Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ср май 17, 2023 8:32 pmIndianec 2 написа:
Нали по-назад питах за мотофреза, след малко размисли реших да взема от тези китайските,...
Те почти всички са китайски. Поне тези дето коментирахме за теб.
Коя е тая "хилавата"?
Indianec 2 - специалист
ср май 17, 2023 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср май 17, 2023 8:32 pmIndianec 2 написа:
Нали по-назад питах за мотофреза, след малко размисли реших да взема от тези китайските,...
Те почти всички са китайски. Поне тези дето коментирахме за теб.
Коя е тая "хилавата"?
Една RTR MAX за 700 и малко, с 2 предни и 1 задна.
miroki - майстор
Аз виждам да се ползват яко гардениите. Почти всеки познат е с такава.
Минах мисля 10г.отдавна. Оплаквания не. Но преди се поддържаха 5 декара царевица, сега 2 декара за фрезовне есен и пролет. И то частично. Рядко се ползва вече.
Димитър Димов - специалист
Бях писал че каквото и да вземе на тази цена все ще е китайче,без значение от надписа,така че ако е гарденИа,а не гардена пак е брат'чед на на РТР,Райдер,мега туулс и каквото ти дойде на ум.Така че всички ползваме стоката на един производител с различни лепенки.
kr1100 - майстор
ср май 17, 2023 7:58 pmmiroki написа:
Иначе 85 км бия да ида и да се върна. За гофрирана тръба мисля, макара имам. И инвентар, че нали удълбочавхме в двора кладенеца. До към 2м. И сам мога да хвърлям. Почвата поне е мека. Лошото е че и ток няма там.
лошо - струва ли си пътя за 2х85 км ? Че и липса на ток.
На мен ми се изправя косата заради обиколни марширути заради затворен Прилеп.
офф- май ще асфалтират Прилеп от вятърната надолу, ама надали. След обяд имаше струпване на техника и беше затворена.
П.П. Имам приятел дето блъска в почивните дни до Силистра за да не запустява там мястото.
kr1100 - майстор
2 дни се старах да отворя работа на Трифон , ама не стана. Купите спокойни се разгряха от вятъра без носене на огнени неща настрани.
чет май 18, 2023 4:41 pmДимитър Димов написа:
Абсолютно. Бях писал назад, че е вседно е дали Гардния, Премиум, РТР или нещо друго пише- едно и също е. Гледал съм ги строени в Хоума- абсолютно еднакви двигатели и редуктори, с малки разлики по кормила, дръжки, резервоари. За цвят и лепенки е ясно.
Има значение къде ще намериш най добра цена и окомплектовка.
Неговата избраница сякаш нямаше, за малко над 700 пари.

Еее, бива ли така градско?!! Постарай се с въглищата, звънни за помощ, та все някаква работа ще свършим!

Онзи ден, докато подготвях терена за засяване, забелязах, че имам саморасъл домат. Преди месец минавах с фрезата.
Наскубах двайсетина коренчета. Бучнах няколко за мен, а останалите подарих на леля Злата, че тая година я е окъсала с разсада. Купила някакви семена, ама не поникнали.
За втори път сея саморасъл и дано има истина вярването ми, че семето е по здраво, а от там и растението. Не се знае сорта, но то ще се види. Само да не е от Ръгбито!
miroki - майстор
чет май 18, 2023 7:24 pmkr1100 написа:
ср май 17, 2023 7:58 pmmiroki написа:
Иначе 85 км бия да ида и да се върна. За гофрирана тръба мисля, макара имам. И инвентар, че нали удълбочавхме в двора кладенеца. До към 2м. И сам мога да хвърлям. Почвата поне е мека. Лошото е че и ток няма там.
лошо - струва ли си пътя за 2х85 км ? Че и липса на ток.
На мен ми се изправя косата заради обиколни марширути заради затворен Прилеп.
офф- май ще асфалтират Прилеп от вятърната надолу, ама надали. След обяд имаше струпване на техника и беше затворена.
П.П. Имам приятел дето блъска в почивните дни до Силистра за да не запустява там мястото.
85 е отиване и връщане. Там ми е и лозето, и овощната (тук няма ток), и къщата. Но е за неделята. Като карам бавно се справям с 5 лв. транспорт.
Но пак е проблем. Отиваш да пръскаш, то заваляло. Връщаш се, то спряло...
kr1100 - майстор
пет май 19, 2023 10:49 ammiroki написа:
.....85 е отиване и връщане. Там ми е и лозето, и овощната (тук няма ток), и къщата. Но е за неделята. Като карам бавно се справям с 5 лв. транспорт.
Но пак е проблем. Отиваш да пръскаш, то заваляло. Връщаш се, то спряло...
85 в двете посоки пак е много. Явно си с газояд. А панели за ток или ще ги отмъкнат ?. как къща без ток - н е ли имало партида преди ?
то не е само валежа , ами и силните ветрове.
Аз поне съм уж лесен на 800 м над вятърната ,а ама се навъдиха много нови " граждани' миришело като паля огън, вдигал съм шум като кося, и т.н. Ама не ми дреме.
miroki - майстор
Само на овощната няма ток. Там ми е водата на 3,30. За това навремето овощна го направих да не ги поливам. Но имам още половин декар за картофи и градина. Ще нося бензинова помпа, Ако направя кладенец. Иначе имам един контейнер, щях да слагам панел на него и 1 бял IBC резервоар и 12 волтова помпа. Но засега се отказах.
Къщата ток има, но водата кът. Там ми е орнжерията, лозето и градината. Та, ако направя кладенец, ще прехвърля градината при овошките и ще си гледам само оранжерията.
Сега щях да ходя да напръскам колорадския, то вали леко. Ще видим утре как е. И на ябълките едни жълти лепенки да сложа. Да не пръскам ябълките. Две години ги карам без нито едно пръскане за червей. И съм доволен. 70% са хубави. И 50 % да са пак ми стигат.
Прасковите са трагедия. Неустойчивите сортове, есен зима и сега пръскани и пак къдрилка. Устойчивите почти нямат.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: