Ел. инструментите. Консумативи.
neillmakoli - специалист
Привет, решил съм да си взема перфоратор за домашно ползване на цена до 200 лв.
Спрял съм се на един син модел на Еинхел около 1000 вата беше някъде.
Освен СДС патронника за които знам че им е слабост някакви други забележки дали имат?
И дали има друга алтернатива на такава цена.
Машината няма да бъде много тормозена но все пак не искам да е съвсем еднодневка.
Niky77 - специалист
Колеги търговци! Предлагам да не се пише в тази тема "Не взимай Ейнхел - вземи ..........." Нека не пишем навсякъде едно и също! Оставете който има Ейнхел, да си даде мнението! Моля ви! :2thumbs:
masterval - майстор
Вземи си Ейнхел!
Дори и да не се казва така, няма лошо. Една от многото ми машинки е такава, затова бих дал един съвет. Ако има как, погледни при дръпнат назад заключващ СДС-опашките цилиндър. Вътре се виждат 3 сачми. По-здравите варианти китайски перфоратори са с три метални цилиндърчета със зъоблени върхове, а не със сферични сачми.
А иначе всичко си е до късмет. Успехи.
LZ - специалист
Аз имам такъв Einhell. Купих го преди около 4-5 години за около 200 лева.
Като "усвоявах" балкона на кухнята започнах да къртя с него панела под прозореца. Бавно става и спря да кърти на половината работа. Остатъка за около същото време го свалих на ръка с 800 гр. чук и едно длето от арматурно желязо. Голям бой му хвърлих :) Проблема го отдавам, че не му давах много време да се охлади като загрее.
Втория ремонт беше именно на SDS захвата. Та за това време - 2 ремонта за около 40 лв и двата.
Иначе го ползвам за дребни работи - дупки и нещо дребно да се изкърти и за това става.
Според мен за да се намалят проблемите с SDS захвата е добре да се ползват маркови свредла и шила, ама те могат като се съберат да са по-скъпи и от самия перфоратор.
jimmy_bar - специалист
и аз ползвам 2 перфоратора АЙНХЕЛ,основно за дупки,понякога и за къртене.Вече станаха 6 месеца не съм имал проблеми с тях в предвид невероятно ниската им цена.Определено съм доволен.
dragozow - майстор
Имам намалени малки перфоратори Hitachi. От 289 на 200 лв, малко са по-слаби ама за домашни със сигурност ще изкара повече от това.

http://www.hitachi-koki.com/powertools/ ... h22pg.html
Niky77 - специалист
НЕ МОЖА ДА СЕ СДЪРЖИШ!!! Или си я закъсал?
neillmakoli - специалист
А да знаете къде се намира представителният магазин на Еинхел?
Благодаря за отговорите.
dragozow - майстор
В Метро :)
Niky77 написа:
НЕ МОЖА ДА СЕ СДЪРЖИШ!!! Или си я закъсал?
Притеснявам ли те? Ядосвам се като някой си дава парите на вятъра. Що не предложиш нещо аналогично на Макита вместо да злобееш?
masterval - майстор
dragozow,
Друго си е 1000-1200 вата спрямо твоите 650.
Знаем Хитачито, касетофони, та дрънкат. Но за къртене не стават, прекалено голяма честота на удара имат. Имам нещо подобно 850 вата, 3 джаула, германско профи, перфоратор та дрънка, но когато трябва нещо да се покърти, хващам тежжък китайски перфоратор.

Тема "Мнение за перф. Еинхел..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: