Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Аз миналата неделя фрезовах. Тази мисля мрежата да слагам. И другата да вадя навън. Лошото е, че прасковите се понакъдриха, уж ги пръсках и зимата и преди да цъфтят. Дали има смисъл да пръскам пак?
Svetoslavoff1 - майстор
съб май 06, 2023 10:37 ammiroki написа:
... Лошото е, че прасковите се понакъдриха, уж ги пръсках и зимата и преди да цъфтят. Дали има смисъл да пръскам пак?

По нас превалява и препича, и аз имам тук-там къдрилка, но слабо. Та вчера пак ги окъпах с бордомикс.
И да използвам случая да се допитам до уважаемите съфорумци:
- Използвате ли фолио ли, платно ли му казват за покритие на пътеки или между редовете със зеленчук? Да не е черно, да не изисква насипка от чакъл или каквото и да е върху него, сиреч да има добра UV защита и да понася стъпване по него, па и ако изкара едно 5 години, ще е чудесно. Не е проблем да го прибирам зимата.
Бихте ли споделили какво да търся, особености и тн.
Ако би се сметнало за реклама, моля на лични.
Indianec 2 - специалист
Питах в друга тема, ама потъна някъде между другите.
Незнам дали няма да е оф, ама съм баш начинаещ градинар. :-D
Някой може ли да каже нещо за тази фреза:
https://profishop-bg.com/RTRMAX/MOTOFRE ... 3c261.html
Трябва ми за фрезоване на декар и половина(2 места) няколко пъти в годината, евентуално някоя бразда.
За ремарке надали ще я ползвам, ама нещо един ме убеждава да му продам влекача...
съб май 06, 2023 1:06 pmIndianec 2 написа:
Питах в друга тема, ама потъна някъде между другите.
Незнам дали няма да е оф, ама съм баш начинаещ градинар. :-D
Някой може ли да каже нещо за тази фреза:
https://profishop-bg.com/RTRMAX/MOTOFRE ... 3c261.html
Трябва ми за фрезоване на декар и половина(2 места) няколко пъти в годината, евентуално някоя бразда.
За ремарке надали ще я ползвам, ама нещо един ме убеждава да му продам влекача...
Не виждам фрези в комплекта.
За мен е същото като Гардена и още няколко. Отчитам като грешка, че си купих призма, вместо това- мекичка, лекичка, предавките са само по 1, от ремъци, рълки и жила- скоростна кутия йок.
Вчера обсъждахме Гардената с колеги- около 200лв е по скъпа, но е с по богата окомплектовка.
Това си ги изравнява и като цена, общо взето.
От мен- купувай!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
моЙте тиквички не покараха ;-(
Успехи!

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (76.18 KиБ) Видяна 717 пъти
Последна промяна от n_a на съб май 06, 2023 4:59 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
съб май 06, 2023 1:02 pmSvetoslavoff1 написа:
съб май 06, 2023 10:37 ammiroki написа:
... Лошото е, че прасковите се понакъдриха, уж ги пръсках и зимата и преди да цъфтят. Дали има смисъл да пръскам пак?
По нас превалява и препича, и аз имам тук-там къдрилка, но слабо. Та вчера пак ги окъпах с бордомикс.
И да използвам случая да се допитам до уважаемите съфорумци:
- Използвате ли фолио ли, платно ли му казват за покритие на пътеки или между редовете със зеленчук? Да не е черно, да не изисква насипка от чакъл или каквото и да е върху него, сиреч да има добра UV защита и да понася стъпване по него, па и ако изкара едно 5 години, ще е чудесно. Не е проблем да го прибирам зимата.
Бихте ли споделили какво да търся, особености и тн.
Ако би се сметнало за реклама, моля на лични.
За къдрилката бордомикса не върши работа - ползвам https://www.syngenta.bg/rastitelna-zash ... cidi/score.
От около 5 години съм с мулчираща материя между редовете в лозето - тази година взе да дава фира, но на някои места, а не повсеместно. Във Варна съм чувал, че я има по много магазини, но аз купувам от Колхозния, зад рибната борса, с/у сортови семена. Във въпросното магазинче имат по-скоро мостри, но ще те насочат към основния магазин на зеленчуковата борса където има разнообразие от ширини. От миналата година съм със същия мулч и по зеленчуковите фитари, а тази година ще довърша всичко с него. Ходи се спокойно по материята, котките не я дерат, водата преминава през нея, но тревата не никне отдолу, цветът е зелен и се връзва с останалите неща, когато жената се втели, минава с метлата по чергата. Особеността е, че на мястото на среза трябва да се "завари" срещу разнищване - купил съм си поялник за целта, с него режа и "заварявам" едновременно.
Svetoslavoff1 - майстор
preslav, благодаря за информацията!
vlax - майстор
съб май 06, 2023 3:48 pmpreslav написа:

От около 5 години съм с мулчираща материя
Я качи няколко снимки и отблизо ако може да я търся и аз в дълбоката провинция
:partyman:
nelina_london - специалист
Има я навсякъде тази мулчираща подложка -предимно зелена .Всички разсадници за декоративна растителност я ползват .Освен това е в различни ширини и продават и едни фиби за забиване в почвата ,които я държат ,без да има нужда да се засипва нещо .
Давам още един глас за Скор .Живият плет от Лавровишна бе много сериозно нападнат от ръжда /сачмянка .Редувах през 3 дни Скор и Флинт Макс (по 2 пъти от всеки, преди това Бордо микс не даде никакъв резултат ) и прекъснах заболяването ,а чак не ми се вярваше ,че ще се преборя за листата на вечнозелен вид ,нищо че е от род Черешови .
preslav - майстор
съб май 06, 2023 9:54 pmvlax написа:
съб май 06, 2023 3:48 pmpreslav написа:

От около 5 години съм с мулчираща материя
Я качи няколко снимки и отблизо ако може да я търся и аз в дълбоката провинция
:partyman:
https://ivtrading.bg/product/takan-za-m ... dsol-90-gr

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: