Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
пишман_майстор - майстор
вт юни 27, 2023 12:34 amhidrazin написа:
..
Масово с прави следното - там където искаш да има отклонение от главния кабелен канал правиш страничен отвор.
Демек правиш два прореза в страничната стена и отчупваш парчето между тях. После там долепяш кабелния канал който е отклонението.
..
Така съм процедирал ( и продължавам ) и аз, също и колеги. Става добре и бързо .
hidrazin - майстор
ср юни 28, 2023 7:59 pmпишман_майстор написа:
Така съм процедирал ( и продължавам ) и аз, също и колеги. Става добре и бързо .
Правилно! Тези пластмасови отклонения, ъгълчета … хич не се “щракват” добре и са склонни да падат/разместват.
Също както някои ъгълчета за оластмсовите первази за ламинат.
Пък и няма голямо разнообразие - дори в специализираните магазини.
Да не говорим че едва ли някой ще намери такова отклонение примерно от канал 40х40 към канал 25х25 … :-D
(Не че е добра идея да се използват кабелни канали с различна височина де.)
:partyman:
mika - специалист
Аз винаги ползвам крайни капачки, Т-отклонения, равнинни, вътрешни и външни ъгли. Става бързо и лесно, а и изглежда добре.
jekasus - майстор
вт юни 27, 2023 11:37 pmhidrazin написа:
[ Казах - това са изрезки...
И пак - казал съм как е при мен. Вие ако искате си пазарувайте по 2 метра кабели от аптеката или хранителния магазин... :-D
Мнение на човек, който не работил по малки обекти, и не знае спецификата на такива. Нямам изрезки, нямам време да отида до спец магазин, ако не ми е по пътя, и пак няма за отида в такъв за два метра кабел(там става много бавно), в тия практикери това го правя за около 5 минути,
И в тех. помещение на къща грозно рязани кабел канали изглеждат грозно, казах, че не трафпост, ама като не си запознат какво искат хората ...
i486 - специалист
ср юни 28, 2023 6:51 pmhidrazin написа:
Например като има Кауфланд и ми е на път почти всеки ден - какво? Последно там съм влизал ... май беше някъде късна есен.
Ама в Лидъл влизаш сутрин и вечер, а? Там е друго. Кабели само няма.
ср юни 28, 2023 6:51 pmhidrazin написа:
Съжалявам че не си случил на читав град.
Добро заключение. Трябва и професията си да сменя с твоята, че да купувам топове кабели от "специализирани" магазини. И пак няма да те догоня до 20000 съобщения тук.
hidrazin - майстор
ср юни 28, 2023 10:22 pmjekasus написа:
Мнение на човек, който не работил по малки обекти, и не знае спецификата на такива. Нямам изрезки, нямам време да отида до спец магазин, ако не ми е по пътя, и пак няма за отида в такъв за два метра кабел(там става много бавно), в тия практикери това го правя за около 5 минути,
И в тех. помещение на къща грозно рязани кабел канали изглеждат грозно, казах, че не трафпост, ама като не си запознат какво искат хората ...
Стандартно извинение на аматьор. От тези, нископлатените за ширпотреба.
Ся като те питам на колко от обектите ти са ти искали ДЕР … и ще приключим…
P.S. Отдавана трябваше да се забрани на шушляци да барат по ел. инсталации.
Както в “белите” страни. Дето голям рев да бачкаме там. Ма от 30-тина години ПИПЕ няма у БГ … :-D
jekasus - майстор
Дернек?
То и аз чакам , как се водеше - ел. лаборатория, даже и не помня за кой акт...
За шушлици,дето се мислят
, че са еладжии, и мислят, че само те разбират - приемам го лично, и ще снимам за ел абсурди само тях, видях и други, дето пипат, но тях ще пропусна .
Само единствени и правилни еладжии...
Най вече сектата на 25 ампера...
i486 - специалист
ср юни 28, 2023 11:07 pmhidrazin написа:
P.S. Отдавана трябваше да се забрани на шушляци да барат по ел. инсталации.
Не знам какво точно имаш предвид под шушляци. Най-вероятно и ти не знаеш. Масово набедени "майстори" пипат какво ли не. Не за собствени нужди, а целодневно като занаят. И имат самочувствие от типа "аз това от 20г го правя" - въпреки това са пълни дървари. Затова е интересно какво е шушляци - дали хора без образование, без диплома, без дългогодишен опит или нещо друго. Може би такива, които висят по форуми и пишат в почти всяка тема за да си дадат заядливото мнение.
hidrazin - майстор
чет юни 29, 2023 10:16 pmjekasus написа:
Дернек?
То и аз чакам , как се водеше - ел. лаборатория, даже и не помня за кой акт...
За шушлици,дето се мислят
, че са еладжии, и мислят, че само те разбират - приемам го лично, и ще снимам за ел абсурди само тях, видях и други, дето пипат, но тях ще пропусна .
Само единствени и правилни еладжии...
Най вече сектата на 25 ампера...
Имаш потенциала, имаш опита, имаш и някакви познания.
Само не знам що още се опитваш да останеш на ниво ширпотреба?
Ми попрочеи малко - наредби, закони, правилници и ... напред!
Примерно:
чакам , как се водеше - ел. лаборатория, даже и не помня за кой акт...
За никой акт не ти трябва ел. лаборатория. Трябва ти контролен орган тип А или С.
Актовете които те касаят трябва да ги знаеш. Елементарно е с малко четене.
Иначе си оставаш връзвач...
Успех! И то искрено.
P.S.
За шушлици,дето се мислят, че са еладжии, и мислят, че само те разбират - приемам го лично, и ще снимам за ел абсурди само тях
Само не забравяй да публикуваш снимките тук че и аз да се посмея.
Много такива "майстори" се навъдиха последно време...
hidrazin - майстор
чет юни 29, 2023 11:02 pmi486 написа:
Не знам какво точно имаш предвид под шушляци. Най-вероятно и ти не знаеш.
Аааа... за разлика от теб - знам бе. И затова го използвам. :-D
Там са всички самонадеяни или нарочени "майстори" които са решили че вече няма какво да научат и че "занаят" необходимото и достатъчното.
Независимо дали самоуки, с образование или 20-годишен "опит" който по-скоро е рутина и не е много желателна...
Точно такива и тук се правят на интересни. Научили по 5 неща - по едно всеки пръст от двете ръце (общо 10) и света свършва тук...
Да ма не.
И всеки опит да им се вкара в чутурата нещо ново, свършва като в тая тема.

Тема "Кабелни канали - разклонения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: