Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
ср юни 28, 2023 2:04 pmkr1100 написа:
отвътре отдавна бера. Навън ги сях късно - след 10-12.05.
Днес пуснах калцинит по маркучите и пръснах 5 лв ода с 5 гр.борна кисленина + Макс Гроу гел тпр. под листата.
10.05 за семките ли говориш?
preslav - майстор
ср юни 28, 2023 6:23 pmБаш Майсторо написа:
Че кво му е на "Бургаското" :? , квот ми вземат тва пия. :drinkers:
Излязат ли доматите, забравям за бирата (не ми влиза).
Иначе за това как работи торовия инжектор има доста клипове https://www.google.com/search?rlz=1C1GC ... -CKt_T_J7o
Много важно е това, което младежа казва в края на видеото - аз не успях да осигуря необходимия воден поток и "Вентурито" не заработи. Имам евентуалната възможност да вкарвам принудително тора с електрическата пръскачка, но не ми се занимава с експерименти - мързелът не морял, а мъчел.
kr1100 - майстор
ср юни 28, 2023 10:29 pmmiroki написа:
Днес пуснах калцинит по маркучите и пръснах 5 лв ода с 5 гр.борна кисленина + Макс Гроу гел тпр. под листата.
Не засят разсад от кофички в земята
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 7:29 ampreslav написа:
...Иначе за това как работи торовия инжектор има доста клипове https://www.google.com/search?rlz=1C1GC ... -CKt_T_J7o
Много важно е това, което младежа казва в края на видеото - аз не успях да осигуря необходимия воден поток и "Вентурито" не заработи. Имам евентуалната възможност да вкарвам принудително тора с електрическата пръскачка, но не ми се занимава с експерименти - мързелът не морял, а мъчел.
Затова имам 3 крана. Основния попритворен. ДРугите 2 в линията на инжектора отвопрени. Инжектора ми е 3/4" и ми трябва голям поток. Десния кран / след инжектора/ е да няма връщане. Като поостарее явно пружинката в инжектора омеква и не притиска добре съчмата в уплътнението и капе през щутцера за маркуча.
Пред 2 седмици поръчах само 3/4 инжектор без маркуча за 1,75 $. Чакам го всеки момент / докато се натуткат БГ пощи/.
brum - майстор
Би ли пуснал линкове към тия инжектори?

Предполагам за това говориш, ама да съм сигурен: https://www.aliexpress.com/item/32844425655.html . Че и ние правим градина и прохождаме в капковото.
miroki - майстор
чет юни 29, 2023 9:22 amkr1100 написа:
ср юни 28, 2023 10:29 pmmiroki написа:
Не засят разсад от кофички в земята
И аз моя тогава го изкарах на вън.
miroki - майстор
А каква тор използвате? Аз май с нищо не съм торил. Имаше малко амониева отначало, че уж гони попови прасета. И май е време да ръсна нещо.
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 12:41 pmmiroki написа:
А каква тор използвате? Аз май с нищо не съм торил. Имаше малко амониева отначало, че уж гони попови прасета. И май е време да ръсна нещо.
Преди разсаждане и фрезоване-торф латвийски 240л от слепите + малко NPK. Есента калиев сулфат + троен суперфосфаt. Kато горя клони, храсти , трева. - пепел или посипшана и окопавана или после разстворена във вода и поливане, но това р-р с вода го правя само на гнездата с тиквички, цигулки и дървета.
По маркуча калцинит 200-400 гр в 12л вода + 5-10 гр борна кислениа разстворена в топла вода + 10 тина капки йод. Отделно в пръскачката борна к-на, 5-6 капки, йод, + тор гел на Макс Гроу / това на 3-4 седмици. Max Grow 18-11-59 /Aзот- Фосфор - Калий - днес гледах етикета/.
Последна промяна от kr1100 на пет юни 30, 2023 9:46 pm, променено общо 1 път.
miroki - майстор
Мерси. Намерих на пазара (срещу пешеходната до рибата) на път за вкъщи една синьо зелена. Забравих съотношението 11:15:13 ли беше или нещо подобно. 20,80 лв. са я направили.5кг...
На ягодите птича тор слагах миналата година и май съм назад с торенето, но колкото толкова. Ще наръся малко в редовете.
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 11:39 ambrum написа:
Би ли пуснал линкове към тия инжектори?

Предполагам за това говориш, ама да съм сигурен: https://www.aliexpress.com/item/32844425655.html . Че и ние правим градина и прохождаме в капковото.
Прохождаш не прохождаш в капковото е истината еле пък, ако поливаш от водопровод.
Иначе на вади половин ден полива- няколко вади, на други яден други и т.н до края на света. :-D

А иначе как е вече Т5 Транспортерчето? :wink: Скоро не съм чел писания .

Да за такова. Но аз го вземам за подмяна на пружина и уплътнение под оребрения щутцер,че при мен е от 2013-14 г и пружината е отлабена. Капе от от щутцера. Иначе е к-т с маркуч и кран с червена врътка с маркери по спомени за 4 степени. Накрая на маркуча има смукател с 2 цедки 1 в друга. за да не се затлачват капкоотделителите по маркучите. Преди съм пускал и гел тор на Макс гроу уж хубаво разтворен , но ми се затлачват на маркучите на Ирикек -капкотделителите - церя ги в 1 тръба дълга 11м и азотна киселина. Гръцките маркучи от Орекс с по 4 отвора / по 2 от всяка страна нямат отпушване - дълга серпентина/.
А за инжектора ти трябва поток - налягане - виж ми предния пост със снимката и 3 те крана. Въпреки ,че е 3/4 " / навремето това беше с най-добра цена/ за 20-25 мин измуква 12л разствор.
И за да не копаеш трева - мулч .По- напред имам снимки за зелен мулч тип зебло , започна 5 та година. Рязане и отвори с 250Вт поялник Бг за да не се разнищва.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: