• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
[/quote]
Даѝ ми критика за моя сифон, боли ме патката какъв гранитогрес, това е наѝ-лесна плочка за работа.
B0bi написа:
Знам, че диска трябва да е тънък. Колко тънък е вашият диск?
Това е наѝ добрия от евтини https://gsstroimarket.bg/product/63699- ... odex-125mm
B0bi написа:
Диаманта дава рез, от него се иска само рязане, полиращ диск дава красота до микрони.
B0bi написа:
Моля някой да си покаже машината, с която ще направи перфектния срез!
снимката ми е ъглошлайф със диамант, показан по линка, друг ъглошлайф със полир диск 100грат, и дремелче със диамантен диск за красота в ъгъла.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 14, 2023 6:11 pmvoxbg написа:
...ако не намеря до ден-два някой, който да ми помогне да се оправи, ще ги нарежа и налепя сам.
Може да не стане по-добре, но поне ще знам, че съм си 100% виновен само аз.
Не го казвай това, никой няма да те разбере ;-)
miroki - майстор
Аз също не съм специалист и на едната ми плочка до сифона ми се отчекна едно такова ръбче и сега ме е яд. Но след фугиране мисля няма да се види. Но аз първо драскам плочката после чупя. Дори и с керпеден/клещи става по-гладко. Само с диск като се реже се отчупва.
Колега опитай с някакъв дремел или малко дискче за дрелка да изгладиш. Фугирай и прецени дали да сваляш.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз пък за първи път виждам баня да се почне от пода...
Mitashki_MM - специалист
пет апр 14, 2023 5:22 pmjekasus написа:
Бюджетни майстори си имат бюджетни клиенти, аз там работа нямам, и не искам да ги обсъждам...
100лв/м2 само за труд за чистото лепене на плочки бюджетно ли се води вече? То и най-кекавия фаянсаджия на права стена ще нареди поне 8-10м2 за ден - някак не мога да се съглася, че за 800-1000лв дневна надница не може да се очаква по-добро изпълнение от видяното.
miroki - майстор
В малки бани понякога и по един квадрат се лепи. То само да се подкара първи ред си минава един ден. Аз моя 1 ви го правих два дена. Аз имам дни и по-малко от квадрат, около сифоните например.
За 20м2 плочки /една приемлива баня/ мисля вземат към 3000 лв. Но не съм съвсем наясно с цените, понеже при нас майстори няма и един захваща 5-6 бани подред със записване. Дори на едни съседи, 3 ма им отмъкнаха парите за платеният аванс. Други казаха 5000 на баня. Вие кажете колко е нормалното.
Mitashki_MM - специалист
Е човек - не ми казвай, че след цял ден гъзурчене и мерене по 5 пъти си си направил сифоните като на снимките на автора, че чак и би бил доволен от такъв резултат.
jekasus - майстор
пет апр 14, 2023 7:37 pmMitashki_MM написа:
пет апр 14, 2023 5:22 pmjekasus написа:
Бюджетни майстори си имат бюджетни клиенти, аз там работа нямам, и не искам да ги обсъждам...
100лв/м2 само за труд за чистото лепене на плочки бюджетно ли се води вече? То и най-кекавия фаянсаджия на права стена ще нареди поне 8-10м2 за ден - някак не мога да се съглася, че за 800-1000лв дневна надница не може да се очаква по-добро изпълнение от видяното.
Това за 100 лв не видях, сори...
Казвам сори на темата....
B0bi - специалист
Чапар, свободен си и ти да се самохвалиш от въдуха. Реално трябваше да покажеш с какво свършваш работата при такива ситуации.
Джакасъс, твоят сифон покрива среза и визуално е перфектно. Само че там ще остава малко водичка ...
- не работя с толкова евтини дискове;
-ми не, не само реже диска, и чупи;
-кажи за колко време би полирал така отрязаните парчета;
Мироки, с клещи ще чупиш този едносантиметров грес ама друг път 😉
Лазаре, явно малко неща си видял. Какво значение има? Последния (най-долен ред), така или иначе се слага след направа на пода (със съвсем малки изключения).
Миташки, 8-10кв.м. са много и за майстор. Е, на който му пука за качеството де.
100 лв за квадрат е мечтана цена за много майстори. Е зависи ... от квадратурата (примерно).
voxbg - помощник
Никога не е бил определян бюджет за банята.
Майсторът дойде, видя плочките, разбра условията - те бяха ясни: Да бъде перфектно, да няма криви фуги, да няма криви плочки. За поръбеното дори не съм си представял, че е възможно да съществува до ден днешен. Бил съм във всякакви дупки, клозети, хотели - никога не съм виждал подобно изпълнение.
Майсторът каза - да, ще бъде перфектно, съобщи ми цена и начин на плащане, на 4 пъти с предварително плащане, казах добре и работата започна. Аз съм последният човек, който ще се пазари за каквото и да било. Дори го мразя това нещо и ако някой тръгне да се пазари с мен за каквото и да било си казваме Довиждане на секундата.
До момента банята ми струва около 10х лв. Плочките са 100лв на квадрат.
Пиша това, за да се изчисти всякакъв момент с парите. Условия в подобна посока не са съществували никога. Имаше единствено условие - перфектно. Това е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Ужасно нарязани плочки около сифон - какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: