Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Предстои ми поставяне на ламинат. Искам да сложа XPS подложка от 8мм, но много хора ме убеждават, че не е подходяща защото се деформитала повече от тънката. Подът ми е идеално гладък, а целта на по делбелата подложка е да вдигна малко нивото. Ламинатът е 12мм. Виждам противоречиви мениня за подложки по -дебели от 5мм, затова въпросът ми е проблем ли ще бъде ползването на подложка 8мм. Става въпрос за кухненско помещение.
Благодаря!
fbr - майстор
На двете ми стаи съм с дебела подложка, и от личен опит знам, че тези, които те разубеждават да слагаш дебела подложка са прави. Поддава ламината на места с тежки предмети, а и като се ходи отгоре му, потъва, на места с голям трафик, има със счупени кликове.
пишман_майстор - майстор
Аз съм "повдигал" ниво с ОСБ плоскости, уж влагоустойчиви . Има на различни дебелини.
Отгоре тънка подложка и ламинат. Може би не е най-правилното, но понякога няма много решения ( тук ся изключвам замазки и т.н. ) ...
speka_rs - майстор
В къщи съм ползвал 1 см фибран за подложка и съм много доволен.
пон юни 12, 2023 4:24 pmspeka_rs написа:
В къщи съм ползвал 1 см фибран за подложка и съм много доволен.
Беше ме срам да споделя, понеже съм абсолютен аматьор, по темата, но и при мен е много добре.
С 2см фибранТ, понеже искаше повдигане, а и топлоизолация- кухня над неотопляем гараж.
Чираче - майстор
Аз по-дебела подложка от 3 мм не съм слагал. Ако не са проблем парите, купи си от най-евтиния ламинат 6 мм и подложка 2 мм. Слагаш първо подложка 2 мм, ламинат 6 мм, отново подложка 2 мм, и твоя ламинат. По тоя начин повдигаш нивото, и имаш твърда междинна част. Оскъпяването няма да е много, но резултата си заслужава.
Благодаря на всички за съветите!
denis_strandjaliev - специалист
Здравейте! Предлагам ви иглолистна подложка. Твърда е, плътна и не се деформира. Корка разбира се е най-добре но е скъпичък. Най-добрия ви вариант е това, още повече про 8мм ... продава се на зелени листове
MamaMy - майстор
То имаше и някаква кокосова плетена на времето. Не знам сега дали се предлага.

ПС Все още се предлага и е сигурно най-евтиното решение. Набързо видях, че масово е около 5мм: https://www.google.com/search?client=fi ... 0%B0%D1%82

Тема "8мм подложка за ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: