• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EmoZ - специалист
Жоро, взе ли ОВ проекта вече?
joropet - напреднал
Привет ЕмоZ,
Още не, не вдигат телефоните, но пък за сметка на това съм упорит, като вол. Ще ги кача, като ги получа.
Поздрави!

P.S. Да попитам, това ли ключът от бараката:

CONSUMO GAS Qmax - mc/h 2.71; Qmin - mc/h 1.11

Намерих го в сайта на производителя. Това буквално за мен значи, че ако работи 24 часа , ще харчи минимум 24*1,1=26,4 м3. Греша ли в изчисленията?
:!:
EmoZ - специалист
Никакъв телефон, отиваш в офиса на строителя и действаш там.

Инак, да, това е консумацията в установен непрекъснат режим на работа на котела.

Успех.

п.п. Имай предвид, че топлотворната способност (върху долна топлина на изгаряне) на природния газ е около 9.3 kWh/nm3, т.е. ако знаеш КПД на котела ще можеш достатъчно точно да определиш средната полезна топлинна мощност за определен интервал от време (върху данните за консумацията на газ за периода).
joropet - напреднал
Привет ЕмоЗ,

Ето какво ми дадоха от строителя(апартамента долу в ляво).

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 90109_0001

КПД при горене Pn max % 93,6
КПД при горене Pn min % 87,5

Излиза(според мен), че при горене в минимална мощност средната отдадена топлинна мощност е около 8 кw. Това не е ли досттъчно?

Поздрави,
Жоро
EmoZ - специалист
Супер, Жоро, а кой е твоят апартамент?
joropet - напреднал
АП-3, горе съм дал насока.
ror - специалист
епа ти си сложил почти 2 пъти повече мощности от проектната. А са де! А като гледам кво са ти изчислили, за да не умреш от студ, твойто жилище тре да има сертификат за пасивно по отношение на отоплението. Я да видиме кво ша измъти Emoz, да се похилим пак :lol:
joropet - напреднал
ror написа:
епа ти си сложил почти 2 пъти повече мощности от проектната. А са де! А като гледам кво са ти изчислили, за да не умреш от студ, твойто жилище тре да има сертификат за пасивно по отношение на отоплението. Я да видиме кво ша измъти Emoz, да се похилим пак :lol:
какво е това пасивно по отношение на отопление?
ror - специалист
такова жилище, на което почти не му трябват мощ. за отопление, а за отопление се ползват индиректни източници (слънце, осветителни тела, готварски уреди, човешко присъствие и др.) поради незначителните си топлозагуби. М/у другото, аз бих сложил един вент. конвектор на мястото на единият радиатор в голямото помещение.
joropet - напреднал
Колкото и да ми се иска, това май е невъзможно.

Явно проектанта е прекалил..
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: