Дали успяхте да стигнете до някакво решение на проблема? В същата задънена улица сме и ние и се чудим вече към кого да се обърнем 

ср фев 05, 2020 3:24 pmРуди написа:ср фев 05, 2020 11:23 amwheatman написа: ...освен 35 кв.м. има и ограничение "не повече от 10% от притежавани имоти в землището",Така, това 35 кв.м. вече го няма в наредбата от 2012, беше по старата наредба
което в моят случай е 20 кв.м - планираната конструкция ще е с ок. 25 кв. метра.
Освен това може да се наложи да доказвам, че постройката е стопанска, което ще
е доста проблематично, според мен.
и не беше лошо, направил съм няколко къщички по 35 квадрата със стълба за
тавана и таен мансарден етаж станаха прилични вили. Но беше до 2012 г.
k35d.JPG
По новата наредба теренът, обособен за застрояване е 10% от притежаваните в
землището ниви, а площта за застрояване в него е 20%. Преумножено се получава
2% от цялата площ, за 200 кв. имоти - 4 кв. застройка.
пон сеп 13, 2021 11:40 amkalin72 написа: След като прочетох и видях със собствените си очи каква безумна и ненужна документация се иска за 50 м2 жилищна площ, решавам да излея плоча 50м2 метра - бутобетон, и отгоре една каравана или контейнер за живеене 20-30 м2. Отделно, ограда с бетонни стълбове, без да се излива бетон, само с камъни за укрепване.
Да, в Натура 2000 е, да, изоставена нива е, ама и да, наследствен имот е, и да го духа държавата, която не се грижи за природата и народа си.
ср авг 30, 2023 11:51 pmtotym написа: Здравейте, изчетох писаното по темата та въпоса ми е дали може да се построи повече от една преместваема постройка тип бунгало и то без промяна на статута на земята.Здравейте може да се построят доста неща повече от Бунгало като Визата по Наредба 19 разрешава както строителство от Бетон и Тухли тана нареченото Монолитно Строителство ,така може от Дърво и каквото се Сетите.Просто процентите на застрояване от така нареченото Упи е голяма във проценти на застрояване .Пример ако на 3 декара земеделска земя от зона ССП се разрешава по наредбата към 100 кв да построиш, на Упи имот нещата там се разрешава близо 1200 кв застрояване на тези три декара земя .Ето това е разликата
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: