• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Chefo77 - майстор
чет апр 13, 2023 10:30 pmjekasus написа:
voxbg написа:
че има някои доста добри изпълнения, вкл и с големи плочки като моите.

Къде?
На същото място, където са и на сиганите перфектните покриви - у фейса или у клиенти, в които е бъркал бетона или носил мебелите...
chapara - майстор
Влезнал си в схема с крадени снимки :cool:
Те и ....всички си имат хакери, ти тояга имаш ли? Новите измамници! И около обекта навалица от работодатели :roll: :roll:

Сигнализирай органите!!!
Mitashki_MM - специалист
Този "герой" може и да е автентичен - гледам по фейса баните му са все с такива сифони и все паралелно на плочките монтирани. После и ръбовете на куфарите масово налепени с едни алуминиеви ъгли 3х3см (баси грозотията, кой знае каква "прецизна" работа отдолу крие с тях). Имаше един "проек" - 3-та плочка от сифона не достига до стената и там едни професионални клинове по 1-2см или пък първата стенна плочка рязана успоредно навсякъде и гледаш фугата от ляво -2мм а в десния край - 10мм... А от Испания май не видяхме нещо свършено - само рекламите му където се е изявявал като специалист по всичко - електро, ВиК, боядисване, фаянс.
Това, че ти е искал пари за работа, която не си видял и одобрил би следвало да ти светне лампата що за "майстор" имаш пред себе си.
voxbg - помощник
ооо, под ъглите е масова сеч, ние за това и приключихме.
Тази лайсна и на мен искаше да я пробута, но аз категорично отказах още в началото.
Куфарът е свален отдавна, ето на снимката по-долу за какво идеше реч.
Вижте, човекът според мен не е измамник, наистина искаше банята да стане и изглеждаше свестен човек.
Защо се получи при мен така, не знам - дали толкова му е майсторлъка, дали нещо мен не е харесал, нямам представа.
Предполагам е имал идея с нещо да замаскира сифона, но нямахме възможност да видим края на сагата.
Той поставен успоредно, защото там ще е душ параван, затова не беше опция да е завъртян.
Просто изпълнението за мен е покъртително.

Изображение
Mitashki_MM - специалист
Оле майкооу - този "майстор" видяхте ли го да внася въобще машина за плочки на обекта? Всичките му срезове горе изглеждат като от ъглошлайф с диск на 3г, фугите разминати с по 3мм - покъртително наистина - сигурно и нивелир не считал, че му трябва...
А вие си избийте тия мисли от главата, че вие имате някаква вина в случая, че не сте го били предразположили и тем подобни - човек, който работи прецизно и внимателно само когато е на супер кеф веднъж в годината не е никакъв майстор а обикновен мърляч.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 13, 2023 4:19 pmvoxbg написа:

Честно казано всякакви идеи биха били от полза
Бояджията ще го оправи ;-)
Без майтап. Почисти, обезмасли, подсуши, с тиксо направи маска по плочките, успоредна на външен ръб, да остави мм от начуканото. Маскирай и сифона и полека залей с нещо подходящо, модерно , двукомпонентно (епоксидно). Визуално ще е като рамка на сифона... Ако е добре изпълнено няма и да се забелязва
voxbg - помощник
Бояджията ще го оправи
Това наистина внася надежда за мен в мрака :)
видяхте ли го да внася въобще машина за плочки на обекта
имаше ръчна машина за рязане и шлайф, който предвидливо снимах, че някак ми навяваше, че ще дооправям нещата сам и да знам какъв е диска.
Още като започна да реже, ми направи впечатление, че рязът е много груб - и преди съм виждал как се режат плочки, в далечното минало дори и аз съм лепил плочки, но тогава бяха 20х30, а сега става дума за огромни плочи 100х32см и 1см дебелина. Та си помислих, че просто тези плочки се режат така.

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 14, 2023 1:15 pmvoxbg написа:
Бояджията ще го оправи
Това наистина внася надежда за мен в мрака :)
Но това е само за сифона от началото на темата.... Доколкото виждам, това е най-малкият проблем
Аз съм хващала Майстор, два пъти, в първия ден и бях само със загуба на време и лепило...
Mitashki_MM - специалист
Аз не съм тесен специалист ама на мене ми се струва, че това е диск за бетон и тухли а не за фаянс/гранитогрес а и освен това е доста захабен - та нищо чудно, че е нащавил плочките като питекантроп с каменна брадва. Ама работата е в това, че преди на тебе като клиент да ти направи впечатление колко е груб среза на "майстора" би следвало да му светне някоя лампичка, че работата му не се получава чиста и да си потърси къде му е проблема. Иначе плочки 100×30 далеч не се считат за големи или проблемни в наши дни - има хора си поръчват гранитогреси 2×3м и цялата им стена в банята е от 1 плоча дето пристига с монтажниците подрязана чистичко до мм по наклон на под, таван, врати и пр. с фрезовани отвори за и т.н.
chapara - майстор
Тоя не мога и да го коментирам даже :rolleyes: :vom: :weedman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ужасно нарязани плочки около сифон - какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: