• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
yanko78 - специалист
вт апр 18, 2023 7:48 pmB0bi написа:
Благодаря, Краси! Тези "Белимо" нещо ги е срам май от цените им, та не ги показват :wink: изрових все пак нещо от гуглето, ма хич не ми хареса. 300лв за брой ... по 2 + клочовете ... Та аз тия пари няма да ги дам на ВиК-то за 10години ако плащам цялата вода. А аз, след тази инвестиция ще продължа да си плащам половината все пак.
Гледам в алито
https://a.aliexpress.com/_mrwpTbK
Струва ми се, че биха ми вършили работа?
Боби, заболя ме главата докато ти чета и следя темата. Имаш претенции за някакви глупости, които се случват само в твоята глава и търсиш някой да ти угажда на глупостите. Още не мога да смеля 1 къща, 2-ма ползватели, 4 чешми….. направо нямам думи.
100 пъти ти казаха. Копаш, на ново всичко и си подреждаш на прасето недвижимия имот. Ебахти и мислителите и схемите.
B0bi - специалист
MamaMy, не се сещам електрически как ще стане с два (секретни) ключа с трипътен? Трябва всеки да може да ползва водата само след като включи към собствения си водомер.
yanko78, вземи си хапче за глава този път и повече не чети темата. Не те задължавам и в бъдеще да четеш мои теми. Но, моля те, не ми забранявай да питам в този форум! Все пак се намират и разбиращи отзивчиви колеги. Подробностите ги бях спестил в първия пост не съвсем случайно. Копането и пресвързването на външните чешми най-вероятно ще се случи след разделяне на двора. В момента това не е на дневен ред. Отношенията са ни своеобразно сложни, но нито ви касаят, нито бихте ме разбрали от още няколко изречения. Още по-малко на мен ми се влиза в подобен обяснителен режим.
На който е разбрал идеята ми и се опитва да помогне - благодаря! На другите - моля за извинение, че съм отнел от времето им и повече да не следят темата ми.
MamaMy - майстор
Ще бъде с един ключ. Когато ползваш ти ключа превключва към твоя водомер. Когато изключиш ключа другите му контакти превключват на чуждия водомер. За целта твоята ключалка трябва да има отзад 4 пъпки. Те работят по диагонал 2х2 превключващи. Съжалявам, че не мога да ти я снимам защото е монтирана. Мисля, че този https://www.tme.eu/bg/details/ks-43/kli ... ti/ninigi/
ESPACE - майстор
Купувал съм същите от Алито, вършат работа вече 3 години. Само дето тогава са били по 25лв. Купи си две отделни да не те боли главата. Когато никой не ползва да няма вода на чешмите.
Киррил - специалист
Има ли гаранция, че който и да е потребител, при отсъствие на другият, няма да ползва вода от неговият водомер за чешмите?
Всички чешми от всички потребители ли се ползват?
Казуса няма решение без копане и няма гаранция, че в отсъствие на някой потребител, другият няма с подвижен маркуч да ползва вода от неговата чешма.
Andri01 - майстор
Две ел. задвижки ,с два секретни ключа. Общо 3 положение на системата: 0-двата ключа изключени/няма вода по чешмите/,1-единия собственик включва със своя ключ ,към своя водомер и ползва всички чешми. После си изключва. 2-втория собственик прави същото,със своя ключ. Като свърши си изключва ел. задвижката и системата остава в положение 0
Киррил - специалист
ср апр 19, 2023 9:13 amAndri01 написа:
Две ел. задвижки ,с два секретни ключа. Общо 3 положение на системата: 0-двата ключа изключени/няма вода по чешмите/,1-единия собственик включва със своя ключ ,към своя водомер и ползва всички чешми. После си изключва. 2-втория собственик прави същото,със своя ключ. Като свърши си изключва ел. задвижката и системата остава в положение 0
Ако и двамата искат да поливат едновременно?
ESPACE - майстор
Четете!
ср апр 19, 2023 9:30 amКиррил написа:
Ако и двамата искат да поливат едновременно?
нед апр 16, 2023 3:56 pmB0bi написа:
Има две чешми (+2 другиги излаза), които ни се налага да ползваме не едновременно.
Andri01 - майстор
Ако спре тока, ако се развали задвижката, ако си загубиш ключа,ако жената на единия не му пусне,ако......! :lol: Ами всеки си включва водомера и си полива. И колко често ще е това?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Захранване на чешма от два водомера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: