Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
На всеки може да се случи Трифоне, и на мен ми се е случвало и шини съм кривил и вериги , машина поне не съм разбивал, то в някой случай добре, че пришипва иначе ако е загнил или държи на кората клона може да се отчупи и да тръгне към теб или към посоката на прищипване и да ти избие резачката от ръцете може да те удари и теб
Като я освобождавах първия път, ползвах голямата.
Клона беше ок 25см дебел. рязах на ок педя напред, като накрая държах всяка машина с по една ръка- не ми стигнаха, да му се невиди!
Като тръгна, дръпна ми голямата, щипнал за момент шината между среза за освобождаване на напрежението и основния. Размина ѝ се.
Малко смях, с любезното съдействие на............Нищо, че не е за тревопасни.

Топнах ли та, А?!
Indianec 2 - специалист
Преди месец и нещо, два повалях една голяма акация и ми затисна машината, с един дълъг колан, закачен за колата реших проблема.
Но като видях каква гнила беше отвътре акацията изтръпнах, нямаше и къде да бягам, ако станеше нещо.
емовлаха - специалист
чет май 04, 2023 11:34 pmIndianec 2 написа:
Преди месец и нещо, два повалях една голяма акация и ми затисна машината, с един дълъг колан, закачен за колата реших проблема.
Но като видях каква гнила беше отвътре акацията изтръпнах, нямаше и къде да бягам, ако станеше нещо.
Виж, Трифон, е по темата ! Разчистване на терен от дървесни отпадъци преди косене :-D Явно нямаш опит щом след повалянето си разбрал, че е гнила, не си преценил и наклона съобразен със посоката на повяляне. Предполагам в дворно място се е случило това. Внимавай!!!
kr1100 - майстор
чет май 04, 2023 11:48 amемовлаха написа:
.......Oт както е станала коса/ купена/ 2008г не съм пипал маркучи и този филтър.Бензина го прецеждам през дедерново платно за ситопечат на платки или с CrNi мрежичка - забр. съм кой меш беше.
Бако, ето ти проблем който прави некачествен филтър, отложено време със заменяне и почистване на резервоар, може да се цеди гориво днеска и нощеска :) Приблизително е отупал 150-200л гориво със този филтър за месец вероятно твоята коса няма такъв пробег и със втория и живот .
[/quote]
предполагам не си виждал дедероново платно за ситопечат на платки ? Отворите не се виждат с просто око. Същото е и с CrNi ми цедка.
А по филтърчето в резервоара няма черни отлагания и боклуци.
kr1100 - майстор
чет май 04, 2023 8:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще го мисля, но задължително трябва да заприходя, особено след като втория път спасявах едноръката с
Изтърва промоцията в Кауфланд на Парксайд 20V за 128,90 лв. с батерия 2Ач.
  Indianec 2 - специалист
чет май 04, 2023 11:34 pmIndianec 2 написа:
Какъв опит?
От 16 годишен режа, (вярно в последно време по-интензивно)сега съм на 18.
Цветомир Димитров - специалист
Утре е последния обект на Хамериканката и после...женитба.Препоръчайте ако има препарат за почистване на този тип инструменти,обезмаслителя нещо не ми харесва.
Mitashki_MM - специалист
Здравейте майстори! Какво ще препоръчате на лаик за някакъв вид почистване на двора на селска къща. Терена е - към 1.1дка - под умерен наклон и пълен с тръни и издънки. Напоследък там не се ходи много често (3-4 пъти в годината) и съответно всеки път човек заварва прясна джунгла с висока трева и нови тръни. Предвид рядкото ползване, което се очертава не ми се дават много повече от 350-400лв та се колебая между някой (поне на книга) мощен китаец (гледам има разни и с приставки храсторез и резачка за високи клони) или евентуално на старо някоя по-слабичка 15-20 годишна хускварна/щил?
Soviet_Soldier - специалист
съб май 06, 2023 4:21 pmMitashki_MM написа:
Здравейте майстори! Какво ще препоръчате на лаик за някакъв вид почистване на двора на селска къща. Терена е - към 1.1дка - под умерен наклон и пълен с тръни и издънки. Напоследък там не се ходи много често (3-4 пъти в годината) и съответно всеки път човек заварва прясна джунгла с висока трева и нови тръни. Предвид рядкото ползване, което се очертава не ми се дават много повече от 350-400лв та се колебая между някой (поне на книга) мощен китаец (гледам има разни и с приставки храсторез и резачка за високи клони) или евентуално на старо някоя по-слабичка 15-20 годишна хускварна/щил?
Щом ще косите джунгла, слаба коса не е добър вариант. Щом е имот, в който се ходи рядко, то вероятно и косата ще возите с вас в колата? Ако е така, гледайте да е с разглобяема щанга, като DAEWOO DBC520-Q. Комплектите с много приставки към тях, кото Raider rd-gbc23 обичайно са с D-образна дръжка, която не е удобна за косене на големи площи, а е за довършителни дейности.
Що се отнася до марковите втора ръка, зависи от Вас, дали имате достатъчно знания да си подберете читава, и дали ще имате късмет да намерите в продажба, нещо което си струва в този ценови диапазон. Това че пали и работи на студено, не значи обезателно, че косата е за купуване. Може да гасне, като е разгрята, може цилиндъра да почнал да се надира, а ремонтния комплект за мощна маркова коса е доста скъп. Може да е ремонтирана с китайски части, цилиндър, бутало, карбуратор, и така нататък, но ако е така, то какъв е смисъла да търсите маркова коса, като е построена с евтини китайски части?
Та пак повтарям, че ако имате достатъчно, знания, време и желание да си я подберете читава - действайте. Ако не, по-добре не се занимавайте да купувате на хората боклуците, защото като дадете пари за части, и евентуално за майстор - сумата която ще сте похарчили, ще е като за нова коса.
Ето Ви пример, да добиете представ, колко струва нещо елементарно, като редуктор за Husqvarna при това, далеч не от най-скъпите и мощните модели:
https://tashev-galving.com/product/HSQ6 ... 3rj-543rbx

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: