ср юни 14, 2023 4:51 pmемовлаха написа:Каква е връзката с питането и уточнението?ср юни 14, 2023 2:28 pmimegogo написа: sthil e 2t mix ,което е усложнено излишно според мен4 микс е със клапаните
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
vladko33
- специалист
ср юни 14, 2023 6:01 pmЦветомир Димитров написа: https://argo-market.com/Products/Details/2456#Предполагам, че тази комбинация ще върши работа, но установих, че като ползвам посочената от мен по-горе глава , която е много лека, машината се развърта бързо. В комбинация с 6-те корди, които са по 3мм, тревата става на ситна салата и не се налага да я събирам. Та затова търся нещо подобно, но ако може с 8 или повече нишки
https://kris06.bg/product/27957/korda-z ... varna.html
Доказани с времето.
Цветомир Димитров
- специалист
Задължително ли трябва да цъкам стартова газ като е студена?
Tiger221
- специалист
Здравейте, търся си мощен храсторез с който, да кося бързо 1-1,5 декара само с корда. попринцип искам щил FS 491 C-EM https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... -C-EM.aspx, но цената му е по висока спрямо други модели които гледам и за това се замислям между:
HUSQVARNA 555RXT https://www.husqvarna.com/bg/motorni-kosi/555rxt/
и
Oleo Mak BC 550 MASTER https://oleomac.bg/product/657/motorna- ... aster.html
Олеото незнам дали има място до другите две, не съм виждал на живо, само съм гледал ревюта за него. Интересува ме разходът му на гориво дали е сходен с другите или е като на китайските двойно по висок, има ли всички части за него и дали би ги имало след 10 години. Ресурсът му дали е като на другите две или е по чупливо, много ми се иска да взема него, но за да спестя 500лв. не искам след 3-4 години да купувам друга. Площа която ще кося е малка, но искам косачка която да ползвам поне 10 години без проблеми. Щила и Хуска би трябвало да се справят, но това олео, дали ще е така. Също така консумативите му са по евтини, което също е предимство. И най-важнотото не можах да намеря инфо, колко е диаметърът на косене с корда на олеото.
Хуска на хартия изглежда много добре, незнам дали има недостатъци и е по-лек
В момента имам перфектна машина, но ми е малко слаба, защото кося по-рядко и тревата е голяма: старо Кавазаки 34 кубика модел около 2007г. Аз го имам от поне 10 години, купено за втора употреба, но беше ново. И съм сменил само няколко кордови глави. Все още си работи по същият начин и не е мръднало, но от към части, ако се наложи е по-сложно и скъпо, спрямо другите марки. Затова не гледам японски марки, макар че много ги харесвам а и новите едва ли са със такова качество.
HUSQVARNA 555RXT https://www.husqvarna.com/bg/motorni-kosi/555rxt/
и
Oleo Mak BC 550 MASTER https://oleomac.bg/product/657/motorna- ... aster.html
Олеото незнам дали има място до другите две, не съм виждал на живо, само съм гледал ревюта за него. Интересува ме разходът му на гориво дали е сходен с другите или е като на китайските двойно по висок, има ли всички части за него и дали би ги имало след 10 години. Ресурсът му дали е като на другите две или е по чупливо, много ми се иска да взема него, но за да спестя 500лв. не искам след 3-4 години да купувам друга. Площа която ще кося е малка, но искам косачка която да ползвам поне 10 години без проблеми. Щила и Хуска би трябвало да се справят, но това олео, дали ще е така. Също така консумативите му са по евтини, което също е предимство. И най-важнотото не можах да намеря инфо, колко е диаметърът на косене с корда на олеото.
В момента имам перфектна машина, но ми е малко слаба, защото кося по-рядко и тревата е голяма: старо Кавазаки 34 кубика модел около 2007г. Аз го имам от поне 10 години, купено за втора употреба, но беше ново. И съм сменил само няколко кордови глави. Все още си работи по същият начин и не е мръднало, но от към части, ако се наложи е по-сложно и скъпо, спрямо другите марки. Затова не гледам японски марки, макар че много ги харесвам а и новите едва ли са със такова качество.
dragozow
- майстор
Нищо им няма на японските и за това ще ти предложа Echo SRM-520ES/U, има 5 години гаранция, с тези 1,5 декара ще я имаш цял живот. Части има и не са скъпи, като казвам, че има части, наистина има на склад, не да ги поръчваш и чакаш, но няма да се наложи. Консумативите са стандартни както и на другите марки. Редукторното отношение е 1,33,прегледай някой клип със сравнения да се убедиш, че е много добър избор и е 500 лв по-евтина от Stihl и 400 лв по-евтина от Husqvarna, които разбира се също са добър избор, дай Боже всекиму.
емовлаха
- специалист
пон юни 19, 2023 11:28 pmTiger221 написа:Хусkварна 555RXT Каквото е на хартия това е. Ползвам я за около 8 декара терени , в момента е на около 75л изгорен бензин това и е втори сезон. Недостатък доволно хвърля трева към оператора. Тегло, сега я измерих както е оклепана със трева и заредена 11.59кг нямам проблем със теглото и.
Не ти я препоръчвам за 1.5 декара !
Коси със това дет имаш, като му е тежко слагай диск и се радвай на живота. Когато се счупи купи това дет ти е на сърце

Цветомир Димитров
- специалист
Eмо,колко време изкарва твоята машина с едно резервоарче?Защото моята е ненаситна ламя...
емовлаха
- специалист
ср юни 21, 2023 3:38 pmЦветомир Димитров написа: Eмо,колко време изкарва твоята машина с едно резервоарче?Защото моята е ненаситна ламя...
40-45 мин 1.1л на пълна мощност, със заводските си настройки на карбуратора е все още.
Това за паленето дето пита, няма ли стартова газ след първото запалване от смукач, демек топъл старт?
Или след смукач стартира направо от работна позиция ?
Цветомир Димитров
- специалист
Пали и без стартова газ,питането ми беше дали е редно така да я паля.А иначе карам 20тина минути на заварка...няма наяждане.Голяма е като кубатура а резервоарчето и 800 грама само.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература