственик(или нещо подобно) на фирмата вносител на марката. Доколкото съм чул от него е сертифициран и т.н. Сертифицирането на системата се състоеше в надуването й с една крачна помпа и само това. :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
fbr написа:
Извинявам се, че съм оставил лоши впечатления във форума ,нямах за цел да ставам интересен.Просто идеята ми беше, че
ОК, извинявай! :thumbs: Мир да има само...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: