Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Вълховете на листата на доматите / на вънка са/ пожълтяват?! Някакво лекарство?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт май 16, 2023 7:33 pmAndri01 написа:
Вълховете на листата на доматите / на вънка са/ пожълтяват?! Някакво лекарство?
Хлороза, нещо им липсва https://www.bgfermer.bg/Article/7376230
вт май 16, 2023 7:39 pmn_a написа:
Кака, а при пожълтяване листата на чесъна?
ivanovbg - майстор
вт май 16, 2023 7:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт май 16, 2023 7:39 pmn_a написа:
Кака, а при пожълтяване листата на чесъна?
Ако са от средните листа - чеснова муха. Като разцепиш стеблото вътре има червейчета. Ако са крайните просто остаряват.

Като питаш давай снимки да не хвърлям боб.
ср май 17, 2023 1:39 amivanovbg написа:
Като питаш давай снимки да не хвърлям боб.
На леля Злата е чесъна. Смятах да "лъсна" с познания и да се докарам пред нея, ако позволиш.
Шегувам се.
Оплаква се жената. Съпругът ѝ беше агроном, но почина миналата година, а тя не смее да пръска.
Ще поговорим днес и ще предам.
Благодаря!
miroki - майстор
Той моя 4-5 м има и се пълни вече само зимата. Източа ли го о чакам другата пролет. Т.е. средно 4-5 кубика. Пазя го за лятото. Сега само пускам помпата за 1 минута на седмица да сработи.
Изкопахме го още 5 м за целта, но уви. Само за резервоар става, че е мергел.
От предишните 400 корена домати дотук. Но е колкото да не кося трева. В другия двор ми останаха 300-400 квадрата празни да ги кося само. Няма празно с две думи. Там трябва да копаят, но нямам вече толкова надъхани приятели, всички живеят другаде. Времето мина. Иначе е водата на 3,30. Една шахта си е, дето на старо време за 3 дена щеше да е готова. Сондьорите искат да им платя за 10м за да дойдат.
kr1100 - майстор
ср май 17, 2023 10:29 ammiroki написа:
..... Иначе е водата на 3,30. Една шахта си е, дето на старо време за 3 дена щеше да е готова. Сондьорите искат да им платя за 10м за да дойдат.
Миро освен сам да копаеш не виждам друг начин. 3,5м са нищо за дълбочина. Имам калъп за леене на пръстени от бетон. Ако имаш мерак - насреща съм.Но ти трябва втори човек за изваждане на пръстта.
при мен навремето беше лесно -под 1,8м , само едър пясък с кръгли камъчета .
miroki - майстор
То там е проблемът, че все има друго. Сега баня правя. Иначе 85 км бия да ида и да се върна. За гофрирана тръба мисля, макара имам. И инвентар, че нали удълбочавхме в двора кладенеца. До към 2м. И сам мога да хвърлям. Почвата поне е мека. Лошото е че и ток няма там. Овощна градина е.
Пък в селото не останаха хора...
Indianec 2 - специалист
Нали по-назад питах за мотофреза, след малко размисли реших да взема от тези китайските, вярно са хилави на вид, но цяла България ги гърчи яко.
Така и така ще си разширявам моята си градина поне да съм независим и да не търся човек да го фрезова.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: