Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ethanhuntt - помощник
вт юни 13, 2023 6:59 amkozl написа:
Аз доколкото разбрах уплътнението изпуска при пълна чиния без да е монтирана на структурата.

Изображение
Да, може би не виждат/не им зарежда снимката. При монтажа протече, направихме куп тестове и накрая при този вариант от снимката капи постоянно през 3 минути някъде. Т.е. елиминираме всякакви други възможни течове и съм сигурен, че имам теч именно при контакта на маншона с керамиката.
brum - майстор
В тая тръба май вода не трябва да има при нормална експлоатация. И да има - ще е много по-малко и с по-малко налягане. Та теста не ти е много меродавен.

Действа с ПУ уплътнител на това място и виж после дали ще тече и от другаде.
chapara - майстор
вт юни 13, 2023 2:30 pmethanhuntt написа:
Това ли е най-добрият вариат за уплътняване, може ли примерен линк какво точно представлява този ,,полиуретанов уплътнител"?

Е напиши вълшебните думи, в кавички, на чичо Гугъл де
yanko78 - специалист
Това за мен е пълен абсурд. Изключено е водата да тръгне на обратно към уплътняващия тампон и да капе. Знаете, че водата търси най малкото съпротивление и там изтича. При такова огромно Фи, което е на чинията и в последствие маншон, тръба, канализация, тя да се връща на обратно и да излиза през маншона е абсурдно. Дори да няма маншон, хипотетично казано, само две голи тръби със застъпка 6-7-8 см, пак няма да се върне.

Да не би да има някакъв обратен наклон между маншона с тръбата и канализационната тръба и да се получава нещо като междинен сифон, водата да се връща и да излиза през маншона?

Я снимайте със светкавица канализационната тръба.
chapara - майстор
И това дето Янко каза, но опиши последователноста на сглобяване подробно, защото усещам че бучиш тръбата на чинията и гониш коляното, а то ако няма скобата може да бяга на зад?
kozl - майстор
вт юни 13, 2023 8:16 pmyanko78 написа:
Това за мен е пълен абсурд. Изключено е водата да тръгне на обратно към уплътняващия тампон и да капе. Знаете, че водата търси най малкото съпротивление и там изтича. При такова огромно Фи, което е на чинията и в последствие маншон, тръба, канализация, тя да се връща на обратно и да излиза през маншона е абсурдно. Дори да няма маншон, хипотетично казано, само две голи тръби със застъпка 6-7-8 см, пак няма да се върне.

Да не би да има някакъв обратен наклон между маншона с тръбата и канализационната тръба и да се получава нещо като междинен сифон, водата да се връща и да излиза през маншона?

Я снимайте със светкавица канализационната тръба.
Пълния абсурд ми се е случвал няколко пъти и все от втвърдено уплътнение след години употреба. Сменям с ново еластично и теча спира.
Е това с чинии от моноблок, но начина на уплътнението е принципно същия. Еластично уплътнение обгръща порцелановата тръба на чинията. Това че изходящата тръба на чинията е елипсовидна вероятно не е фаталната причина. Може би това пречи на уплътняването
нед юни 11, 2023 11:50 amethanhuntt написа:
Също имаше леки пъпчици по керамиката в областа, където контактва с маншона.
ethanhuntt - помощник
вт юни 13, 2023 2:47 pmbrum написа:
В тая тръба май вода не трябва да има при нормална експлоатация. И да има - ще е много по-малко и с по-малко налягане. Та теста не ти е много меродавен.

Действа с ПУ уплътнител на това място и виж после дали ще тече и от другаде.
Принципно тестовете ВИНАГИ се правят НАД нормите. Освен всчико течът се е появил при "нормална" експоатация само с пускане на вода и прокапа.

И как така "и да има ще е по-малко". Аз не съм ОК да има теч, особено на отпадачни води в новата баня.. Интересно мнение като цяло..
brum - майстор
Това което казвам е, че може теча да е от другаде. Няма нищо лошо в теста дето правиш, но може да не хваща правилният проблем.
ethanhuntt - помощник
ср юни 14, 2023 12:05 amchapara написа:
И това дето Янко каза, но опиши последователноста на сглобяване подробно, защото усещам че бучиш тръбата на чинията и гониш коляното, а то ако няма скобата може да бяга на зад?
Погледнахте ли снимката от темата? Преди да търсим течове другаде, първо трябва да спра теч-а м/у маншона и керамиката. Отттам сълзи.

Ясно е, че водата на 99.9% се отича към канализацията. Но целия тръбен път се мокри и остава мокър. Капките почват да се стичат надолу и където контактва с маншона почва да се събират капки, събират, събират и паква, събират и капва през 2-3 минути. Сълзи. Не тече, а сълзи. За мен категорично не е ОК да ми капи мръсна вода. Абсурдно е!
ethanhuntt - помощник
Това ли е най-добрия вариант в случая, с който мога да запечатам изхода на тоалетната към маншона?

ПОЛИУРЕТАНОВ УПЛЪТНИТЕЛ - БЯЛ:
https://praktiker.bg/bg/Polimerni-i-mon ... C/p/130236
Прикачен файл:
полиуретанов уплътнител.jpg
полиуретанов уплътнител.jpg (65.49 KиБ) Видяна 856 пъти

Тема "Теч от конзолна тоалетна чиния на Ideal Standard" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: