Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
нед апр 23, 2023 10:46 pmstaffolino написа:
Не е голям терена, ако няма райграс, може да отпадне косенето със наличната косачка. Ако има, моторната коса ще е за довършителна работа. Според бюджета е и покупката.
Трябва му коса за окрайчване, както казваше Иванов.
Събота и неделя побръмчах из страната, та в едно селце видях жена, 50-55 годишна, с ръчната коса си работеше в дворчето пред къщата- 150-200м2 китна градинка. Спрях, погледах, но ми беше неудобно да снимам, г-да мъжаги.
емовлаха - специалист
пон апр 24, 2023 1:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Трябва му коса за окрайчване, както казваше Иванов.
Питането е много деликатно. Реално ако се погледнат нещата терена е на село, предполага се, че има зеленчукова градинка, място за китки, асма, пътеки, ако има и кът със райграс. Какво остава за косене от тези 700м2 незастроени... Зелената площ дето може се коси със наличната косачка не се знае колко е, и колко остава дето се затруднява със косенето. И коса за окрайчване може да е в повече. Но, си има питане и очакват се предложения. Това за ръчното косене колко зад вратъ съм изял докат схвана работата със чукчето :-D
пон апр 24, 2023 5:28 pmемовлаха написа:
....Това за ръчното косене колко зад вратъ съм изял докат схвана работата със чукчето :-D
Жънал ли си полегнало жито с .........коса? Виждал ли си как се прави?
staffolino - напреднал
Здравейте.

Ходих днес в един дилър на Stihl близо до нас.
Човека ми обясни някой неща за машините им и в крайна сметка взех fs 120.
Бюджета го надхвърлихме отново, но често се случва с тези неща все уж по доброто да вземеш проблеми да няма дано за добро да е ще видим.

Друго гледам сега. В момента в акцията на Stihl дават подарък масло, грес и кит за почистване.
А аз си купих днес масло и грес за 40 лв някъде...
пон апр 24, 2023 8:03 pmstaffolino написа:
Здравейте.

Бюджета го надхвърлихме отново, но често се случва с тези неща все уж по доброто да вземеш проблеми да няма дано за добро да е ще видим.

Друго гледам сега. В момента в акцията на Stihl дават подарък масло, грес и кит за почистване.
Музика за "ушите ми"
Добър избор. Никакво червено масло в този двигател. Само HP Ultra или доказан синтетичен аналог! Достатъчно малко работа ще има, та да се пести от качествен консуматив.
Изискванията спрямо терен и площ са надхвърлени многократно, но винаги може да ѝ се позапълни капацитета.
Честито, спорна и приятна работа!

пп. Ко речи Емо- "питането е деликатно"?!!
След деликатното питане, последвали са решителни действия, без дори и плахи съвети да са дадени, хахааа. Ай тъй са прай.
staffolino - напреднал
пон апр 24, 2023 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон апр 24, 2023 8:03 pmstaffolino написа:
Здравейте.

Музика за "ушите ми"
Добър избор. Никакво червено масло в този двигател. Само HP Ultra или доказан синтетичен аналог! Достатъчно малко работа ще има, та да се пести от качествен консуматив.
Изискванията спрямо терен и площ са надхвърлени многократно, но винаги може да ѝ се позапълни капацитета.
Честито, спорна и приятна работа!
Благодаря много!

И аз днес това казвам на дилъра, той вика и малко и много може с този модел доколкото разбрах нещо като среден вариант като модел. Голям плюс спрямо по ниските класове на марката е самара в комплекта който при ниските модели е съвсем по неудобен и реално ще е по трудна самата работа с машината и след време щеше да купя и самар от този модел което ще повиши инвестицията в по малката машина.
Абсолютно същото масло ми препоръчаха.

От тук нататък разработване от 10 мин. и почивка така 3 резервоара.
Въпросното масло плюс свеж бензин 1:25
Смазване на главината доло на 8,10 часа и така.
Това ми препоръчаха.
kr1100 - майстор
нед апр 23, 2023 11:09 pmSoviet_Soldier написа:
...Daewoo са си китайчета, биват, мощни са, но имат някои кусури, като некачествени кордови глави в комплекта.
Зае@аваш всякакви глави и переш с алуминиева / ф около 55-60 мм с 4 отвора за корда през 90.
Ако се зори косата с 4 корди караш само с 1 дълга 40 см.като се пизхаби си я прибираш о слагаш нова 40 см.Когато и тя се скъси , слагаш нея и старата корда и газ.
Подробности - болта на ал. глава трябва да се припили малко за да се премахне острия режещ ръб. +1 ал. пластина б 5мм х 60 мм след болта и тогава кордата. Пера с 3,3 мм корда , бръсна земята / не ме притеснява разхода на кордата - става като остъргано с мотика.
Моята коса е малко слаботелесна все пак е на 15 г и само 1,2 к.с. /125R/ а при висока трева карам само с 2 корди , при ниска с 3 корди.
Има корда с проволка , отвън с PVC облицовка , но знам ,че е опастна при забиване в карк , задължително със яки очила ,че , ако се забие в окото отиваш на шев и кройки - най- вече ератополастика / смяна на леща/ и поне 8 месеца без физ. труд, навеждане, вдигане на тежест.
Поръчах ел. коса райдер с кормило 1400Вт 170 лв - утре ще я вземам . Това за малкиа площ за да не бъркам горивна смес за малко .
емовлаха - специалист
[quote=staffolino post_id=1132112 time=1682355798 user_id=6472 в крайна сметка взех fs 120.
[/quote] Честита придобивка и безаварийна работа! Не споменах за акцията на Щил, не смятах и, че ще се закупи такава коса. Иначе на 231 страница ако беше отворил линка на модела дет бях показал се виждаше промоцията... Трифоне, за питанките ти. Аз съм пext generation . Нямам спомени да са ми казвали, че жито се коси със коса, със друго сечиво наречено сърп, се е случвала магията и след това на харман се е вършеело. Но, владея и сърп освен ръчна коса, косил съм полегнала трева, жито тц :) Бако, ти с Хуска бичи си със халуминовата, като закачи на 120-ката 26-2 е тамън 500гр ще издумка и китки ще изкопае и райграса и по- съседите ще отпраши :)
Последна промяна от емовлаха на пон апр 24, 2023 9:27 pm, променено общо 1 път.
пон апр 24, 2023 8:47 pmstaffolino написа:
................
Въпросното масло плюс свеж бензин 1:25
................
Това ми препоръчаха.
Тук леко е сгрешено- остарели разбирания, кога маслата са били съвсем други.
1:50!!!

Емо, попитах за полегнало след буря с дъжд жито. Със сърп и ръкойка, в нормалното му разположение в пространството, "секи може".
Явно ти е съвсем непознато мероприятието, което в никой случай не иде да те злепостави.
Просто темата е свързана с косене, та си позволих волност, по темата.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: