Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Трябва ми 1м двужилен многожичен 4мм2 кейбъл. Понеже не съм сигурен дали ще намеря бързичко в Практикера, ще ида да се червя в специализиран магазин. От Практикера само алуминиево профилче, понеже не искам да се червя в склад за 0.5м. Дано набарам нужните ми самопробивни винтчета там, че за 20бр. червилото не ми мърда в крепежите. Трябват ми само 4, ама....
Все пак, едно е да пазариш стотици метри или километри кабел, профил или каквото и да е, друго е няколко метра, бр....... Съответно и местата са различни- нормално.
Та, ще пообиколя, колкото и неизгодно да излиза, понеже не съм профи и не пазаря на едро.
iliya_i - майстор
вт юни 27, 2023 9:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Та, ще пообиколя, колкото и неизгодно да излиза, понеже не съм профи и не пазаря на едро.
Трифонов, не е нито въпрос в количеството, нито в цената.
В строителните хипермаркети поддържат само по-оборотните стоки. Кабели, бушони, ключове, контакти и т.н.
Но там няма всичко. Има само това, което неспециалист би си купил за вкъщи. Като искаш нещо, дето днес няма да си го купят поне 10 човека си го търсиш в специализиран магазин. Защо ли? Ами защото там има неща само от определена област. Ама много повече видове от Практикер.
Например (за Варна) ако ти трябват плочки (фаянс), ама не 2 плочки, а поне за една баня, във всеки от Джорди 22, Декорати, Керамик парк, Керамик маркет, Досев и т.н. имаш много по-голям избор от Практикер, Бриколаж, Хоуммакс и Алати взети заедно.
i486 - специалист
Това е вярно. Но често пъти ти трябва нещо стандартно и масово.
iliya_i - майстор
вт юни 27, 2023 10:42 pmi486 написа:
Това е вярно. Но често пъти ти трябва нещо стандартно и масово.
Ами и то е според ...... зависи.
Зависи за 5 лева или за 5000 лева е това което ти трабва. Ако е за 5 лева, най-евтино е в най-близкия магазин, даже и там да е 6 лева.
Тъй де, секи от неговата си и на неговия си.
Крупен монополист съм, трябват ми 5км специализирана жица.
Възможно е да я има в Практиса, но да е само 359м.
Е?! Какво ще правя там, ако въпросът не е в количеството, макар да се договорим за цената.
Не искам да ги чакам и бягам на правилното място (звъня де). Съвсем примерно.
Утре съм аматьор и ще похарча 10лв горница за няколкото джаджи по няколко бройки и наколко сантиметра.
chapara - майстор
Все едно съм във форум на девици😁😄😁😄 Ма нали ходите с парите се, а не да ви подарят бонбонки, хах 🤔🤗😚☺️🙈
hidrazin - майстор
вт юни 27, 2023 9:09 pmjekasus написа:
Грозно, дизайна иска красивото, а не трафпост със изрязани на ръка кабел канали и врезки.
И хората понякога си искат красивото... И готови да платят.
То и аз пазарувам в практикер, щото ми е по пътя, времето ми по скъпо от отстъпка за два метра кабел...[/quote]
Що за сънища и фантазии?
В кабелния канал няма нищо красиво. Щом някой е опрял до кабелен канал то той се е отказал от "красивото".
В коя "красота" се използват кабелни канали? - производствени помещения, технически помещения, складови помещения, строителни фургони...
А практикер и да ми до съседния вход, пак няма да пазарувам ел.материали там - точно защото времето ми е скъпо.
И престанете да си фантазирате че някога съм купил 2 метра кабел или ще купя толкова. Казах - това са изрезки...
И пак - казал съм как е при мен. Вие ако искате си пазарувайте по 2 метра кабели от аптеката или хранителния магазин... :-D
:partyman:
i486 - специалист
Темата я пуснах аз така че би трябвало да има значение аз колко метра кабел ползвам, а не някой друг. Щом ми трябва малко, значи не е голяма драма да платя 1-2лв повече и да го купя от Практикер. Ако някой ми обясни, че там продават по-нискокачествени кабели е друга работа, но май са същите като в специализираните магазини. И поначало темата беше за разклонения на канали.
Andri01 - майстор
Не им се връзвай. Многазнайковци има всякакви. А и на село и малкита градчета няма "Практикер",то и за това не ходят в него. :lol: :lol:
hidrazin - майстор
ср юни 28, 2023 2:57 pmAndri01 написа:
няма "Практикер", то...
То и няма нужда от магазин за ширпотерба като Практикер.
Например като има Кауфланд и ми е на път почти всеки ден - какво? Последно там съм влизал ... май беше някъде късна есен.
Е, има и разни с нищо между глухите уши.
Даже един такъв наскоро доказа че е пълен профан в областта за която претендираше че учил и работил.
Оказа се пълна леш... :lol:
ср юни 28, 2023 12:18 pmi486 написа:
Ако някой ми обясни, че там продават по-нискокачествени кабели е друга работа, но май са същите като в специализираните магазини.
Това дали са същите аз лично не знам, защото не знам кой им е доставчика на Практикер.
Иначе да - има и некачествени кабели. С кофти изолация и сечение неотговарящо на заявеното.
Така че в момента дали са същите като в специализираните - отговорът е 50/50
Който иска да ходи и да провери...
вт юни 27, 2023 9:07 ami486 написа:
В специализирания магазин (магазинче) влизам, след 5 секунди ми се лепва отсреща някакъв продавач ... Като се прибави и губене на време в търсене на място за спиране ... (Описанието почти съвпада за 3 различни специализирани магазина.)
Съжалявам че не си случил на читав град.
:partyman:

Тема "Кабелни канали - разклонения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: