Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jordanvass - майстор
нед апр 16, 2023 12:17 pmhakama написа:
ами ако е уред с ниски обороти - да кажем 200
Трудна работа без редуктор. Пожелавам ти успех с търсенето. Аз бих търсил мотор с вграден редуктор.
Не зная колко голям и с каква тяга мотор ти трябва. Много популярни са моторчетата от винтоверт, има ги по битаците за нищо пари. Те са с много високи обороти, но са с планетарен редуктор, който ги намалява значително.
preslav - майстор
нед апр 16, 2023 12:37 pmjordanvass написа:
нед апр 16, 2023 12:17 pmhakama написа:
ами ако е уред с ниски обороти - да кажем 200
Трудна работа без редуктор. Пожелавам ти успех с търсенето. Аз бих търсил мотор с вграден редуктор.
Не зная колко голям и с каква тяга мотор ти трябва. Много популярни са моторчетата от винтоверт, има ги по битаците за нищо пари. Те са с много високи обороти, но са с планетарен редуктор, който ги намалява значително.
Това е добра идея, още повече, че почти всички винтоверти са с плавно регулируеми обороти. Идва ми на ум и друг вариант, но зависи какви са изискванията за тегло и габарити на уреда - моторче за чистачки на автомобил, на което оборотите могат допълнително да се намалят с по-ниско захранващо напрежение. Не съм виждал как са устроени чистачките на фаровете на някои автомобили, но би трябвало принципът да е същия с минимални габарити и тегло.
hakama - специалист
Ами аз имам такава, но е 5Nm 1.5Ah, 3.6V 200 об/мин - малко е бърза... но е с чупеща се дръжка :D
- иначе трябва да има някаква ергономия, това с чистачките не си го представям. Затова си мислех първо за нещо от козметичните апаратчета.
Ако има по-бавнообортна версия на такава отвертка, може да реша проблема, или нещо с волтажа.

Изображение
hidrazin - майстор
пон апр 17, 2023 8:37 pmhakama написа:
Затова си мислех първо за нещо от козметичните апаратчета.
Че то е пълно с такива простотии ... Масажор и четка за лице
Или пък ТОВА
Даже си вървят с разни приставки.
Повече от 20-30 кинта за такава глупост е обир, защото ето ТУК едни мошеници искат над 1000 кинта... :lol:
:partyman:
preslav - майстор
Доколкото се ориентирам ти трябва нещо от гамата http://bg.ineed-motors.com/gear-motor/1 ... motor.html
hakama - специалист
пон апр 17, 2023 9:34 pmpreslav написа:
Доколкото се ориентирам ти трябва нещо от гамата http://bg.ineed-motors.com/gear-motor/1 ... motor.html
Това е чак от Китай и ще трябва да създавам нещо на ново?
Ако има акум. отвертка за (лекота й) на макс 100 оборота, ще я пробвам.

Иначе пилинг уредите за кожа... ги цитирах в първия пост, но там пак трябва да се свалят обороти, но поне има шанс да остане въртящ момент? Колко би струвало тиристорно управление, което да ми остане за шир потреба?
hidrazin - майстор
пет апр 28, 2023 7:56 pmhakama написа:
Колко би струвало тиристорно управление, което да ми остане за шир потреба?
Николко защото не ти върши работа.
petromaniq66 - специалист
До сега автора на темата май няма да изфантазира масажор, а да разбере що е тиристор? На филийка ли се маже или може направо да се яде?
hidrazin - майстор
Автора май не знае какво точно иска...
Преди време си взех ТАКЪВ регулатор за оборотите на DC ел.двигател.
Използвам го за магнитна бъркалка.
С негова помощ може да регулира в широк диапазон оборотите на повечето винтоверти и ел. отвертки.
Стига захранването им да е в диапазона 5-30 волта DC.
И моторчето си запазва мощността при ниски обороти.

Тема "Въпрос за тиристор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: