Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Тани - модератор
The_FAN пробвал съм го вече няколко пъти и се държи перфектно! Просто исках да чуя и твоето мнение!Първоначално доста се притеснявах , че не е оригинален материал , но на последните няколко пода се разхождам върху вече нивелираната посипка като местя две парчета фибран и стъпвам върху тях . Въпреки , че тежестта ми е концентрирана на много малка площ не се наблюдава потъване дори на 15 см посипка с междинен слой!
Ядосвам се само че ме издокараха точно за моя под и ми дадоха Vidiwall гипсфазер , но не мисля че ще имам проблем. За първи път ще пробвам в къщи какво че стане с един пласт само без да го лепя или захващам по някакъв начин и ламиниран паркет отгоре като втори пласт. Реално ми трябва да изкара две - три години и ще го разглобявам да го махам и наливам плоча. А с какво лепиш двата пласта?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:19 am, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
В тоя ред на мисли може и с мозайка да стане посипката :-D
Хе хе хе, майтап няма, ама да знайш че си прав. :!:
Ако не намеря керамзит, и мозайка става, аче и и кварцов пясък става като нивелираща посипка.
За последния дори и 1 лев няма да дам, що пък не..... :-D
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:19 am, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Такааа, въпроса с посипката вече го реших ...yes :cool:
Кнауф с техната скъпа аквапанел посипка(аче и не се намира лесно) - да го ду.....т :evil:
3 тона кварцов пясък имам в двора си в момента :!: :-D

При мене сухия под трябва да стане около 13.5 см с паркета (2.2 см е дебел стандартния)
Вратите вече са сложени и са на 13.7-14см от бетонната плоча.
Тоест без паркета трябва да вдигна с точно 11 см сух под.
Имам само 2 варианта като че ли :

1/ пясък 4 см + 5 см подов фибран + 2 слоя ГФ = 11 см
2/ пясък 3 см + 2 слоя по 3 см подов фобран + 2 слоя ГФ = 11см

Като че ли ми харесва повече 2-я вариант, понеже сложени на кръст фибраните ми се струва ще е по здраво и практично, а и ТИ ще е по-добра (макар и с 1см само)

Коментари ? :?:
The_FAN - специалист
Тани написа:
The_FAN пробвал съм го вече няколко пъти и се държи перфектно! Просто исках да чуя и твоето мнение!Първоначално доста се притеснявах , че не е оригинален материал , но на последните няколко пода се разхождам върху вече нивелираната посипка като местя две парчета фибран и стъпвам върху тях . Въпреки , че тежестта ми е концентрирана на много малка площ не се наблюдава потъване дори на 15 см посипка с междинен слой!
Ядосвам се само че ме издокараха точно за моя под и ми дадоха Vidiwall гипсфазер , но не мисля че ще имам проблем. За първи път ще пробвам в къщи какво че стане с един пласт само без да го лепя или захващам по някакъв начин и ламиниран паркет отгоре като втори пласт. Реално ми трябва да изкара две - три години и ще го разглобявам да го махам и наливам плоча. А с какво лепиш двата пласта?

Имаше лепило някакво, но един път съм ползвал от него - предимно с унифлот на гребен. Колеги ползват и фюлер и сатен...
Тани - модератор
Аз ползвам само Унифлот, но малко скъпо идва! Та питах за някоя друга алтернатива , но....
Domashen_maistor - специалист
niko_s написа:
Здравейте,.....
Но тъй като събаряме и някои тухлени стени мислим да подредим отдолу тухли, отгоре не знам точно дали пясък, филц или нещо друго и да се хване някакво ниво и да се трамбова.
Е те тва ми се види опасно. Бас държа, че сградата няма колони! И всъщност вместо темата за пода, май по интересно е кво ще събаряте, щото две невинни девойки вече пострадаха преди две години от едни такива "мастори"!
leonardo_vd - модератор
Тани написа:
Аз ползвам само Унифлот, но малко скъпо идва! Та питах за някоя друга алтернатива , но....
Листовете се лепят един за друг с хелметекс или друго подобно лепило.
Това с унифлота е ПунтаМара
Относно събарянето на стените сме съгласували с инженер-конструктор, а и сградата има колони.

Тема "до 25 см. запълване на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: