• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
чет юни 15, 2023 2:31 amB0bi написа:
Нещо изказването ли ти куца или не си наясно ...
На ясно е, но обяснението....
Ако си представим, че навиваме кълчища, но на обикновен болт, хаха, то като завиваме болта, гледайки от към главата по остта му, то кълчищата са навити обратно по чесовника.
Така може да обърка някого, инак си ги навива правилно.
B0bi - специалист
След още един прочит успях да схвана, че наистина казва същото. Споменава, че фитинга се завива надясно, а кълчищата - наляво. Така се създава впечатлението, че кълчищата се навиват от "главата" (на въображаемия болт) към върха.
В клиповете си се вижда достатъчно добре.
Durlioburlio - напреднал
Няма да ви взема хляба скоро :-D
Просълзи това, а според мен, много добре го навих. Избрах най-хубавия кичур, държах го опънат през цялото време, завъртях го през второто, точно както руснака го направи на клипа.
Ще пробвам пак.
Понеже се завива по часовника, да не би да трябва да навия кълчището обратно на часовника? Ще изпробвам различни варианти, докато се получи.

Дупката на смесителя я запълних доколкото можах, защото се оказа, че не мога да махна капачката и съм взела най-дългия пистолет на света, а там няма място да се обърнеш. Пошпакловах малко, не се изцапа въобще извън изрязаното, така че поне няма да личи какво труд и творчество се е вихрило.
Утре фугирам :rolleyes:
Като навиваш кичурчето, влакънцата трябва да вървят успоредно, т.е да не се усукват, докато ги навърташ по резбата.
При стягането, все пак трябва да се приложи някакво усилие. Върви ли хлабаво до края, лоша работа. Това при работа само с кълчища.

Не съм гледал клиповете, та ако е показано някъде......щеш нещеш, ще ме извиняваш.
chapara - майстор
Огледай резбата като развиеш на фасонната част. Често явление е при ползване на повече калчища да се сцепи. Ако е случайно така, лоша работа!
Durlioburlio - напреднал
Окей си е резбата. Може би даже малко съм сложила. Ще пробвам с тефлонова лента.
То капе от джиджавките за отвъртане, сигурно не мога да ги стегна като хората. Ама те са много малки да въртя кълчища и по тях 😀
Прикачен файл:
IMG_0295.jpeg
yanko78 - специалист
Много съвети много специалисти и един човек не попита жената от къде е и ако се намира в района и, за 5 минути да отиде и да и помогне.
B0bi - специалист
С последния теч играта може и да загрубя. Бях го написал, но го изтрих - тези преходи ппр-метал (в стената) често правят проблеми. И пука се металната втулка при не съвсем силно пренатягане, и херметизацията (лепенето) пропуска. Заради много кълчища, ми звучи несериозно - когато са повече просто биват избутвани (всичките). Самите фитинги, поне някои, са на конус. Това а достатъчна предпоставка тъничката втулка с нарязана резба да се цепне и при най-малкото напъване. Горещо се моля това да не се е случило!
Бих препоръчал пастата. Никога не съм имал пропуск с нея и като за начинаещ определено е уместна. Не знам обаче намира ли се лесно на пазара.
iliya_i - майстор
чет юни 15, 2023 4:18 pmDurlioburlio написа:
Окей си е резбата. Може би даже малко съм сложила. Ще пробвам с тефлонова лента.
То капе от джиджавките за отвъртане, сигурно не мога да ги стегна като хората. Ама те са много малки да въртя кълчища и по тях 😀IMG_0295.jpeg
Грешката е в кълчищата. Те са подходящи само за груби фитинги. За хромирани, като на снимката ползвайте тефлон. По-добре лента за 2-3 лева. Защото конец за 30-40 лева е скъпичко за една резба. Навивайте 1-2 мм над диаметъра на вътрешната резба.
Durlioburlio - напреднал
Явих се на поправителен днес. Сложих тефлонова лента - пак капе. Обаче не капе от нещото в стената, ами от втората връзка, рамо ли е, не знам как се нарича.
Извадих пак всичко, сложих на ново КАТО ПО УЧЕБНИК, и навъртях на втората връзка точно два оборота тефлонова лента.
Е, вече не тече :-D Китайски му боклуци. Въпреки, че има гумичка там, явно не уплътнява достатъчно.
Естествено завъртях го малко на криво, но реших да не го напъвам да го изправям и сега душа стои с 15 градуса на ляво, но тъкмо ще му е против уроки :-D

Само че хубаво намокрих празната фуга от долу, докато експерементирах, та мисля да отложа фугирането за утре за да изсъхне добре.
Благодаря на всички ви за идеите и коментарите!
Прикачен файл:
IMG_0283.jpeg
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Мокро петно на фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: