• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
eva2 - специалист
Здравейте.От доста време следя форума но до сега не намирах смелост да пиша дори и понякога да имах нужда от съвет.Ще се опитам да ви обясня за какво става въпрос.Моля ви ,не бъдете много критични ако не обяснявам както трябва,но не съм наясно.Та ...Правя ремонт на банята.Почти е готов, но не напълно.Ще се опитам да кача снимки за да видите сами.Първият ми въпрос е за тавана.Как да го направя.Върти ми се нещо като окачен таван с лунички на него но незнам.Вторият ми въпрос е /ще видите на снимката.Между тоалетната чиния и мястото на душа искам да сложа някаква преграда /по възможност от стъкло/Проблема е ,че незнам нито от къде ,нито как.А и как да я закрепя.Там дето се предполага ,че трябва да се закачи е нестабилно.Тоест трябва да се закрепи на стеничката която дефакто е комин ,а и има много пълнеж под плочките,и затова мисля ,че няма да е стабилно..Третият и последен въпрос е :Искам да си сложа нещо като шкаф точно под бойлера.Но да е без гръб.Някой знае ли къде могат да ми направят такова шкафче.
Ако нещо не съм обяснила като хората моля питайте.
Надявам се ,че ще ми помогнете...за което благодаря предварително.
А забравих.Незнам дали е важно но пода ми е 8 квадрата ,а стените 16.Наложи се да обърна две от снимките,дано се ориентирате..ако не ще снимам пак.

Прикачен файл

P1050077.JPG
P1050077.JPG (45.97 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

P1050079.JPG
P1050079.JPG (43.35 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

P1050080.JPG
P1050080.JPG (37.66 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

P1050078.JPG
P1050078.JPG (36.73 KиБ) Видяна 4696 пъти

Прикачен файл

P1050082.JPG
P1050082.JPG (31.43 KиБ) Видяна 4696 пъти
mdr - напреднал
Аз за моята съм си харесала най-обикновен бял от Практикер стой много добре.Ще сложа и няколко лунички.И аз тръгнах първо от душ кабина и преминах до преградно пано.За сега не съм решила още дали ще слагам на първо време.За повечето трябва да има изградено прагче а на мен ми се иска първо да видя какво разстояние ще остане и тогава да слагам.Ше питам майстора дали може после да се соизгради прага.А иначе искам нещо такова.http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10120296
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10120300
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10120306
eva2 - специалист
Ето още снимки....моля ви ,кажете нещо.Толкова хора прегледахте темата ,а нищо не казвате :(

Прикачен файл

P1050073.JPG
P1050073.JPG (40.36 KиБ) Видяна 4661 пъти

Прикачен файл

P1050081.JPG
P1050081.JPG (38.72 KиБ) Видяна 4661 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
Нека аз да кажа.

За душа слагаш една кабинка. От тук може да си избереш http://www.vismaravetro.it/prodotti/tipologie.asp .

За тавана няма какво да кажа.

Шкаф си вимаш или поръчваш какъвто ти харесва. Ако е купен и има дъно го махаш(под дъно разбирам гръб, демек тази част от към стената). Ако го поръчваш си казваш на хората, че го искаш без дъно и те така.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:31 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
И аз набързо, щом толкова бързаш. :)
За тавана нищо не мога да кажа. Просто не харесвам лунички, пък и мисля, че в баня тавана трябва да не е кух. Но за тавана много хора ще ти пишат.

По другия въпрос - и аз бих предпочел стъклена преграда, вместо душкабина. Ето ти една добра фирма за стъкла. Ако слагаш стъклото от тавана до пода, не ти е необходимо да се закрепя и в стената. Стъклото може да се държи от специални "стъклодържачи" в пода и в тавана. Може да ги има в оная фирма. Иначе - в големите строителни хипермаркети.
Стъклото трябва да е 8-10 мм дебело, желателно закалено. Май така му викаха...
Не ми се вярва да си правиш стъклото сама. (Или бъркам?...) Ако е така, просто намери фирма (с Гугъл) и недей бра грижи за закрепването - те ще се оправят.

Шкаф без гръбче... Поръчай си такова. Но гледай да не е много голямо, че гръбчето държи конструкцията на шкафа. Или си намери етажерка. (Защо го искаш без гръб?)
Илиян Илиев™ - майстор
Master_Kenobi написа:
...Защо го искаш без гръб?...
Не четеш всичко и не гледаш внимателно снимките, колега. :evil:

Има разни водомери и маркучи на тази стена и трябва да се скрият. :wink:
Master_Kenobi - V.I.P.
В интерес на истината, изобщо не разпознах мястото на снимките. Мерси. :)

Но то тогава, ако това му е целта - скриване, си е нещо като "шахта", не е шкаф.
silllveto - Майсторица
Те шкафчетата за баня май повечето ги правят без гръб, но слагат някакви ленти в долната част, колкото да не ти се свличат назад нещата вътре.
eva2 - специалист
Незнам защо но ми се иска да е с лунички.С една дума харесва ми.Казаха ми обаче ,че след като се направи трябало да се шпаклова и след това да се шлайфа/дано не бъркам нещо/ Това означава много прах който искам да избегна.Правих вътрешна изолация на една от стайте и знам за каква прах става въпрос.Има ли друг начин да направя окачен таван с лунички?
За преградата: Не искам душ кабина.Доста ги гледах но не ми харесва.Искам стъкло.Но не го искам до тавана.
За шкафа: Искам го без гръб за да скрие тръбите най- вече,а и да си го използвам все пак за разни джунджуриики там.
Да направя ли други снимки ,за да се ориентирате по добре?
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: