• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
B0bi - специалист
Дъба е най-здрав, но на сухо. Тия дни се борих с един порутен покрив на стогодишна къща. Дето е капало - гъба пърхутка, дето не е - джилязо.
Преди повече от 25 години разглобихме 100 годишен покрив, който в момента е част от покрива над главата ми, един етаж по високо. Дъб.

пп. Като върна лентата, годините са точно тридесет (30).
Lutchezar - майстор
Дървото навън само ако е живо вирее. Това с асфалта ми хареса!
Djack - специалист
Някъде слагат акациеви колове по лозята! На атмосферни условия без обработка няма равна!
kr1100 - майстор
бамбук - после не може се отърва от него. Има го под моста през стария мост.
Последна промяна от kr1100 на пон май 01, 2023 9:11 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон май 01, 2023 1:45 pmgenatatdi написа:
Само с импрегнант за дърво ще помогне ли за запачване на дървото или нещо по - добро?

Колкото до хидрофора, вече е готов. В мазата 1 тон IBC резервоар захранван от водопровода (когато има вода) с поплавък, хидрофора след него и е свързан към водопровода към консуматорите.
За хидрофора си пиши в другата тема, елементарна учтивост към отговарялите ти

Изображение

Изображение
chapara - майстор
Е, това с петилетките е моя техническа грешка. Не се зъби толкова, споко.
С квалификациите обаче прекали, Пужи!
Глупав си се родил, такъв и ще останеш :lol:
Аз до толкова знам, че да не хвърлям труд на вятъра и в експерименти!
Как ще кажеш на приятел, че колци за домати (с диаметър фи около 80мм.) са равни на бетонови такива и опването на мрежата няма да е приключение.
Ама нали трябва да си чешеме......Нали не е твоята ограда.
Божо, бой със сянка ли е матряла тая седмица? Сякаш никой не ти се зъби, та затуй така, но квалификациите отново се оказаха непреодолимо препятствие, уви.
До полунощ имаш неограничен виртуален ваучер от мен- поръчвай кот ти е на сърце!
kr1100 - майстор
пон май 01, 2023 9:15 pmchapara написа:
....Как ще кажеш на приятел, че колци за домати (с диаметър фи около 80мм.) са равни на бетонови такива и опването на мрежата няма да е приключение....
Най- перфектните колци за домати са арматурно желязо ф 8-12 мм / според дължината. Вътре съм сф 6 и 8 мм дълги 1м, за навън имам ф 12мм дълги 1,90м/ с накатка за да се задържа вързалката. Обезмаслени и минати със сребърен феролит, после със зелена боя Ral забр. и номера.
А бетонови колове - заявиси от коловете., бетона и армировката. Новопроизведените са по-кекави от старите.А за бамбука не си правя майтап..Не опъваш мрежа или бодлива тел,а ги науваш през 10- смедин от друг. После става гора
А вече има оферт и за бамбукови колчета за домати , но цената не е добра.
Градско, ограда набиваме тука, а някой си мисли, че ще векува- 20-25 години му се видяха малко.
Като си помисля само, преди толкова време морето бе ми до колене, а сега...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Ограда с дървени колове ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: