Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юни 10, 2023 11:45 pmfilm написа:
съб юни 10, 2023 11:18 pmMamaMy написа:
Не искахме да ти го кажем директно, но идеята е тъпа. Значи няма да къртиш мазилката, но ще разваляш душамето да прекараш кабели? Под дъските неможе да се мандахерцат голи жици. Трябва да са в метално гофре (против гризачи и против пожар). Провери цената на гофрето. Прецени колко ще струва разковаване на всички первази, душамето и обратното редене и боядисването им. Това с мазилката и каналите ще ти се стори песен. Ново табло така или иначе искаш да слагаш, направо смени старото.
колко да струват нови первази.. Иначе естествено че кабелите ще са в гофре. Дюшемето е старо, може и да се подмени. И естествено че е по лесно от замазване и шпакловане на стени. Но явно няма да намеря никой, като гледам и настроението във форума. Така отидох в сервиз за пълнене на климатика и оня вика - най добре смени всичко за 1500 лв и ще се оправи :?
Работи и само след зареждане
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
Ама ще те е много срам после да се покажеш тук и честно да си кажеш кое колко ти е било лесно и просто и евтино
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юни 11, 2023 10:34 amfilm написа:
И като направя нова инсталация пак няма да има достатъчно разпределителни кутии. Да е гипскартон, добре - нови кабели зад картона. Но тук говорим за 7 нови контакта и всеки казва - нова инсталация, изкърти канали навсякъде(в нашия край нямат машината за канали!) и после замазвай и шпакловай. Тогава по лесно и съвременно е гипскартон. За който вече обясних че не искам да слагам защото стеснява помещението.
Щом варианта да се направят новите контакти на отделни бушони отпада, най добре да не пипам нищо.
Извади си главата и ръцете от ***ника и ги пусни в действие. Сама съм си копала на ръка канали в мазилката да си сменя цялата инсталация. И сама съм си замазала после
chapara - майстор
нед юни 11, 2023 2:40 pmn_a написа:

Извади си главата и ръцете от ***ника и ги пусни в действие. Сама съм си копала на ръка канали в мазилката да си сменя цялата инсталация. И сама съм си замазала после
chapara:
,,Ще отгатна нещо😎
Ти вече си боядисал стените, скочил си преди да кажеш ,,хоп"🙄😊🧐"
zz_stefanov - майстор
Първо инсталациите, после декорациите :)
Lutchezar - майстор
Автора е безумно далеч от правила и наредби. И със сигурност не се е занимавал с къртене, камо ли подмяна на дюшаме, затова морето му е до колене. Съгласен съм с абсолютно всички съвети досега, и не вярвам някой с капка разум да се съгласи с първоначалната идея. Освен че нищо не е лесно, би било безумно скъпо по които и да е начин, ще е безумно опасно най-вероятно с много кратък живот на експлоатация. Да не говорим че няма техник който би се съгласил на такова безумно изпълнение.
film - специалист
нед юни 11, 2023 11:57 amMitashki_MM написа:
Аз при подобна ситуация постъпих по следния начин - разкарах старото табло с 4-те винтови бушона и там без проблем влезе кутията за новото с 10 предпазителя. Към кухнята където са големите консуматори си пуснах 3 нови линии а за стаите по един нов кръг от контакти. Старите кабели си ги прегледах, зачистих, преизолирах където се налагаше и си ги ползвам. Копал съм само във варовата мазилка и не ми се стори бог знае колко сложно. Не знам как ти хрумна, че разбишкването на дюшемето е по-лесно от това да копнеш малко в мазилката.
благодаря за мнението. Този вариант най много отговаря на моя въпрос. Не знам защо останалите така агресираха, почнаха да обиждат и да заплашват, преди като че ли не беше така във форума :|
chapara - майстор
Не агресират!
Възмущаваме се!!!
Mitashki_MM - специалист
film - ти така и не написа какво планираш да има като консуматори по тия контакти из стаите. Ако са някакви дреболии от рода на телевизор, декодер, рутер, усилвател и пр не мисля, че ти трябва нова инсталация за това. Виж си сечението на кабелите и си сметни колко товар могат да понесат и ако не ти стига чак тогава тръгвай да мислиш за нови кръгове от таблото. За климатиците на ново трасе си беше написал.

Тема "Поставяне на допълнителни контакти в стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: