• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Илиян Илиев™ - майстор
Не че съм се засегнал. Очаквах въпроса за снадките, но ти не го зададе в първия си пост.

Та значи по въпроса за снадките си има обяснение. Както ще видите и на следващите снимки има черти и разни пшарки по шпакловката освен тези на снадките. Това се дължи на различната дебелина на шпакловката в различните области. С основата не може да се изглади толкова добре както с шпакловката. Даже съм наблюдавал случаи на изкривяване на идеално измазана стена след нанасяне на основата. Дължи се на добър майсторлък.

Та въпросните видимо различими по цвят участъци от шпакловката по нищо не се различават на пипане от останалите участъци на стената. При правилна обработка всичко е идеално гладко. Просто срителна измама дължаща се на застъпването на горната и долната част.

Все пак като се монтира скелето за мазане на тавана няма как да шпакловаш стената от горе до долу, а се шпаклова от половината на горе или до където ти се навежда. Долната част на стените се шпаклова след демонтажа на скелето, а това обикновено става най-малко 2-3 часа след шпакловането на тавана и стените(зависи от обекта и как си организираш работата, може и след 2 дни да се демонтира скелето).

Бъди сигурен, че само на цвят е различно, на пипане няма как да разбереш къде е наставката.
svetliopi44 - Чирак...
Предполагам ,че е така както казваш. И аз не съм тук да си мерим инструмета дето мусе вика :)
Аз принципно работя така(правилно каза че си зависи от обекта ) първо правя тавана и после стена ама като хвана една от горе до-долу и гледам да не я прекъсвам и няма смадки но в твоя случай не е имало как да стане .Успех .
Илиян Илиев™ - майстор
По принцип и аз съм работил по този начин, но когато имам една или две стаи да шпакловам. Нека не забравяме, че тук става въпрос за къща 1500кв.м. външна и вътрешна мазилка. При обект над 60-100 кв.м. мазилка метода за който говориш е нерантабилен поради простата причина, че скелето за тавана се прави на поне половината стаи. Така докато общия работник разваля скелето ти шпакловаш долната част на другите стаи. Самото скеле за да е удобно се прави на разстояние най-много 30 см. от стената за цялата квадратура на тавана и няма как да я изкараш от горе до долу. И да вмъкна че става въпрос за стени 2.80-3.00 метра височина според зависи кой как си е излял плочата.
svetliopi44 - Чирак...
С това съм съгласен .
Но съгласи се и ти че снимките лъжат. Особено и за височината.
Илиян Илиев™ - майстор
Че лъжат-лъжат, спор няма. Тази къща е с височина на стаите 3 метра без замазка. Наставката е горе-долу на височината на лицето ми, защото съм шкембест и ме мързи да се навеждам. При 1.90 височина на майстора наставката ще дойде около 1.80, зависи от закуската. По някога и над два метра идват. Тези на снимките ще дойдат около двата метра.
svetliopi44 - Чирак...
ХЕ ХЕ успя да ме развеселиш. :lol:
Ха наздраве колега аз съм на водка вече . :prost:
Илиян Илиев™ - майстор
А наздраве. Аз съм на винце. И по случая ще приложа още 5 снимки. :wink:

Прикачен файл

maz 010.JPG
maz 010.JPG (28.99 KиБ) Видяна 11364 пъти

Прикачен файл

maz 009.JPG
maz 009.JPG (31.81 KиБ) Видяна 11364 пъти

Прикачен файл

maz 008.JPG
maz 008.JPG (28.67 KиБ) Видяна 11364 пъти

Прикачен файл

maz 007.JPG
maz 007.JPG (30.45 KиБ) Видяна 11364 пъти

Прикачен файл

maz 006.JPG
maz 006.JPG (27.93 KиБ) Видяна 11364 пъти
svetliopi44 - Чирак...
:prost: :sauf:
Колоната как я барна(правили шаблон или )станала е доста добра
Илиян Илиев™ - майстор
Шаблоните са два. Единия му викам левицата, а на другия десницата. :-D

Няма шаблони. Нанасяне на шпакловката с номер 3 . Размера е 480х120 или 500х120 според марката. После баднарката с малко водица и пак заглаждане с номер 3.

По принцип има няколко вълнички от бързане, но на снимката май не се виждат.
svetliopi44 - Чирак...
Екстра е трай си . Айде пожелавам ти лека нощ ползотворна седмица ,пък пак ще обменяме опит ....скоро ще фрасна и аз малко снимки ама как да ти кажа ....още не съм си купил цифроф апарат ама утре или други ден отивам ...та ще има и аз какво да ти покажа ,че сега излиза че само давам мнение без да си ми видял работата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Малко мазилка и шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: