Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kokopi4a - специалист
Здравейте,налага ми се да правя една баня която е в укаяно състояние и искам съвет с какво е наи добре да я шпакловам.Стените от фаянса до тавана и самия таван са боядисвани с блажна боя сигурно преди 20 години,сега всичко се е напукало и пада на луспи.Въпроса ми е с какво ще е най добре да се шпаклова след като махна боята.След това мисля да боядисвам с боя за мокри помещения.

Прикачен файл

IMG_0929.jpg
IMG_0929.jpg (41.53 KиБ) Видяна 10721 пъти
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:15 am, променено общо 1 път.
bisplus - специалист
Махни простира първо, че да не стане някой сакатлък. И няма да е лошо да затвориш тази тръба в пакет, зощото изглежда доста грозновата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Първо. Да се лющи така блажна боя, значи има яко теч. Намираш, отстраняваш.
Второ. Там където няма теч, блажната боя ще съсипе мазилката докато падне.
Сиреч.
Като отстраниш боята и проблема, пак ела да питаш какво да правиш, щото зависи.
masteradmin - майстор
Имах абсолютно същия таван в "Захарна фабрика". И го направих слънце за един ден само срещу няма и 60лв. Първо свалих боята с газова лампа и шпакла. След това една ръка с бороконтакт (едно в цват малина). След като изсъхна купих стиропорени платна те излизат около левче едното и са около 50х50 заедно с една кофа лепило за стиропор. Лепилото го нанесох с гребен и на тавана и на платната (лепнаха идеално и то за 10 секунди). Единствения савет е да избереш не толкова явна шарка, защото тявана ти едва ли е идеален правиъгълник и така ще си личи по - малко.
П.П. Бях вдъхновен от тази тема на Стефан
bisplus - специалист
Ако го правех а себе си щях да го направя с ГК. Първо защото ще изглежда доста по- добре(особенно свградено осветление), второ защото няма на ми се наложи да стържа тази мизерия от тавана и трето горе много по-лесно ще се завърши сцяла плочка и няма да ми се налага чак толкова много да изчислявам от каде да почна с фаянса.
solo5 - майстор
bisplus написа:
второ защото няма на ми се наложи да стържа тази мизерия от тавана
и за себе си да го правех с гипсокартон, пак бих махнал тези люспи :roll:
silllveto - Майсторица
svetliopi44 написа:
Шпакловаш с гипсово лепило една рака.

И боядисваш с някакъв дишащ латекс(само да не е Лавина че си е чиста вар и цапа).
Успех.
Гипсовото лепило не диша. Защо ти е тогава дишащ латекс :?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:16 am, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
С фасаген и аз съм виждала кво става. Ама гипсовото лепило е гипс+С200, а то запечатва.

Тема "Даите съвет за таван на баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: