• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Някой и лично 2v6 трябва ми информация за свръзките на слънчеви панели на weisman плоските -300 f . Интересува ме точно как се свързват , на вид изглежда лесно -свръзката представлява накрайник с 2 оплатнения и само се вкарва в отвор на панела . Надежни ли са връзките .
ror - специалист
а може ли вместо медни тръби от панела до бойлера, да се ползват едни гъвкави неръждаеми, ако се сещате, реже се колко ти трябва дължина и тва е, няма припой, заварки и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сега има едни стоманени с пресфитинги, ама цената им е долу-горе като на медните. А бе най-сигурно сис е заварката.
2v6 - майстор
ror написа:
а може ли вместо медни тръби от панела до бойлера, да се ползват едни гъвкави неръждаеми, ако се сещате, реже се колко ти трябва дължина и тва е, няма припой, заварки и т.н.
Какви са тези тръби? Колко струват?

От панела до бойлера могат да се ползват PPR тръби по лев и нещо метъра, а за единичен панел с помпа стават ф16 ПЕ-АЛ, които са под левче.
filmatoplo - майстор
Да може , тези гъвкавите неръждаеми са супер за това. Има ги и във вариант 2 тръби с кабел за датчика на панела обвити в изолация . Режеш където искаш , вкарваш гайката , с един уред пресоваш челото на тръбата , уплътнение и завиваш на др накрайник.
gorgidanchev - специалист
Гледах на турските панели ламарините са пред тръбите.Не е ли по добре да ги сложа сложа зад тръбите.Слънцето да орява направо медта .
filmatoplo - майстор
Нека тръбите бъдат отпред , и ако може тръбите да потънат в ламарината до половината си сечение за по добър топлообмен.
Точно това мисля да правя. :? Но защо на тия турските ламарината е отпред.
filmatoplo - майстор
Oт 12 години монтирам турски панели , имаше една пратка така а иначе си са нормални отпред тръбите.
Благодаря за бързия отговор.Така ще го направя и аз.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: