Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 8:16 pmmiroki написа:
Мерси. Намерих на пазара (срещу пешеходната до рибата) на път за вкъщи една синьо зелена. Забравих съотношението 11:15:13 ли беше или нещо подобно. 20,80 лв. са я направили.5кг...
На ягодите птича тор слагах миналата година и май съм назад с торенето, но колкото толкова. Ще наръся малко в редовете.
2017г Макс Гроу 5л/кг / не помня мярката / беше 25 лв. Има 3-4 вида според съдържанието.
Използвам с най - високо съдържание на Калий
Птичата тор бързо изветрява и и свършва действието - всяка година нова.
brum - майстор
T5-цата се държи много кораво след като му разхвърляха и събраха мотора. Утре отивам на риба с него. 4х4-то е достатъчно да не мисля за неделният дъжд :) .

А за мулча - половинката нещо не го иска. Не ѝ допадало и предпочита с мотиката да прекопава. С жена не се спори и си мълча.
чет юни 29, 2023 11:23 pmbrum написа:
T5-цата се държи много кораво след като му разхвърляха и събраха мотора. Утре отивам на риба с него. 4х4-то е достатъчно да не мисля за неделният дъжд :) .
...
В неделя и аз съм по същата пътека. Чудихме се с икономичната кола или с джоганката. Прогнозата натежа везната, че калта не прощава и все е в ниското.
Наслука!

Красьо и Преслито от кога обясняват за мулча, а аз всяка година се боря с тревата!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има мулч и мулч. Не отхвърляйте с лека ръка, без да сте погледнали поне
Аз, например, никога няма да сложа найлон, обаче слама, дървесна кора и подобни - да...
Мулчирах днес, както всяка година- оскубаната, половин метрова трева, полагам и редя чинно и прегледно.
Djack - специалист
Зеления мулч - зебло е перфектен! Голям кеф е, няма трева, мога да ходя по чорапи между доматите, ама е топло и си шляпкам бос. :wink:
kr1100 - майстор
пет юни 30, 2023 7:48 pmDjack написа:
Зеления мулч - зебло е перфектен! Голям кеф е, няма трева, мога да ходя по чорапи между доматите, ама е топло и си шляпкам бос. :wink:
:supz: И кокерозавъра му харесва да лежи на мулча като има сянка.
Есен надигам от едната страна дърпам маркуча и с фрезата, после застилам и затискам.

Днес правих дупки / дюпки :mrgreen: / за есента с моторното дупкало. 20 мин - 8 дупки и разход 100 мл. 2 дупки и почивка и набутвам наобратно 1 празна 11 л туба за да не се зарива дупката. То имаше и разпъване на сиджимка да са в 1 линия дупките.

Прикачен файл

ч.цвекло.jpg

Прикачен файл

алабаш с едрите листа.jpg
kr1100 - майстор
Вчера пръснах асмите с Кабрио Топ+ Децис + Тор гел и започнах ново филизиране.
Днес почивен ден на плажа с коки.
Вчера се уредих Dober 40FC за гадини с/у въшките.
miroki - майстор
И аз снощи пръсках, Куадрис и Валмек.
А днес с циперметрин, че сложих едни каишки на шпаньолите, форесто, Имаха някоя друга бълха и нападнаха мен.
...
И днес скъсах първите домати.
Едновременно узряха, Биг Биг, Гардел и моят розов гигант.
Сравнявах двата. Биг Биг е по-месест или хлебен, не знам как се казва. А Гардел по-сочен и по-дребен. Иначе са хубави и двата.
Моят розов си го знам. Той е добър (всичко което може да се иска от голям розов домат), но има по 3 домата на корен. Нещо се прецака семето с годините.
Ръгбито се бави, а е сято месец по-рано.
...
Сложих един вентилатор за баня ф125 в оранжерията около 200 м3./ч с един тръбопровод-гофра. И терморегулатор. Не дърпа кой знае колко, но при 20 м3 оранжерия, 200м3 мисля ще е добре. Ще коментирам после. Че втора мрежа не ми се слага още.
...
Щях да слагам торта във вода и да поливам, но не знам колко да сложа и за това ръснах на ръка.
kr1100 - майстор
нед юли 02, 2023 8:27 pmmiroki написа:
....А днес с циперметрин, че сложих едни каишки на шпаньолите, форесто, Имаха някоя друга бълха и нападнаха мен.
...Щях да слагам торта във вода и да поливам, но не знам колко да сложа и за това ръснах на ръка.
каишките ги спрях. преди 4-5г пробвах Форесто и го изхвърлих и взех Килтекс. Форестото е прехвалено и има пропуски.
Освен това с каишките като се цопне в морето и край- викам крещя, няма спиране и цоп.

Минах преди 4 г на Некс Гард хапчета.- трепе и бълхите. Преди с Килтекса късна есен като му свърши времето давах Некс Гард и цяла зима няма бълхи .

Ако торта е Калцинит 200 гр в 10л

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: