Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Е, който взел- взел, на тия цени.
Смятах да прибавя още 2 палета, но не получих реална оферта, поради необразуваните нови цени.
Дано не са много различни в болезнена посока!
Някой предупреди, ама...
Жако - специалист
вт фев 21, 2023 1:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е, който взел- взел, на тия цени.
Смятах да прибавя още 2 палета, но не получих реална оферта, поради необразуваните нови цени.
Дано не са много различни в болезнена посока!
Някой предупреди, ама...
Аз докато търчях да търся мераклии за тир не можах и едно пале евтини да си взема със кориерска служба.
И сега ако поскъпнат по болезнено ще се обезсмисли.
Инак на карго пале до 800 кг.
е 75лв. От врата до врата.
Изгодно е ако пилетите са евтини. :)
prascho - майстор
Ако държат висока цена в София, вместо пет ще вземем две палета и подобно на предходните два сезона ще топлим с котела януари и февруари. През останалото време на климатик и маслен радиатор....Складовете вместо 100, ще продадат 30 палета...(в % измерение)
Точно.
За за ерген- работещ пенсионер, тази тактика е просто задължителна.
Подобно на Жаксъна, едната причина да купя е за отоплението на скъпи гости. На мен ми стигат климите. Осве това, малко разнообразие да си доставя.
За пълен сезон......да бих купил, но при положение, че си стоя у дома, т.е скучая.
Това на тази цена. Промени ли се, променя се и схемата. Всеки си я прави.
Домакинства, с повече членове и нежни създания, както и мънички човечЕта, си искат друга топлина. Пелети, газ....кой както се е нагодил.
Жако - специалист
ср фев 22, 2023 9:44 amprascho написа:
Ако държат висока цена в София, вместо пет ще вземем две палета и подобно на предходните два сезона ще топлим с котела януари и февруари. През останалото време на климатик и маслен радиатор....Складовете вместо 100, ще продадат 30 палета...(в % измерение)
Колега във село ходел ли си.???
Виждал ли си пуяк с надута пълна гуша как се ежи и пуфтиш.
Това са големите производители охранели са се и си карат с дебели цени, земнеделци които са си затворили кръка от, до,
Със произвеждате на слънчогледа д маслобойната и последно с пилетиращата система на люспата, и никой нему пука че има хора се осукват
и се чудят с ток ли с дърва ли с пилети ли с какво да се стоплят.
Същото е и с дърво обработващите фирми, коитопроисзвежда мебели и дървен материал си прави и производство за пилети.
Това дали складовете ще пращят пълни със пилети и че ще продадът 30т. Като може 130т.за по ниска цена, хич неим пука.
Мислиш ли че ако има някой които ще им подбие цената ще го държът на пазара.
А хората нека студуват, а ние сме сити, големи сме, владеем нещата вместо да печелим 100лв.на тон ще си ги държим скъпо ивместо 100 ще си печелим 200лв.на тон.
Това са безбожни неща.
И всеки да се оправя. Спасяване по единично но това значи че няма контрол няма държава.
Държава има ако има държавници които да мислят за народа и да прилагат законите.
Никои неможе да ги спре богатите да богатят, да богатеят
но да мислян и за народа.
Лакомията на по богатите и по заможните е без мярка, лакомия за големи и бързи печалби и власт е още от дядо Адамово време до сега.
Ако може що да не може.
И така в тази вихрушка е и храните и здравеопазването, а в начялото е горивата които влияят на всички други суровини и производства.

Та ние само си чешем езиците и се мъчим да им пресмятаме нещата как трябва и как не трябва.
Смехоранковци.
А те си ги правят както им угодно на печяалбата на интереса.
Няма патриоти вече да мислят. За народа.
А за пример и Ботев и Левски и много други Патриоти и бодитили са ги затрили мръсни зависници и лекета които такива ще си останат.
И ако има някой които мисли и прави патриотични неща за народа., Тойе смачкан и изхвърлен от систамата, елиминиран.
Аиде Лека вечер народа е с голямо овчедушие.
Жако - специалист
ср фев 22, 2023 7:59 pmЖако написа:
ср фев 22, 2023 9:44 amprascho написа:
Колега във село ходел ли си.???
Виждал ли си пуяк с надута пълна гуша как се ежи и пуфтиш.
Това са големите производители охранели са се и си карат с дебели цени, земнеделци които са си затворили кръка от, до,
Със произвеждате на слънчогледа д маслобойната и последно с пилетиращата система на люспата, и никой нему пука че има хора се осукват
и се чудят с ток ли с дърва ли с пилети ли с какво да се стоплят.
Същото е и с дърво обработващите фирми, коитопроисзвежда мебели и дървен материал си прави и производство за пилети.
Това дали складовете ще пращят пълни със пилети и че ще продадът 30т. Като може 130т.за по ниска цена, хич неим пука.
Мислиш ли че ако има някой които ще им подбие цената ще го държът на пазара.
А хората нека студуват, а ние сме сити, големи сме, владеем нещата вместо да печелим 100лв.на тон ще си ги държим скъпо ивместо 100 ще си печелим 200лв.на тон.
Това са безбожни неща.
И всеки да се оправя. Спасяване по единично но това значи че няма контрол няма държава.
Държава има ако има държавници които да мислят за народа и да прилагат законите.
Никои неможе да ги спре богатите да богатят, да богатеят
но да мислян и за народа.
Лакомията на по богатите и по заможните е без мярка, лакомия за големи и бързи печалби и власт е още от дядо Адамово време до сега.
Ако може що да не може.
И така в тази вихрушка е и храните и здравеопазването, а в начялото е горивата които влияят на всички други суровини и производства.

Та ние само си чешем езиците и се мъчим да им пресмятаме нещата как трябва и как не трябва.
Смехоранковци.
А те си ги правят както им угодно на печяалбата на интереса.
Няма патриоти вече да мислят. За народа.
А за пример и Ботев и Левски и много други Патриоти и бодитили са ги затрили мръсни зависници и лекета които такива ще си останат.
И ако има някой които мисли и прави патриотични неща за народа., Тойе смачкан и изхвърлен от систамата, елиминиран.
Аиде Лека вечер народа е с голямо овчедушие.
Извенете ме че този фором е за други въпроси, не политически но технически, но тя, социално битовата е свързана с икономическата и политическата къртина в страната. :-D :) :)
Общо взето тъй е, ама що са ядосваш?!
Казват "Ситият на гладен не вярва" и вероятно е така, но не съвсем, според мен.
Онзи, който го е преживял, знае и би помислил, поне.

А онзи, надутата гайда, никога не го е изпитал или така се е охранил, че е станал безчувствен в собствената си лой.

"Ще купя, искам да купая, ама ако ми го продадеш по така!"
Жако - специалист
ср фев 22, 2023 8:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Общо взето тъй е, ама що са ядосваш?!
Казват "Ситият на гладен не вярва" и вероятно е така, но не съвсем, според мен.
Онзи, който го е преживял, знае и би помислил, поне.

А онзи, надутата гайда, никога не го е изпитал или така се е охранил, че е станал безчувствен в собствената си лой.

"Ще купя, искам да купая, ама ако ми го продадеш по така!"
Еей това е.
Разбирам те напълно ти винаги си гледал дълбоко и практично на нещата. :supz:
stoyan123 - помощник
Здравейте , казвам се Стоян и съм нов в форма и нов от тази зима с пелети . Не съм изчел всичко в форма , но имам въпроси . Притеснява ме че ми гори доста пелети ? Незнам кое не догаждам ? Купих си нова горелка грейки RB-30 заложена на котел Юнкерс 27 киловата , гори ми 5 чувала за 24 часа . Топля 140 квадрата къща . Настройки те са ми Р3 5.5 ,45,58. Р2 4.0,40,54 . Р1 3.2,45,48. Доста се напичат и кюнците . Питам къде ли да е проблема моля за помощ? Виждам че г-н. Ганев и други са експертите ?
gnt69 - майстор
пон мар 06, 2023 8:02 amstoyan123 написа:
Питам къде ли да е проблема моля за помощ? Виждам че г-н. Ганев и други са експертите ?
Работата е ясна. Първо ще те пратят да питаш тоя дето ти даде акъл да купиш 30-ка за 140 квадрата. После може да прочетеш ТУК за оптимизиране на котела. И накрая можеш да си купиш глава за 20 киловатова горелка и да я смениш. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: