Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
1:50 Карбуратора е настроен заводски на кота 0 надморска височина, което гарантира правилната работа на двигателя в най ниските части дето са най богати на кислород. За лично спокойствие макс 1:40
Емо, верно ли залиташ към "богата-бедна на масло" смес?
Маслото, в горивната смес има ролята на смазка и само толкова.
Останалото е бензин/въздух- така наречената гориво въздушна смес. Това има отношение към правилното смесообразуване и настройка на карбуратора.
Моторът на Ото работи добре със смес 1/14 грубо.
Многото масло може да повлияе единствено негативно, ако се разчита че може да замести известно количество гориво.

Невероятно лоша комбинация- бедна смес с повечко масло. Просто перфестно, особено когато е комбинирано с пълна газ.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон апр 24, 2023 10:09 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
пон апр 24, 2023 9:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Емо, верно ли залиташ към "богата-бедна на масло" смес?
разбира се, че не ! 1:50 е достатъчно поне за голямата техника със която съм работил на Щил, виждал съм назад в годините на бутилка масло от хуск 1:40 под 50сс, да ти кажа слагам около 2мл горница на едноръката все пак е синтетика , аз не се лигавя ами газ до дупка 15-25см дървета си ги пердаша с нея хем сухи мокри смесено 10 куба ги омлатих, но, работя в рамките на разумното все пак машината е слабичка и е удобна. 10м надморска височина е при мен, почти не е нужно да се донастройва машина при мен след разработването
Soviet_Soldier - специалист
пон апр 24, 2023 9:06 pmkr1100 написа:
Зае@аваш всякакви глави и переш с алуминиева / ф около 55-60 мм с 4 отвора за корда през 90.
Ако се зори косата с 4 корди караш само с 1 дълга 40 см.като се пизхаби си я прибираш о слагаш нова 40 см.Когато и тя се скъси , слагаш нея и старата корда и газ.
Подробности - болта на ал. глава трябва да се припили малко за да се премахне острия режещ ръб. +1 ал. пластина б 5мм х 60 мм след болта и тогава кордата. Пера с 3,3 мм корда , бръсна земята / не ме притеснява разхода на кордата - става като остъргано с мотика.
Моята коса е малко слаботелесна все пак е на 15 г и само 1,2 к.с. /125R/ а при висока трева карам само с 2 корди , при ниска с 3 корди.
Има корда с проволка , отвън с PVC облицовка , но знам ,че е опастна при забиване в карк , задължително със яки очила ,че , ако се забие в окото отиваш на шев и кройки - най- вече ератополастика / смяна на леща/ и поне 8 месеца без физ. труд, навеждане, вдигане на тежест.
Поръчах ел. коса райдер с кормило 1400Вт 170 лв - утре ще я вземам . Това за малкиа площ за да не бъркам горивна смес за малко .
Аз 4-ти сезон почнах, още съм с заводската на Raider 43 кубика. Кося към декар и половина към 4 пъти на сезон, а корда ползвам кръгла 2,4мм. На деуто кордовата глава в комплекта е същата, само че пластмасата е като за легени, гладка лъскава и явно мека, щото не изкара и 1 сезон на 52 кубиковата версия. Отделно с нея и квадрат се ползваше, пък втулките, които защитават пластмасата от кордата са много слаби. В момента деуто се ползва с метална кордова глада, по едно и също време ги взимахме с райдера. Аз лично не съм фен на металните глави, ако се разлети скоро фабричната, защото отдолу доста се е износила вече, най-вероятно ще купя на Oleo-Mac, дето се зареждат без разглобяване.
Деуто хвърли маркучи още преди да изкара и първия сезон, на райдера са още здрави, но са твърди, и като остане малко гориво не може да го обере добре, почва да гасне, защото филтъра не се движи свободно из резервоара. Тоя сезон ще им е последен, слагам хубави с нов филтър и забравям за тоя проблем с години напред.

Правилно си постъпил, реално за малка площ да си играеш с масло и бензин е излишно. При мен за жалост е доста, и сравнително пресечена площ с дръвчета и цветя. Имам много дълъг кабел, по-рано действах с електрически, но не е удобно, и ми се наложи да взема бензинова.
Дай отзив, след като я пробваш електричката, какви са усещанията в сравнение с Husqvarna 125r.
пон апр 24, 2023 11:41 pmSoviet_Soldier написа:
... най-вероятно ще купя на Oleo-Mac, дето се зареждат без разглобяване...
Предполагам, че са добри. Като купувах щилката, която идва само с нож, представителят предлагаше глави на ОлеоМак. На Щил нямаше.
kr1100 - майстор
пон апр 24, 2023 11:41 pmSoviet_Soldier написа:
...Правилно си постъпил, реално за малка площ да си играеш с масло и бензин е излишно. При мен за жалост е доста, и сравнително пресечена площ с дръвчета и цветя. Имам много дълъг кабел, по-рано действах с електрически, но не е удобно, и ми се наложи да взема бензинова.
Дай отзив, след като я пробваш електричката, какви са усещанията в сравнение с Husqvarna 125r.
3 дка е мястото ,което обработвам, но често има малки "площадки",които трябва отново да се косят.
Иначе алуминевата глава е Ок - сега като кося "бръсна" земята - кося до пръст ине се притеснявам за Т35главата,че ще се изтрие.
Krasi_S - специалист
Answers: 1
пон апр 24, 2023 9:06 pmkr1100 написа:
... +1 ал. пластина б 5мм х 60 мм след болта и тогава кордата...
Може ли една снимка на крайното "изделие" и детайлите? Тази пластиина, размера и 65х60мм ли е?
kokowoz - помощник
пон апр 10, 2023 6:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон апр 10, 2023 3:40 pmkokowoz написа:
Парксайд печели с;
......
Здравейте, първо да благодаря на Трифон за изказаните плюсове/минуси, в крайна сметка взех Парксайда. Ходих до представител на Stihl, където ми препоръчаха и си взех грес (Superlub FS), за масло ми дадоха малко едно зелено наливно, колкото да имам за тестването, но ще си закупя и HP Ultra, нямаше по-малки разфасовки, прецених, че 5л няма смисъл. Взех и допълнителна кордова глава, каквато препоръчват в ръководството на тримера AutoCut 25-2. До сега не съм имал допир с такава техника, следвах инструкциите за сглобяване ..... смазване отпред на главата и голямо въртене, докато наглася самара , буквално бях за скрита камера .... после със запалването ..... шоу от всякъде :-D :lol: , но в крайна сметка 15-ина минути бръмчах, косих, въртях се, но направих първата крачка, както се казва. Нямам база за сравнение, не мога да дам каквото и да е мнение за този тример, мисля, че ще ми върши работа. Горивните маркучи ги гледах, струват ми се наред, еластични, не са нещо твърди, а колко ще изкарат .... :? Почивните дни мисля да се заема по-сериозно с тримера и тревата, само времето, да не вали отново. :)
емовлаха - специалист
Споко, така се прохожда в косенето със моторна коса. Странното ми беше самия захват , все 1 съм хванал жената за ханша :-D Честито, и безаварийна!
Цветомир Димитров - специалист
Колеги,последно-от ls+ ли да сипвам на 553rs,1/40? Имам цяла бутилка неотваряна...

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: